Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926380





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Politiegeweld en houding justitie schrijnend resultaat van Belgische besmettelijke ziekten-Update2
22 februari 2013
Corruptie, incompetentie en machtsmisbruik oorzaak van veel ellende.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.977.900
Antwerpen / Lanaken 22 februari 2013.

--- Update 2 20:50 23/02/2013
Vrt slaat en zalft.
De Panorama uitzending toonde de realiteit en nagelde de psychiatrie, de politie en de justitie aan de schandpaal. Ieder weldenkend mens zal het optreden van de Antwerpse BBT als totaal onaanvaardbaar hebben aanzien. Daags nadien gaat de Vrt over tot "zalven", de Procureur en de politie mochten in koor komen vertellen dat er geen fouten werden gemaakt, nogal wiedes, de Vrt moet van de parketten en de politievakbonden informatie krijgen en daarom moest Ter Zake wat afzwakken wat Panorama daags voordien had gebracht. Niemand van de publieke opinie zal de mening van de Antwerpse Procureur en de vakbondsafgevaardigde van de NSPV bijtreden. Over de NSPV stellen wij ons ook veel vragen. Hoeveel agenda's heeft die vakbond eigenlijk?
--- einde update 2 

--- Update 1 16:04 22/02/2013
Reactie Joëlle Milquet
Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken, Joëlle Milquet, is geschokt door de camerabeelden uit de Panorama-uitzending van gisteren op VRT over de zaak Jonathan Jacob die in januari 2010 stierf in een cel van de lokale politie van Mortsel. 

Nu er een nieuw gegeven is, namelijk de doorverwijzing naar de correctionele rechtbank, heeft de minister vandaag een brief geschreven naar de lokale overheid die de enige bevoegde tuchtoverheid is in deze, met de vraag om op zijn minst de betrokken politieambtenaren te schorsen of desgevallend andere ordemaatregelen te treffen. 

Binnen de grenzen van haar bevoegdheden en wetende dat het dossier in handen is van de Justitie om volle klaarheid te brengen, zal Joëlle Milquet bovendien aan het Comité P vragen aanbevelingen voor te bereiden ter aanvulling van de operationele richtlijnen voor de politieambtenaren die met dergelijke situaties geconfronteerd worden. Ook vraagt ze aan het Comité P om voorstellen te formuleren om de opleidingen voor geweldbeheersing daaraan aan te passen.
Het is immers zo dat bij bepaalde interventies door alle actoren en alle disciplines op het terrein, nauwgezet rekening moet worden gehouden met bepaalde medische en zelfs psychiatrische aspecten of verslaafdheid aan stimulerende middelen : dit om op de meest adequate manier te kunnen optreden. In dat raam pleit de minister er voor de samenwerking tussen psychiatrie, justitie en politie te optimaliseren.
NVDR.
Uiteraard komt hier nooit de "volle klaarheid" aan het licht, bovendien is het kwaad weer geschied, diverse professionele fouten begaan en niet op zijn minst door het "Moordteam" van de politie. Wie meer wil weten over hoe men met dergelijke mensen, in feite patiënten, dient om te gaan, kan best een kijkje gaan nemen op de website van Popov -GGZ http://www.popovggz.be/ - ondermeer het jaarverslag zal u veel leren over wat er te Mortsel allemaal fout liep. Als professionelen op het terrein de waarheid verkondigen en maatregelen vragen, luistert de politiek niet, dus óók de politiek heeft een verpletterende verantwoordelijkheid.

--- einde update 1 

We geven het ruiterlijk toe, de Vrt heeft deze keer met de reportage over het politiegeweld in Mortsel prima werk geleverd, een beter en levend bewijs hoe het er hier in de praktijk aan toe gaat, kan er niet gegeven worden vooral het machtsmisbruik is hier overduidelijk. Het Bijzonder Bijstand Team heeft zich hier in het beeld van de camera, als een Bijzonder Moord Team gedragen, die machtswellustelingen moeten zondermeer vervolgd worden voor moord en de substituut moet onmiddellijk geschorst worden.

Belgische ziekte.
Deze redactie plaatst al vijftien jaar onderstaande tekst hoog in het vaandel, we brengen het hier nogmaals extra, iedereen mag onze zienswijze over de gedragingen van "Het Belgische volk" gerust kennen, zij die niet tot deze "Horde" behoren hoeven zich dus niet aangesproken te voelen.

Comité P.

Als politici als Ben Weyts -N-VA- oproepen om het Comité P. in te schakelen dan wil dat zeggen dat meneer Weyts geen ervaring heeft met de werking van de Comité P -de "P" van Politiek?-  Uit tientallen dossiers waarin wij inzage hadden is het duidelijk dat het Comité P óók niet naar behoren werkt, klachten over de politie aan hun adres worden opnieuw naar dezelfde politie gestuurd waarover de klacht gaat om te laten onderzoeken!

Comité Integer.

Dit land heeft nood aan competente en integere elementen waaruit dan een "Comité Integer" kan gevormd worden. De maatschappij puilt uit van de politiek benoemde incompetenten, gecorrumpeerden en machtmisbruikers en de partij die daar grotendeels haar aandeel in heeft zijn de socialisten, zij hebben veel overheidsinstellingen met dat soort volk volgepropt, we denken daarbij aan de RTT, De Post, de spoorwegen, de ministeries en noem maar op.

De Belgische besmettelijke ziekten -volgens deze redactie-.

Ieder persoon die bekend is met de fenomenen van de zaken- en politieke wereld kent het probleem, maar niemand spreekt er openlijk over, het gaat stilzwijgend en toch is het elke dag, elk uur en elke minuut aanwezig, het wordt gebruikt en misbruikt, het is een ziekte die met geen andere te vergelijken is.

De ziekte kent drie symptomen maar, omdat ze massaal is verspreid en de wil tot genezing bij de patiënten afwezig is, werd er nog nooit een ernstige poging ondernomen om ze te bestrijden.  De ziekte neemt, met het toenemen van de crisis, epidemische vormen aan. De patiënten worden in hun doen alsmaar driester en agressiever.  Er is geen remedie om het te bestrijden en zij die dat proberen worden meteen door de zieken als abnormaal, idioot, paranoďde, onbeleefd, brutaal, de luis in de pels en dies meer bestempeld en meteen wordt het leven hem, haar of beiden zuur gemaakt, ergo gebroodroofd.  Daardoor wordt de facto elke poging van die individuen, de regels van het spel na te leven, in de kiem gesmoord en ook de "gezonde" zal vroeg of laat door de ziekte besmet worden.

Beroep doen op de medicijnmannen helpt hier niet, ze lijden er immers zelf ook aan. Klagen of het indienen van klachten heeft alleen een averechts effect want de zieken zijn, omwille van hun kwaal, allergisch aan dat “gezaag“ omdat ze immers goed genoeg weten wat hen mankeert, maar ze zitten er zelf mee geplaagd. Ze kunnen er niets aan doen en spelen het spel mee, ofwel worden ze door de meute zieken verstoten. We hebben het over :

        ° Corruptie -actieve of passieve-
        ° Incompetentie
        ° Machtsmisbruik

Hoge Raad voor de Justitie.
Wie denkt, dat de HR soelaas biedt zal alweer vaststellen, dat ook daar de politieke invloed een feit is, iedereen met een beetje gezond verstand weet dat.

Artikel n° : 02/13/4835
Geplaatst : 15:14 22/02/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 23 februari 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.