Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936258





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Andere onveiligheden waarover men nooit spreekt.
04 maart 2013
Burgemeesters moeten ook artikel 135 van de gemeentewet toepassen.
Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.987.000
Lanaken 4 maart 2013.

--- Update 1 8:09 5/03/2013
Twee vliegen in een klap.



Loshangend hout verwijderen is veiligheid verbeteren en er kan krotbelasting geheven worden of een GAS boete uitgedeeld.


Als burgemeesters zoals Marino Keulen, burgers verzoeken zich op glad ijs te begeven door de politie over vermeende verdachte personen te informeren, moeten de burgers de toepassing van artikel 135 van de gemeentewet eisen van burgemeesters. Wie op vensterbanken bloempotten plaatst die naar beneden kunnen vallen, moet de burgemeester die laten verwijderen. Zo'n zaken kan men vaststellen, dat is heel wat anders dan personen met de natte vinger verdacht maken, dit soort onveiligheid kan men onomstotelijk vaststellen.

Loshangende delen dakgoot.
Met melding J1303653 brengen wij de burgemeester een gevaarlijke situatie ter kennis, het gaat om duidelijk loshangende delen van een dakgoot die boven het voetpand hangen. Ter verduidelijking publiceren we artikel 135 van de nieuwe gemeentewet waardoor iedereen kan zien waarover het gaat en geen eigen fantasie nodig is om iemand te beschuldigen, deze toestand klaar en duidelijk waar te nemen. Burgemeester Marino Keulen moet zijn mensen aanzetten zelf hun ogen open te doen en niet de burgers voor zijn kar spannen.
  
De nieuwe gemeentewet 15 mei 2007 -BS 29 juni 2007-
Art. 135.§2.
De gemeenten hebben ook tot taak het voorzien, ten behoeve van de inwoners, in een goede politie, met name over de zindelijkheid, de gezondheid, de veiligheid en de rust op openbare wegen en plaatsen en in openbare gebouwen. Meer bepaald, en voor zover de aangelegenheid niet buiten de bevoegdheid van de gemeenten is gehouden, worden de volgende zaken van politie aan de waakzaamheid en het gezag van de gemeenten toevertrouwd:
1° alles wat verband houdt met een veilig en vlot verkeer op openbare wegen, straten, kaden en pleinen, hetgeen omvat de reiniging, de verlichting, de opruiming van hindernissen, het slopen of herstellen van
bouwvallige gebouwen, het verbod om aan ramen of andere delen van gebouwen enig voorwerp te plaatsen dat door zijn val schade kan berokkenen, of om wat dan ook te werpen dat voorbijgangers verwondingen of schade kan toebrengen of dat schadelijke uitwasemingen kan veroorzaken; voor zover de politie over het wegverkeer betrekking heeft op blijvende of periodieke toestanden, valt zij niet onder de toepassing van dit artikel; etc.

Zelf ogen openen.
Als de gemeenteambtenaren, mandatarissen, schepenen en de politie zélf hun ogen openen en doen waarvoor ze de eed hebben afgelegd, dan is er genoeg te zien en moeten de burgers niet voor de kar worden gespannen, uiteraard een uurtje komen leuteren in de gemeenteraad en daarvoor 150 euro opstrijken is heel wat makkelijker dan verantwoordelijkheid te nemen. Burgers moeten veel assertiever worden en de politici op hun plaats zetten waar ze horen.

Artikel n° : 03/13/4856
Geplaatst : 13:45 4/03/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 05 maart 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.