Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936129





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Duco Sickinghe struikelt na Callahan weer over de Amerikanen.
05 maart 2013
Australisch bedrijfje Optus lag aan de basis van de oprichting van Telenet. Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.988.000
Mechelen / Lanaken 5 maart 2013

Toen Duco Sickinghe bijna twintig jaar geleden mede politicus Luc Van Den Brande in het zadel werd gezet, liet Duco zich door de Amerikanen inpakken, Callahan zou fors betalen voor de overname van de 1,4 mio kabelabonnees van de gemengde intercommunales, maar de Amerikanen hadden geen centen, in Duitsland waren ze zelfs op het ogenblik dat ze hier grote bedragen voorspelden, failliet. Callahan beloofde 52.500 Bef neer te tellen per abonnee, maar dat was voor dat ondermaats net -tot 350 MHz- veel te veel. Duco Sickinghe liet zich toen wel degelijk bij de neus nemen en dat is hij wellicht nooit vergeten.

Optus.

In 1994 had Luc Van Den Brande het lumineus idee om, naar voorbeeld van een kleine Australische maatschappij "Optus" met amper tienduizend abonnees, in België een gelijkaardig net op poten te zetten. Er werd in zijn thuishaven Bonheiden, tot groot ongenoegen van technici van Intercom Distributie Noord, een project naar voorbeeld van Optus op poten gezet, een project dat gedoemd was om ten onder te gaan, wat ook gebeurde.


Duco Sickinghe in Kinepolis op 18 november 2001 te Mechelen aan de wieg van Telenet, Morsum Magnificat was er toen ook bij.

Duco.

Toen het met Callahan faliekant fout liep, heeft Duco Sickinghe de politiek gebruikt om de kassa te vullen, hij haalde centen -500.000 euro- binnen voor het Express net dat nooit echt van de grond kwam, de KBC stak haar nek uit en deelde in de klappen, maar Duco, door deze redactie de "politieke zakkenroller" genoemd, speelde het klaar. Nu blijkt dat de Amerikanen, om hun kassa te spijzen, een bedrijfje in Australia verkochten en de directeur van dat Australische bedrijfje speelt Duco Sickinghe nu parten. In 2000 nodigde Duco Sickinghe de auteur van dit artikel uit voor een gesprek in een hotel in Zaventem, het gesprek was bepaald op twintig minuten, maar het werd anderhalf uur, Duco Sickinghe kende echter onvoldoende van techniek om tot een vergelijk te komen.

Artikel n° : 03/13/4860
Geplaatst : 20:30 5/03/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 21 maart 2023 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.