Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926381





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Diamantroof Zaventem was geen verrassing voor Vlaams Belang.
20 februari 2013
Verantwoordelijke ministers ondervragen over ontoereikende veiligheidsmaatregelen.
Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.974.800
Zaventem / Brussel / Lanaken 20 februari 2013.

Dat er op de luchthaven van Zaventem een roofoverval plaatsvond is niet de eerste keer, zo zegt Vlaams Belang, en dergelijke overvallen zijn enkel mogelijk vanwege de ontoereikende veiligheidsmaatregelen, reden waarom het Vlaams Belang de verantwoordelijke ministers -Melchior Wathelet,red.- wil ondervragen.

Meerdere overvallen.
In 1995 werden op Zaventem waardepapieren gestolen uit een toestel van Swissair dat klaar stond om op te stijgen. In 1999 gingen gangsters met 74 miljoen aan de haal uit een geldtransport van Brink's-Ziegler toen het geld op een vliegtuig van Virgin werd geladen. Gevolg daarvan was dat een aantal buitenlandse luchtvaartmaatschappijen niet langer bereid was waardevolle goederen te transporteren via Zaventem. In 2000 was het weer zover, een toestel van Lufthansa werd op een vrijwel identieke manier beroofd als nu toen een krat diamanten werd geroofd nadat gangsters een gat in de omheining hadden gemaakt waardoor zij op de tarmac konden komen. In 2005 werd opnieuw een partij diamanten gestolen op Brucargo bij een gewapende overval op een kantoor van FedEx.

Wagenwijd open.
Jaren geleden wees het Vlaams Belang er al op dat er, ondanks alle officiële screenings, toch luchthavenidentificatiebadges werden uitgedeeld aan personen met een strafregister die daardoor toegang kregen tot de niet voor het publiek toegankelijke gedeelten van de luchthaven. Daarmee wordt de deur natuurlijk wagenwijd opengezet voor infiltranten van de georganiseerde misdaad.

Lessen trekken.

Blijkbaar trekt men geen lessen uit gemaakte fouten en nalatigheden. Vlaams Belang stelde daarover reeds vragen in het parlement in 2000, 2001 en 2012 en kreeg steeds te horen dat er audits werden gehouden, overleg werd gepleegd en 'de regering zich ermee zou bezighouden' maar op het terrein gebeurde er niéts, er zou zelfs nog bezuinigd zijn geweest op het veiligheidspersoneel.

Menselijke tol.

Bij de recente roof werden voor miljoenen geroofd maar het kan nog dramatischer. Als gangsters zo gemakkelijk in Zaventem kunnen toeslaan, dan kunnen terroristen dat ook en dan zal het niet gaan om diamanten of waardepapieren. Wat als terroristen een aanval uitvoeren op een passagiersvliegtuig? Dan gaat het om mensenlevens en zal de menselijke tol aanzienlijk hoger liggen en dat alleen zijn omdat de opeenvolgende regeringen hebben nagelaten de nodige beveiligingsmaatregelen te treffen.

Bij de wortel aanpakken.

De gebrekkige bewaking van het luchthaventerrein is slechts een deel van het veiligheidsprobleem, dat blijft bestaan zolang de problemen niet bij de wortel worden aangepakt. De politiediensten en het gerecht moeten efficiënter en slagkrachtiger werken door zwaarder te straffen en deze straffen ook effectief uit te voeren dus, meer gevangenisruimte. Zolang dat niet gebeurt zal België een paradijs blijven voor georganiseerde misdadigers uit zowel het binnen- als buitenland, besluit het Vlaams Belang.

Bron : Vlaams Belang
Bewerking : jvds

Artikel n° : 02/13/4833
Geplaatst : 7:59 20/02/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.