Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926382





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken gemeenteraad:Interessante vragen over slopen van bunker bevattende asbest.
28 januari 2013
Marino Keulen scheept de netelige vraag van Raadslid Neven weer handig af.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.951.700
Lanaken 28 januari 2013

Het was vanavond gemeenteraad in Lanaken en we moeten het toegeven dat de CD&V als oppositie, niet alleen door hun aantal, maar ook door hun vragen en opmerkingen, met kop en schouders boven de N-VA en vooral het Vlaams Belang uitsteekt, Leo Joosten sloeg de bal alweer herhaaldelijk mis. Het is verwonderlijk dat CD&V, ondanks hun scherpe vraagstelling, niet beter scoorde tijdens de voorbije
gemeenteraadsverkiezingen.


Bunker Briegden.

Raadslid Neven legde Marino Keulen met een vraag over het slopen van de Bunker Briegden het vuur aan de schenen, toch wist de super gladde Marino Keulen -Open Vld- zich er weer uit te lullen door alle verantwoordelijkheid in de schoot van de nv De Scheepvaart te leggen. Waarom vraagt Raadslid Neven geen risicoanalyse op?


Rechts Marylin Neven CD&V overhandigt hier drie petjes
aan Marino Keulen, vanavond stelde ze netelige vragen.


Asbest.

Het moet blijken dat de gesloopte bunker Briegden een paar honderd kilo asbest bevatte. Een actiegroep www.bunkergordel.be, heeft hemel en aarde verzet om de sloop tegen te houden, burgemeester Marino Keulen heeft zich door die actiegroep ferm te kijk laten zetten op hun site maar wie dacht dat Keulen zou capituleren, kan dat wel vergeten, daarvoor moeten andere kanonnen worden ingezet. Raadslid Marilyn Neven, die in de vorige gemeenteraad de drie petjes aan Marino Keulen overhandigde, zorgt ervoor dat Marino Keulen kritische vragen krijgt voorgeschoteld, maar helaas, sluwe vos Keulen weet zich altijd uit zijn netelige positie te praten.

Bunker Briegden.
Op onderstaande links vindt u meer over de sloopaffaire.
http://www.bunkergordel.be/15-13%20-%20Dreigende%20sloop%20bunker%20Briegden.html


Totaal onbetrouwbaar.

Marino Keulen spreekt ten onrechte over de betrouwbaarheid van de nv De Scheepvaart, deze redactie bezit voldoende bewijsmateriaal om deze uitspraak in verband met de sloop van de Brug van Briegden te staven. Bij die aanneming hebben de nv De Scheepvaart en haar aannemers diverse flagrante inbreuken begaan en niet zijn minst met betrekking tot de dynamitering en de arbeidsveiligheid. WASO is toen, voor zover ons bekend, vijf maal ter plaatse gekomen om de aannemers op de vingers te tikken. Als Marino Keulen vanavond beweert dat de nv De Scheepvaart en haar woordvoerster Paula Palmans, betrouwbare partners zijn, dan spreken wij dat formeel tegen. Of de voorwaarden om het asbest te verwijderen werden gerespecteerd, betwijfelen wij ten zeerste. Spijtig genoeg werden wij, in tegenstelling tot de journalist van Het Belang van Limburg, -Jan Bex- niet geďnformeerd.

Arbeidsveiligheid.

Er werden vanavond door de oppositie waaronder door Piet Van Berkel - N-VA - vragen gesteld over het gemeentelijk veiligheidsbeleid meer bepaald dat de risicoanalyses voor de scholen nog veel te lang op zich laten wachten. Misschien moeten politici zich eerst zelf verdiepen in het opstellen van risicoanalyses en de methodes -o.a. Kinney methode-, maar opnieuw haalde burgemeester Marino Keulen de loftrompet boven, nu over preventieadviseur Colette Meers. De komende periode zal de Lanakense preventieadviseur nog wel kennis maken met deze redactie, in die zin, dat wij met het doorgedreven onderzoek naar de conformiteit van de aftakkingen van laagspanning aftakkingen naar woningen, ook een kijkje zullen nemen betreffende de arbeidsveiligheid in het algemeen en, in tegenstelling tot raadsleden, laten wij ons niets op de mouw spelden, zéker niet door Marino Keulen.  

Artikel n° : 01/13/4805
Geplaatst : 22:01 28/01/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 01 februari 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.