Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936258





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken: Burgers moeten milieuvervuiling en andere misdrijven melden.
03 maart 2013
Oproepen om lukraak verdachte personen te melden is schending disproportionaliteitsbeginsel.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.986.000
Lanaken 3 maart 2013

Wanneer is iemand verdacht, als de buurt iemand zich ergens ziet ophouden die ze niet kennen, is dat de facto een verdachte?, dit ruikt verdacht veel naar discriminatie en daar is men in Lanaken vooruitstrevend in, wie niet in hun politiek -Open Vld- circus past, hoort er niet bij en wordt, zoals deze redactie, gediscrimineerd! Het is zonder meer een schending van het disproportionaliteitsbeginsel om iemand die ze niet fysiek kennen als een verdachte bij de politie te melden. Voor een actie moet er ook een -verplichte- motivering zijn, het is niet omdat iemand zich om een onbekende reden, op een bepaalde plaats op de openbare weg bevindt, dat daar criminaliteit dient gezocht, tenzij Lanaken zich schuldig maakt aan discriminatie op het uiterlijke van de persoon en kerkgangers van de 1e rij de facto heiligen aanzien -sic-.  Personen die op die manier door de politie worden benaderd en die "clean" zijn, moeten meteen tegen de klager een klacht indienen wegens lasterlijke aantijgingen.


Milieuvervuiling.
Als een burger ziet dat iemand het milieu vervuilt door olie te lozen, moet dat aan de milieudienst van Lanaken worden gemeld, maar wie dat doet, moet goed opletten, de ambtenaren van de milieudienst van Lanaken maken er geen punt van om hun beroepsgeheim te schenden en de naam van de klager bij de beklaagde te verklikken, Morsum Magnificat heeft daarvan het formeel bewijs in handen en zal nog passende maatregelen nemen. In de Pannestraat werd olie geloosd die nadien werd ondergestopt, uiteraard heeft niemand dat gezien, toch is dit een strafbaar feit. Morsum Magnificat zal de verantwoordelijke van de Provincie Limburg op de hoogte brengen, wij hebben geen enkel vertrouwen in de ambtenarij van Lanaken die allemaal aan de slippen van Marino Keulen hangen.

Het voetpad dient niet om er te parkeren.


Dit is niet verdacht, maar verboden, moeten burgers dat niet melden? Jawel dat moeten ze melden, een kaakslag voor de Lanakense dienst mobiliteit én de politie.


Discriminatie.
Onlangs wandelen we in de Stationsstraat in Lanaken, er was op dat moment -in tegenstelling tot gewoonlijk- wel wat "volk". Tussen de menigte twee kleurlingen, er passeert een motard van de politie en uitgerekend die twee Afrikanen-?- moeten zich legitimeren. Discriminatie?

Beroepsgeheim.
Marino Keulen was tijdens het debat van 26 februari 2013 in het Berenhof te Veltwezelt formeel "wie de politie waarschuwt over verdachte personen" zou op volledige geheimhouding kunnen rekenen en dat kan Marino Keulen niet garanderen, hij zou dat zeer goed moeten weten dat "lekken" er altijd en overal zijn. Mensen die fungeren als klokkenluiders zijn altijd de pineut. Wie dus naar de politie belt wordt sowieso bekend en het risico dat de geheimhoudingsplicht vervaagt en de melder wordt bekend is steeds aanwezig, zeker in een dorp als Lanaken waar de politie duidelijk onder toezicht staat van de politiek -Marino garandeert!-. Morsum Magnificat is zeer goed geplaatst om dat te weten.  

Meer volgt.

Artikel n° : 03/13/4853
Geplaatst : 11:57 3/03/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
-geen woorden maar daden-.

Laatste update ( 03 maart 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.