Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926384





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vincotte Nederland : Goedkeuringen kermisattracties in ruil voor zwart geld.
16 januari 2013
Ook in België laat de kwaliteit van keuringen maar al te vaak te wensen over.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.940.600
Nederland / Lanaken 16 januari 2013

Twee Nederlandse kranten, De Telegraaf en het NRC Handelsblad - zie link onderaan- maken melding van het feit, dat het Nederlandse keuringsorganisme Vinçotte zich liet omkopen om keuringsattesten voor kermisattracties af te leveren, dat klinkt hier bij deze redactie niet vreemd in de oren en is geen alleenstaand feit.

Bedenkelijke kwaliteit.
Morsum Magnificat heeft sinds haar bestaan -nu vijftien jaar-, de bedenkelijke kwaliteit van de keuringsorganismen met verschillende concrete voorbeelden bloot gelegd, het sterkste handelde over teledistributie installaties in Wiekevorst die de auteur van dit artikel aan een keuring van de FOD Economie liet onderwerpen. Die elektrische installaties werden eerder goedgekeurd door Technisch Bureau Verbrugghen maar waren desondanks niet conform en de FOD Economie stelde al een eerste PV op 28 februari 1992 op, maar Electrabel / Iverlek veegde daar vierkant haar broek aan. Drie jaar later trok de auteur van dit artikel voor dezelfde installaties die, ondanks het eerder PV toch niet werden hersteld, opnieuw aan de bel en er werd op 10 januari 1995 een nieuwe Proces Verbaal ten laste van Electrabel / Iverlek opgesteld.

80.000 Eenheden.
Het was niet alleen in Heist-op-den-Berg dat de elektrische installaties van de voeding van de teledistributiekasten niet voldeden aan de wettelijke voorschriften, maar overal in het land. Ingenieur   Gustaaf Van Bavinckhoven stelde ook in de streek van Gent inbreuken vast, in totaal gaat het om niet minder dan tachtigduizend eenheden, dat diende Elio Di Rupo als minister van Economische zaken in 1997 te bevestigen.

Vinçotte.
Aan de Houthoek 26 te Vorst- Laakdal werd een pand verkocht, de elektrische installatie werd op 2 april 2012 in het kader van het KB van 1 april 2006 -art.276 AREI- door agent keurder Marc T. gekeurd, maar die keuring -ANT/19/70032714- was verre van correct uitgevoerd, vertoonde zelfs zeer ernstige gebreken. De elektrische installatie van de garage en een lokaal waarin de douche was opgesteld werd niet opgenomen,  uitgerekend in die twee lokalen voldeed de elektrische installatie niet, ergo er werd een zeer zware inbreuk begaan wegens de aanwezigheid van een stopcontact binnen het volume 2 -art.86 AREI- van de douche.

Deze belangrijke inbreuk heeft Vinçotte niet gezien!


Lokaal niet op het keuringsverslag - pand werd verhuurd met elektrocutiegevaar aan de douche.

Malaise.
Er is in de wereld van de keuringsorganismen in België een malaise, de oorzaak daarvan is de ronduit slechte werking van de -p-Overheid, nadat deze redactie een aantal dossiers indiende waaruit bleek dat de keuringsorganismen regelmatig in de mist gaan, werd een organisme - Beltest - in het leven geroepen dat de keuringsorganismen moet accrediteren, maar het vlotte niet, Beltest werd Belac en we komen daarmee geen stap verder, er zijn onvoldoende onafhankelijke en competente auditoren, kortom, het is één en al kommer en kwel en de kwaliteit van de keuringsorganismen laat maar al te vaak te wensen over. Uiteraard hebben wij behalve de bewijzen die wij hier via de linken leveren, nog meer bewijsmateriaal achter de hand.

FOD Economie.
De verantwoordelijkheid voor de goede gang van zaken bij de conformiteit van de elektrische installaties ligt bij de FOD Economie en de Algemene Directie Energie die voor zover ons over een periode van minstens vijftien jaar, nog nooit haar job fatsoenlijk heeft gedaan, dat is sinds socialist Magnette daar in het zadel is gezet zéker niet verbeterd, momenteel is er slechts één ingenieur -einde loopbaan- voor het Vlaamse landsgedeelte en die heeft regelmatig "geen goesting". Controleorganismen hebben vrij spel en worden quasi nooit gecontroleerd.  

Nieuwe inspectie.
Sinds kort is deze redactie in het kader van het algemeen belang zoals in 2000-2002 opnieuw gestart met een inspectie van de gevaarlijke aftakkingen naar woningen die nergens beveiligd zijn tegen kortsluitingen en al voor heel veel miserie hebben gezorgd. De oorzaak ligt bij de eigenaars van die netten en dat zijn enerzijds de gemeenten en anderzijds de zuivere en gemengde intercommunales. Uit puur geldgewin wordt de wet overtreden en wordt er met de regelmaat van een klok schade veroorzaakt aan personen en goederen.

NRC Handelsblad.
Hier de link naar het Nederlandse artikel.
http://www.nrc.nl/nieuws/2013/01/15/kermisexploitanten-kopen-controles-af-attracties-niet-goed-gekeurd/?utm_source=email&utm_campaign=nieuwsbrief-20130115&utm_content=Binnenland&utm_term=artikel9


 
Artikel n° 01/13/4789
Geplaatst op 8:38 16/01/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 16 januari 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.