Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936374





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Poppen en Teddyberententoonstelling in het MECC te Maastricht.
12 februari 2013
Sfeervolle stands met allerlei producten voor de creatieve hobbyist. Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.964.500
Maastricht / Lanaken 12 februari 2013.

Het Maastrichts Expositie en Congres Centrum -MECC- opent zaterdag 23 en zondag 24 februari 2013 de deuren voor de eerste editie van de grootste poppen- en berenbeurs van de Benelux. Uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Engeland komen poppen- en berenkunstenaars naar Maastricht om hun mooiste creaties tentoon te stellen. Was er in maart 2012 al een groots opgezette beurs in de Grenslandhallen in Hasselt -http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=4422&Itemid=0- dan zal dit evenement zeker nog grootser en omvangrijker zijn.  


Speelgoed voor volwassenen.
In tegenstelling tot wat meestal wordt gedacht, zijn poppen en beren niet uitsluitend voor kinderen, zeker niet als men de unieke creaties ziet die hier worden geëxposeerd want die vallen onder de categorie
"speelgoed" voor volwassenen en worden speciaal samengebracht voor verzamelaars en poppen- en berenmakers. In een tijd waarin voor creatieve uitingingen steeds minder tijd is, is het zelf maken van poppen en beren een ijzersterke hobby gebleven. Deze kunstwerkjes zijn niet alleen bedoeld om in een vitrine te zetten maar dienen ook als aanvulling in het interieur.

Reborn babypoppen.
Sfeervolle stands waar allerlei producten worden verkocht voor de creatieve hobbyist zullen de beursvloer vullen en voor de verzamelaars presenteren de poppen- en berenkunstenaars, afkomstig uit diverse delen van de wereld, hun indrukwekkend assortiment van zelfgemaakte poppen en Teddyberen. Momenteel zijn de "reborn" babypoppen een ware rage, het is dan ook onvoorstelbaar hoe levensecht die poppen zijn.


Antieke pop en Beer


Antieke porseleinen poppen.
Er is ook genoeg ruimte voor nostalgie. De bezoeker kan kennismaken met poppen- en berenkunst uit lang vervlogen tijden, zo zijn de indrukwekkende collectie antieke porseleinen poppen van beroemde Franse ontwerpers als Jumeau, Bru en François Gaultier, nu eigendom van gerenommeerde handelaren uit Nederland, België, Duitsland en Engeland, aanwezig. Uiteraard is er ook een "poppen- en berendokter" die klaarstaat om een versleten lievelingspop of beer weer nieuw leven in te blazen.

Praktisch :
Waar : MECC, Forum 100 te 6229 GV Maastricht.
Wanneer : zaterdag 23 en zondag 24 februari 2013 telkens van 10.00 tot 17.00u.
Inkom : 10 euro pp - 65+ 9 euro - kinderen onder begeleiding tot 12 jaar gratis.
Organisatie : Niesje Wolters-van Bemmel

Bron : Niesje Wolters-van Bemmel
Bewerking : jvds

Artikel n° : 02/13/4821
Geplaatst : 21:44 12/02/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Laatste update ( 12 februari 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.