Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926383





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Spartacus prestigeproject ter discussie in de Provincieraad-Update1
22 januari 2013
Spartacus prestigeproject ter discussie op de Provincieraad.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.945.600
Hasselt / Dilsen-Stokkem / Lanaken, 22 januari 2013.

--- Update 1 23:16 22/01/2013
Provincie niet bevoegd.
Wim De Meester laat weten " Mijn interpellatie zal morgen onontvankelijk worden verklaard wegens geen bevoegdheid van de provincie ", einde citaat.
--- einde update 1

Wim de Meester

Over het prestigeproject Spartacus is al veel en lang gediscussieerd, en nog altijd is het laatste woord niet gezegd. Morgen 23 januari, zal Spartacus opnieuw onderwerp van gesprek worden tijdens de Provincieraad en dit omdat Wim De Meester -Vlaams Belang- enige verduidelijkingen wil van de deputatie.


Tram Vlaanderen - Maastricht
Wim De Meester woont ook de raadsvergaderingen in Maastricht bij en op 18 december 2012 was hij getuige van het debat over het al dan niet goedkeuren van het tramproject “Tram Vlaanderen - Maastricht”  zoals het in Maastricht wordt genoemd. Tijdens die gemeenteraadszitting was hij verbijsterd te horen zeggen : "als die belzen toch een groot deel van de kosten betalen, we zouden stom zijn als we daar geen gebruik van zouden maken". Hij was dan ook niet verbaasd dat het project, meerderheid tegen
oppositie, werd goedgekeurd, ondanks de impact van die tram op de Maastrichtse binnenstad. De stemming was voor een deel niet te verwonderen omdat Vlaanderen via een overeenkomst 35 jaar lang een pak belastinggeld beloofde voor onderhoud en instandhouding van de bijna 4 km spoor op Nederlands grondgebied.

Verantwoordelijkheid opnemen.

In de provincieraad stelde de gedeputeerde eerder : “dat het onverantwoord zou zijn om het project nu op de helling te zetten”. Het is volgens De Meester echter nooit te laat om zijn vergissing toe te geven en zijn verantwoordelijkheid te nemen en dit project naar de prullenmand te verwijzen en die massa Vlaams, provinciaal en gemeentelijk belastinggeld in deze barre economische tijden nuttig te gebruiken in het belang van onze Limburgse economie en werkgelegenheid, dus voor de welvaart van Limburgers.

De vragen.
Stonden er tijdens de vorige provincieraad al vragen op de agenda in verband met de financiële intenties van de deputatie, ditmaal zijn de vragen meer praktisch van aard. Volgende vragen zullen moeten worden beantwoord :
- Wat is de economische meerwaarde voor Limburg door de tram Vlaanderen - Maastricht te realiseren?
- Hoeveel reizigers zitten er momenteel op de bussen tussen Hasselt en Maastricht?
- Is de gedeputeerde op de hoogte van de overeenkomst tussen Vlaanderen en Maastricht? Heeft hij de overeenkomst gelezen? Weet hij hoeveel die overeenkomst in zijn totaliteit en geïndexeerd zal bedragen na 35 jaar?
- Staat iedereen bij LSM achter de tramlijn Hasselt - Maastricht?
- Railport Lanaken is het resultaat van een investering van meer dan 30 miljoen euro. Is de gedeputeerde op de hoogte van het aantal treinen dat vanuit Railport Lanaken vertrokken is richting midden Europa sinds de opening op 10 juni 2011?
- Op de provincieraad van oktober 2011 heb ik via een voorstel het engagement gevraagd aan de deputatie om te lobbyen voor de reactivering van de spoorlijn 20. De verbinding van Railport Lanaken naar onze Vlaamse lucht- en zeehavens. In het investeringsplan van de NMBS voor de periode 2013 tot 2025 wordt 26 miljard euro uitgetrokken. Limburg komt quasi niet in het plaatje voor. In Brussel lijkt men onverschillig voor onze problemen en de economische toekomst van Limburg. Hebben de gedeputeerden moeite gedaan om projecten zoals de reactivering van lijn 20 voor Limburg uit de wacht te slepen? Welke acties hebben zij ondernomen? Waarom zijn er dan geen projecten voor Limburg opgenomen in het investeringsplan van federaal minister en PS ’er Magnette?

Bron : Wim De Meester Vlaams Belang
Bewerking : jvds

Artikel n° : 01/13/4801
Geplaatst : 16:11 22/01/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Laatste update ( 23 januari 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.