Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926380

Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
FGP Gent doet oproep voor herkenning buit inbraken.
27 februari 2013
Slachtoffers van Chileense dievenbende worden opgeroepen hun eigendom te identificeren.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.981.100
Gent / Lanaken 27 februari 2013.

Begin deze maand, meer bepaald op 06 februari 2013, werd een Chileense dievenbende uit Antwerpen opgepakt. Bij huiszoekingen werden 575 items gevonden, voornamelijk bestaande uit juwelen en elektronicatoestellen. Om deze goederen terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars doet de Federale gerechtelijke politie een oproep aan de slachtoffers om de teruggevonden buit van deze bende te herkennen. Slachtoffers kunnen terecht op de website van de federale politie en van de FGP Gent.

Reeks inbraken.
Het onderzoek naar de Chileense dievenbende startte in september 2012 naar aanleiding van een reeks inbraken. Hieruit bleek dat de daders zich vermoedelijk ophielden in het Antwerpse en na grondig speurwerk konden de verdachten gelokaliseerd worden en werden er huiszoekingen uitgevoerd bij de verdachten op twee adressen in Antwerpen. Drie Chilenen van respectievelijk 40, 43 en 49 jaar werden opgepakt waarvan er slechts één over geldige verblijfsdocumenten beschikte. Alle drie de verdachten werden onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Hele land.
De oproep van FGP richt zich vooral naar slachtoffers waarbij werd ingebroken tussen half 2012 en 06 februari 2013 en waar de buit deels bestond uit juwelen en/of elektronicatoestellen en hoewel een deel van de buit al kon gelinkt worden aan inbraken in Sint Niklaas, Dendermonde en Temse opereerde de bende vermoedelijk in heel Vlaanderen en ook in Wallonië.  

Werkwijze.
De herkenning verloopt in drie stappen :


Stap 1 : Nazicht van de buit via de website.
Hiervoor kunnen de slachtoffers terecht op twee websites :
a. De website van de federale politie : www.federalepolitie.be. In het midden staat een uurwerk met de tekst "teruggevonden goederen inbraken" een simpele muisklik brengt de bezoeker naar foto's van de 6 categorieën waarin de buit gemakshalve werd verdeeld.
b. De website van de FGP Gent :
www.fgpgent.be.
 Rechts op de pagina staat een juweel met de tekst "teruggevonden voorwerpen inbraak". Klik daarop en opnieuw komen de 6 categorieën tevoorschijn.
Bij herkenning van een voorwerp moet het codenummer worden genoteerd.
Indien men niet over internet beschikt kan men steeds terecht bij de plaatselijke lokale politie waar aangifte van de inbraak werd gedaan die hen zal helpen de nodige opzoekingen te doen.

Stap 2 : Aanmelding bij de FGP te Gent.

Indien iemand één van zijn voorwerpen denkt te herkennen, dient hij zich te melden bij de onderzoekers. Meest aangewezen daarvoor is dat men onderaan "reageer on line" aanklikt en het aanmeldingsformulier invult. Men kan ook een mail sturen naar
 of telefonisch contact opneemt via het gratis nummer 0800 30 300. Belangrijk is dat het slachtoffer melding maakt van het codenummer van het herkende voorwerp, het pv nummer van de inbraak en zijn contactgegevens.

Stap 3 : Herkenning op het bureel na uitnodiging.

Na deze eerste stappen zal het slachtoffer uitgenodigd worden door de FGP Gent om op het bureel de gestolen voorwerpen te herkennen waarbij onmiddellijk de nodige pv's zullen worden opgesteld. Voor bijkomende informatie kunnen de slachtoffer 24/24u terecht op het gratis nummer 0800 30 300.

Bron : Federale politie Gent
Bewerking : jvds

Artikel n° : 02/13/4844
Geplaatst : 11:11 27/02/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


Laatste update ( 02 maart 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.