Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926384





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang akkoord met oproep procureur Herman Dams.
14 januari 2013
Verspreiding affiches "Meld geweld" moet Antwerps procureur ondersteunen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.939.700
Antwerpen / Lanaken 14 januari 2013.

Antwerps procureur Dams lokte heel wat reacties uit met zijn oproep om verdachte gedragingen en auto's te melden aan de politie, zo ook bij het Vlaams Belang dat in Antwerpen affiches gaat verspreiden die de burger oproepen geweld te melden via 101 en via www.crimimonitor.be , volgens Vlaams Belang heeft de burger de morele plicht om de politie te helpen in de bestrijding van de criminaliteit, wat niets te maken heeft met verklikking maar alles met burgerfatsoen en burgerzin.

Geen discriminatie.
Het Antwerpse Vlaams Belang gaat niet akkoord met de uitlatingen van Groen-voorzitter Wouter Van Besien als zou procureur
Herman Dams zich schuldig maken aan discriminatie en vindt dat een slag onder de gordel en is een reactie uit zelfbehoud. Hij verdedigt blijkbaar liever de belangen van zijn allochtone kiezers dan de belangen van de rechtstaat. Het Vlaams Belang verdedigt het beleid van Antwerps procureur Herman Dams wel en met enthousiasme. De procureur zet geen mensen tegen elkaar op, maar legt de vinger op de wonde. Multiculturele politieke correctheid die de realiteit ontkent, veroorzaakt alleen maar meer criminaliteit, aldus het Vlaams Belang.

Affiches.
Antwerpenaren worden opgeroepen om feiten van criminaliteit te registreren op de door het Vlaams Belang opgezette website
www.crimimonitor.be en tevens worden vanaf maandag, ter ondersteuning van de oproep van de Antwerpse procureur Herman Dams, 3 affiches ter beschikking gesteld met de tekst:
"Misdaad? Wees niet bang, uw melding is van belang!  Meld geweld! Bel 101"
"Misdaad? Burger attent, dader bekend! Meld geweld! Bel 101"
"Misdaad? Kijk niet weg, doe je zeg! Meld geweld!Bel 101"

NVDR
Melding van verdachte gedragingen is wellicht goed maar evenzeer gevaarlijk, een inschattingsfout is vlug gemaakt. De
lijn wordt erg dun en het gevaar bestaat dat getracht zal worden latent misnoegen te beslechten door alarm te slaan waar het helemaal niet nodig is, bovendien, en dat is niet onbelangrijk, is het niet de taak van de burger voor waakhond te spelen, dat is de taak van de ordediensten die daarvoor zijn opgeleid en uitgerust of willen we richting Amerikaanse toestanden waar het overgrote deel van de bevolking gewapend de "orde" wil handhaven. Wat gebeurd er met de klachten van burgers met betrekking tot politie ambtenaren die hun boekje te buiten gaan, wordt daar ook werk van gemaakt?   

Bron : Vlaams Belang Antwerpen
Bewerking : jvds

Artikel n° : 01/13/4786
Geplaatst : 22:16 14/01/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 15 januari 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.