Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926380





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken gemeenteraad en Mobiliteit : Geen woorden maar daden-Update
26 februari 2013
Schepen Tony Castermans moet ook buiten de gemeenteraad actie nemen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.979.700
Lanaken 25 februari 2013

Correctie : 11:37 26/02/2013

Bij de dienst mobiliteit zei men enkele dagen geleden dat parkeren op voetpaden niet getolereerd, maar verbaliseert moeten worden, alleen zien we daar in de praktijk niets van. Tijdens de gemeenteraad van 25 februari leuterde een gemeenteraadslid over de tegels van een voetpad die aan vervanging toe waren, het gaat niet om tegels, maar om "dallen", echter, in Lanaken steekt het -selectief beoordeeld en gekeken- allemaal niet zou nauw, ook in Lanaken zijn niet alle burgers gelijk.

Postjes verdelen en zakken vullen.
De CD&V had moeite met het feit dat Patrick Maesen zijn mandaat niet opneemt, maar wel een functie krijgt in Pietersheim -daarvoor buiten zijn loon als hoofd dienst bevolking zo'n zeshonderd euro opstrijkt,red-. De CD&V vraagt zich af, of dat juridisch correct verloopt. Het is vreemd dat iemand voor de Open Vld opkomt, drieduizend stemmen ophaalt en zich nergens kandidaat stelt. Burgemeester Marino Keulen -Open Vld- springt meteen in de bres voor de arrogante Maesen die onlangs wegens een klacht van een inwoner van Lanaken door de ombudsdienst op de vingers werd getikt. Keulen is er 200% zeker van dat de constructie waarin Maesen meedraait, correct in mekaar steekt. Maesen zou veel voorkeurstemmen hebben behaald en kwatongen beweren dat hij uit hoofde van zijn functie als hoofd bij de dienst bevolking misbruik kon maken die in zijn campagne van pas kwam. Wij hebben ervaren dat Maesen een machtswellusteling is, nogal wiedes dat Marino Keulen voor hem in de bres springt, Keulen is immers in hetzelfde bedje ziek. Het gaat tenslotte altijd en
overal over postjes creëren en zakken vullen.

Postjes.
CD&V Nieuwkomer, diëtiste Tina Lambrechts, krijgt in één of andere commissie ook een postje, Vera Jans en Freddy Stouten haalden Tina aan boord van de CD&V. We begrijpen die dame niet, naar onze mening is zij totaal ongeschikt voor de politiek, ze zou de tijd die ze aan politiek besteed beter in de administratie van haar bedrijfje stoppen, want dat laat te wensen over. Idem dito voor anderen die in feite beroepsmatig geen tijd hebben voor politiek maar het blijkbaar, ten koste van hun professionele bezigheden, niet kunnen laten. 

Steekspelletjes.

CD&V'er Stouten ging op een onderhuidse wijze ook in de clinch met Marino Keulen, het gaat allemaal vrij subtiel waardoor het publiek er geen touw aan vast kan knopen, Freddy Stouten zou beter de taal van de mensen spreken, we ervaren dat het intellect van "Het Volk" in Lanaken niet van de hoogste is. Het robbertje subtiel bekvechten kwam hier op neer dat de Open Vld via stemgerechtigden in het AGB iedereen buiten spel heeft gezet en alleen de Open Vld het voor het zeggen heeft, de super gladde achterbakse machtswellusteling en koppige Maaskei Marino Keulen -Open Vld- heeft in Lanaken op de cruciale posten alles naar zich toegetrokken, de rest mag, als het niet te lang duurt, in de gemeenteraad wel een woordje komen vertellen, maar liefst niet te lang of Keulen grijpt in.

Honderd euro per uur.
Ook de mandaattoelage van de gemeenteraadsleden kwam ter sprake en werd vastgelegd op 150 €, als we weten dat het Lanakense gemeenteraadscircus maximum anderhalf uur duurt, dan is dat in tijden van crisis zeer goed betaald. Wij hebben vastgesteld, dat sommigen hun mond in geen enkele gemeenteraad één keer hebben open gedaan, ze "zitten" er gewoon, sommigen zoals Rudy Nivelle, zitten de ganse tijd op een kauwgom te kauwen.

Politieraad.
Leo Joosten, die nog als énige van het Vlaams Belang overblijft, had weer interessante vragen, onder meer over de veiligheid in Lanaken waarover vandaag 26 februari 2013, door de verenigde handelaars in het Berenhof, wegens de vele overvallen, een debat wordt gehouden. Joosten is een gewezen adjudant van de Rijkswacht en zou beter moeten weten, maar een mens kan niet meer verstand gebruiken, dan hij / zij heeft. Marino Keulen verwees voor zijn vraag naar de bevoegdheid van de politieraad en daarmee was de mond van Joosten meteen gesnoerd, Joosten heeft over de ganse lijn een zeer povere dossierkennis en wanneer wij hem in het verleden als eens contacteerden, dan had hij maar één onderwerp : " jumping " en dat heeft niets met politiek te maken.

Schepen Castermans moet ogen open doen.


Geheugensteuntje voor Schepen Castermans " KB van 1 december 1975 art.23 ", dit voertuig is twee keer in overtreding en dat is in Lanaken schering en inslag. Laat die voertuigen op de wettelijke wijze parkeren, dat heeft een dubbel voordeel, onder meer moet het "doorrazend" verkeer de facto remmen,wat meteen ook
de veiligheid ten goede komt !


Parkeren op voetpaden.
We bezitten al tientallen foto's van automobilisten die hun auto doodgewoon op het voetpad parkeren, niet voor enkele minuten maar voor langere duur, uiteraard mag dat niet maar in de Far- West gemeente van Marino Keulen -Open Vld- mag dat blijkbaar wel. Tony Castermans -SP.a/Groen- moet zijn job doen, Castermans legde op 2 januari 2013 de eed af dat hij zijn mandaat en de wetten van het Belgische Volk zou naleven, maar is die eed nu al vergeten -sic-. We hebben de Schepen trouwens een e-mail daarover verzonden, maar uiteraard daarop geen reactie.


Castermans sprak over de veiligheid van de voetpaden maar is blijkbaar stekeblind. Op de stoep parkeren is een overtreding van de Belgische wet, Castermans moet dat in het kader van zijn mandaat door "hun" politie laten aanpakken, ook hier is de veiligheid duidelijk in het gedrang.



Bewoners worden geacht de besneeuwde voetpaden te ruimen, we zien hier het gemeentehuis van Lanaken met een bushokje, de Bpost brievenbus en de toegangsweg tot het gemeentehuis, maar de sneeuw werd niet geruimd,niet te verwonderen in het asociale Lanaken van Marino Keulen -Open Vld-.

Artikel n° : 02/13/4840
Geplaatst : 23:23 25/02/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
  
 


Laatste update ( 26 februari 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.