Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936258





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Everzwijn slachtveld langs besneeuwde openbare weg.
04 maart 2013
Bijzondere bejaging of niet, regels worden niet gerespecteerd.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 1.987.200
Lanaken 4 maart 2013

Op de kruising van de Lepelvormweg en de Sprokkelstraat werden, na een nachtelijke jachtpartij, everzwijnen ter plekke geslacht, Bert Denaeyer van ANB zegt daarover, "dat is ontweiden" -zie de link hierna http://www.youtube.com/watch?v=5zIR2Ef96xc
  en dat zou mogen. Dat er ook 's nachts, en met een besneeuwd maaiveld wordt gejaagd zou volgens dezelfde ambtenaar mogen wegens bijzondere bejaging, het is moeilijk om de bomen door het bos te zien, wetgeving is er om omzeild te worden en de achterpoortjes te zoeken. Vooral mensen die zelf denken dat ze hoog in aanzien staan en het maar al te vaak met de lokale politiek op een akkoordje gooien, zeg maar "hand en spandiensten" verlenen, denken zich alles te mogen veroorloven.

Geen aanplakking.
Buurtbewoners, waaronder Nico Houben, gewezen gemeenteraadslid, zijn formeel dat de verplichte aanplakking van de geplande jachtactiviteiten in een wandel en recreatiegebied niet gebeurde, vanuit de gemeente Lanaken beweert men dat het in de gazet werd gepubliceerd maar of dat voldoende is betwijfelen wij ten zeerste. Als er aanplakking was, dan hadden ze daarvan foto's kunnen maken en aantonen.

Slachtafval.
De snoodaards hebben op een besneeuwde ondergrond bloed en slachtafval achtergelaten, niet erg appetijtelijk, zelfs shockerend, zeker in een recreatie- en wandelgebied. Ook in de buurt werden stukken slachtafval achtergelaten, zogezegd "voor de vossen". Benny G. ambtenaar "Grondgebied" heeft toch zijn bedenkingen over het achterlaten van dat slachtafval, maar daar zal het waarschijnlijk ook bij blijven, maar het zou zich ook nog kunnen herhalen er mogen immers tweehonderd everzwijnen geschoten worden en er werden pas een tachtigtal gedood.


Bloed en slachtafval werd uitgestrooid voor de vossen. Bij de jacht in een wandel- en recreatiegebied zou toch wat meer beleid aan de dag gelegd kunnen worden
.

Vragen.
Buurtbewoner Nico Houben stelde onderstaande vragen, maar kreeg daarop onvoldoende antwoorden ;
1.       Mag men jagen bij nacht ?
2.       Mag men jagen bij sneeuw  en op sneeuw ?
3.       Mag men jagen zonder bekendmaking in een wandel- en recreatiegebied ?
4.       Mag men slachtingen doen van geschoten wild.  Bij voorbeeld op het kruispunt van de Sprokkelstraat en Lepelvormweg ?
5.       Mag men slachtafval zomaar laten liggen?
6.       Moet het voedselagentschap niet verwittigd worden?
7.       Hoe zit het met de controle van dit alles, hier stel ik me toch vragen omtrent.
Morsum Magnificat speelde deze vragen door naar het kabinet van Vlaams minister Joke Schauvliege maar er is nog geen reactie toegekomen.

Wordt vervolgd

Artikel n° : 03/13/4858
Geplaatst : 21:43 4/03/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 05 maart 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.