Boerkaverbod van 13 juli 2011 vertoont vreemde tekortkomingen zegt Vlaams Belang. |
15 januari 2013 |
Slechts een fractie van de gemeenten zijn in staat om het dragen van een boerka te verbaliseren.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.939.900 Brussel / Lanaken 15 januari 2013
Vlaams Belang- senator Anke Van dermeersch stelde aan de minister van justitie Annemie Turtelboom vragen omtrent de toepassing van de boerka wet die op 13 juli 2011in het Belgisch Staatsblad werd gepubliceerd, uit het antwoord van de minister blijkt, dat Federale overheid geen enkel zicht heeft op toepassing van dat boerkaverbod. Anke Van dermeersch stelde de vraag hoeveel pv’s er al waren opgesteld en hoeveel sancties er al waren getroffen tegen overtreders van de boerkawet.
Eén gemeente op veertien. Anke Van dermeersch : " Het antwoord van de minister bracht enkele vreemde tekortkomingen aan het licht, ondermeer dat de misdrijfcode voor overtredingen van de boerkawet pas in februari 2012, dus zeven maanden na de publicatie van de wet, werd ingevoerd in de ANG, het geheel van informatiesystemen van de geïntegreerde politie. Voor het jaar 2011 kon de politie dus nog geen overtredingen via ANG registreren "
Pover resultaat. Anke Van dermeersch : " voor 2012 deelde de minister evenmin cijfergegeven mee uit deze databank. De informatisering was bedoeld om het werk van politie en justitie te versnellen. Hier lijkt het omgekeerde te zijn gebeurd. Ook wat de veroordelingen betreft is er geen enkele statistiek voorhanden. De minister kon per provincie wel cijfers geven van de gemeenten die het boerkaverbod in hun lokaal politiereglement hebben opgenomen. Van de 589 Belgische gemeenten zijn er slechts 42 waar het boerkaverbod in het politiereglement is opgenomen. Dat is slechts één op veertien .. ". Verder blijkt uit de meegedeelde cijfers dat er in deze 42 gemeenten in 2011 34 overtredingen werden geregistreerd. De provincies Brussel en Luik waren de koplopers met respectievelijk 14 en 10 overtredingen. Dit is natuurlijk slechts een klein deel van het totaal, vermits slechts één op14 gemeenten dit fenomeen bestraft. De echte omvang van het probleem is dus veel en veel groter. Want uiteraard zullen ook in die 42 gemeenten vele overtredingen niet geregistreerd zijn.
Vinger aan de pols. Anke Van dermeersch maakt verder nor enkele bedenkingen : " .. Hoofddoeken en boerka’s zijn de meest zichtbare maar niet de meest erge verschijnselen van het islamiseringsproces. Het zijn evenwel uitingen van de islam die door sommige moslims als symbool van verovering worden gezien. Wie de hoofddoeken en boerka’s in het straatbeeld stopt, zorgt er tegelijk voor dat ook de veel ergere uitwassen van de islam kunnen tot staan worden gebracht: geweld tegen vrouwen, gedwongen huwelijken, besnijdenissen van meisjes en het rekruteren en toejuichen van terroristen... Net zoals schijnbare kleinigheden als neusbloedingen of gewichtsverlies in een medische context symptomen kunnen zijn voor woekerende kanker. Het Vlaams Belang vraagt dan ook blijvende aandacht zowel voor de uiterlijke ‘kleinigheden’ als voor de veel ergere uitwassen..".
Vlaams Belang-senator Anke vandermeersch
Bron : Anke Van dermeersch Senator
NVDR. Met de praktische ervaring waarover deze redactie beschikt kunnen wij uit een langere periode door de omgang met personen en gezinnen die afstammen uit de landen waar de Islam de wet stelt, oordelen, dat die mensen niet in onze samenleving kunnen en willen functioneren. Hun instelling,opleidingen, intellect, gedragingen, vooral de cultuur kunnen niet met deze van onze westerse wereld verenigd worden. Wij mogen niet aanvaarden dat deze bevolkingsgroep hun levenswijze aan ons komen opdringen. Het zijn linkse en ultra linkse organisaties die uit puur electoraal gewin van die bevolkingsgroep alles toelaten, ergo pamperen. Eén van de instellingen die lijnrecht achter die groep staat is de CGKR waar een omgekeerde discriminatie wordt gevoerd.
Artikel n° 01/13/4788 Geplaatst op 11:33 15/01/2013
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel Erik Verbeeck ©
|
Laatste update ( 15 januari 2013 )
|