Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926380





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Door falend beleid moeten angstige winkeliers veiligheid kopen-Update2
27 februari 2013
Politie kan de aanwezigen wéér niet informeren omtrent camerawetgeving.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.011.000
Lanaken 27 februari 2013

--- Update 2 11:02 27/03/2013
OCMW Onwetend.
Wanneer we de secretaris Antoine Beckers aan de lijn krijgen, dient deze te bevestigen niet op de hoogte te zijn van het feit dat zo'n camera bij de privacycommissie dient te worden aangegeven! Er werd besloten om de camera te plaatsen na een geval van agressie. Het geeft nogmaals aan hoe triest het gesteld is met de informatie door de politie van Lanaken die op bijeenkomsten niet alleen aan de burgers geen informatie kan geven, maar ook de gemeentelijke diensten niet informeert over de wettelijke verplichtingen bij het plaatsen van camera's.
Politie vraagt flyers.
Informatie bij de politie van Lanaken- Maasmechelen leert ons, dat zij nu flyers aanvragen bij Binnenlandse Zaken, het politiekorps is dus niet in staat om de wet ter zake te bevatten. In Lanaken werden 31 camera installaties bij de privacycommissie aangegeven, dat is waarschijnlijk slechts tien procent van het werkelijk geplaatste aantal.
--- einde update 2 

---Update 1 7:52 28/02/2013
Camera OCMW Lanaken niet aangegeven bij privacycommissie.
Het OCMW van Lanaken heeft in ieder geval geen pictogram geplaatst en dat is strijdig met het KB van 10 februari 2008. Maar aangezien commissaris Swijsen de wet niet kent, kan hij ook niet verbaliseren.



In de inkomhal van het OCMW van Lanaken is er een camera opgesteld die blijkbaar bij de privacycommissie -CBPL-  niet is gekend ! De CBPL heeft het OCMW daarover op 24 januari 2013 een brief geschreven. Dit is in Lanaken de vijfde installatie op een rij die Morsum Magnificat heeft bekeken en die niet bij de CBPL werd aangegeven. Nogal wiedes dat commissaris Swijsen op onze vragen,"hoeveel camera's er in Lanaken geregistreerd zijn", niet kon antwoorden, dit is een blaam voor de politie die moet toezien op de toepassing van de wet, hoe geloofwaardig is de politie en die man nog?


Voor de tweede keer trekken inwoners en winkeliers uit Lanaken aan de bel, in plaats van aan één zeel te trekken zoals in de slogan "samen sterk", organiseren Lanakense "kliekjes" elk afzonderlijk gespreksavonden,  dat was op 18 juni 2012 in een zaaltje aan de Bessemerstraat en op 26 februari hebben een aantal handelaars van de Kiezelweg en omstreken in Veldwezelt vergaderd. Het is duidelijk dat het Lanakens beleid de armen in de lucht steekt en naar de algemene malaise van de inbraken en naar andere politiezones verwijst om zichzelf niets hoeven te verwijten, de gekende struisvogelpolitiek van Maaskei Marino Keulen.

Niet op de hoogte.
Tijdens de bijeenkomst in een zaaltje aan de Bessemerstraat in juni 2012 stelde het publiek vragen over het plaatsen van bewakingscamera's, de aanwezige politiecommissaris Swijsen kon geen zinnige uitleg geven over de  wetgeving ter zake. Op 26 februari 2013 werden uit de zaal opnieuw vragen gesteld omtrent het plaatsen van bewakingscamera's, maar ook nu kon dezelfde commissaris geen deftige uitleg geven over de vigerende wetgeving rond het plaatsen van camera's. Volgens Swijsen moet men zich, indien de openbare weg niet wordt gefilmd, geen zorgen maken, maar dat klopt niet en het is intriest dat deze politieman het publiek verkeerde informatie geeft.

Privacycommissie.

Commissaris Swijsen verwijst naar de CBPL -de privacycommissie- en dat doen wij ook, maar dan met het bewijsmateriaal erbij. Toen wij in augustus 2012 vier installaties aan de Bilzerbaan bekeken, waren wij er quasi zeker van dat die installaties niet vergund werden, de CBPL bevestigde dat, u leest op deze link het bewijs : http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=4915&Itemid=0  en ook op deze link kan u een ander online artikel bekijken http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=content&task=view&id=4895

Maar lees hier MM_204_14_Lanaken_Cameras_KLJ.pdf  en zie de wetgeving die de politiecommissaris aan het publiek niet kon zeggen.

Over het verloop van de avond in het Berenhof brengen wij eerstdaags een verslag.

Artikel n° : 02/13/4845
Geplaatst : 21:16 27/02/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 27 maart 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.