Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936381





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang : De Wever in hetzelfde bedje ziek als de socialisten.
12 januari 2013
Centrumrechtse coalitie is in Antwerpen slecht van start gegaan, zegt Vlaams Belang.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.938.100
Antwerpen / Lanaken 12 januari 2013

Het Vlaams Belang hield vandaag haar nieuwjaarsreceptie in het Antwerps Pakhuis, Dewinter wenst het Vlaams Belang de kracht van de partij en wenst voorlopig geen water bij de wijn te doen, verwijst daarbij naar een uitspraak van Churchill " There is only one answer to defeat, and that’s victory ". Niettegenstaande Dewinter geen partijvoorzitter meer is, blijkt het dat, zoals wij eerder al suggereerden, hij nog steeds de toon aangeeft.

Slecht begonnen.
De N-VA was uiteraard kop van jut en zou identiek hetzelfde doen als de socialisten in het verleden altijd hebben gedaan: de politieke macht concentreren bij de burgemeester, bij het schepencollege, bij het centrale bestuur. Er zou ook geen decentralisatie van het bestuur komen, ook de districten krijgen niet meer bevoegdheden.  Een burgemeester en voorzitter van de gemeenteraad kan evenmin, en ook de koers voor de postjes in de intercommunales en de sociale huisvestingsmaatschappijen worden op de korrel genomen. De N-VA, CD&V en Open Vld-vriendjes zouden op de postjes bij het OCMW en de Antwerpse intercommunales terecht komen.

Klacht bij de Gouverneur.
Zoals elders in het land steken, na de verkiezingen, ook in Antwerpen meteen de intriges de kop op, politici zijn niet aflatend bezig te proberen om de macht te veroveren en doende mekaar op allerlei manieren te lijf te gaan, dat de burgers daarvan het slachtoffer zijn, is niet van belang. 
Het Vlaams Belang ... " wil aan de uitholling van de democratie in Antwerpen; aan de stiekeme machtsovername door de meerderheidspartijen; aan de bloempotfunctie van de Antwerpse gemeenteraad een einde maken en daarom heb ik niet alleen een voorstel van decreet ingediend om de democratisering van de Raden van Bestuur van de Intercommunales en aanverwanten mogelijk te maken maar zullen wij ook klacht neerleggen bij de Gouverneur om de ondemocratische gang van zaken waarbij de meerderheidspartijen zich alle –vaak lucratieve- mandaten in raden van bestuur van intercommunales, VZW’s en autonome stadsbedrijven toe-eigenen en geen democratische controle door de oppositie toelaten, aan te klagen " zo staat het in de tekst van Dewinter.

Sp.a, PvdA en NSDAP.
Zoals te verwachten grijpt de partij de eedaflegging van extreem linkse moslima's eerder deze week in Borgerhout aan om fel van leer te trekken tegen Sp.a, PvdA en NSDAP en trekt een parallel met de jaren '30 en '40 en " grootmoefti van Jeruzalem Mohammed -al -Hoesseini die in de jaren '30 en '40 collaboreerde met  nazi-Duitsland en Hitler, met als enige bedoeling het Jodendom uit te roeien ". Er wordt in dat verband ook verwezen naar Hilde De Lobel die zich “als vrouw diep beledigd voelt omdat de hoofddoek een permanente uiting is van de ongelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen".

Armoederacisme.
Het feit dat 92% van de OCMW steunzoekers vreemdelingen zijn en 43% van hen een sociale woning bemachtigt terwijl een arbeidersgezin met twee kinderen vier jaar op een sociale woning moet wachten, bestempelt het Vlaams Belang als armoederacisme.
NVDR.
In Lanaken heeft het Vlaams Belang wegens interne twisten de jaarlijkse kerstmaaltijd voor minder begoeden afgeschaft. Leo Joosten zou, nadat Nico Houben afhaakte, gezegd hebben dat het zou doorgaan, maar het blijkt cafépraat te zijn geweest. De Vlaams Belang-top zou veel meer voeling met hun afdelingen moeten hebben en elementen die er voor zorgen dat de partij kiezers verliest, opzij moeten zetten maar het Vlaams Belang leert blijkbaar niet uit haar fouten.

Bling, Bling parasieten.
De partij keurt het optreden van de Antwerpse procureur Herman Dams met zijn initiatief om patsers, meestal van Marokkaanse origine met dure wagens maar zonder officieel inkomen, aan te pakken, goed. Het Vlaams Belang zou in deze een voortrekkersrol spelen, 3 jaar geleden diende de partij een soortgelijk wetsvoorstel in. De oproep om dergelijke “bling bling-parasieten” aan te geven heeft overigens niets met verklikken maar alles met burgerzin te maken., zegt het Vlaams Belang.
NVDR.
Niet alleen de procureurs maar ook de sociale instellingen en de OCMW's moeten verplicht worden om informatie vrij te geven van steuntrekkers die er een exuberante levensstijl op nahouden en met grote wagens rondtoeren. Ook in Genk mag men op dat vlak wel eens een razzia houden, ook daar toeren in de sociale woonwijken van Nieuw Dak grote wagens rond waarvan de bestuurders wel eens aan de tand gevoeld zouden mogen worden. Morsum Magnificat is voorstander om voor iedereen een vermogenscontrole in te voeren, niet alleen bij de allochtonen met grote auto's, ook veel autochtonen lichten de boel op.

Cordon sanitaire.
De toespraak sloot af met een passage over het cordon sanitaire waarvan het Vlaams Belang al tientallen jaren het slachtoffer is, maar "de aanhouder wint en nooit toegeven, nooit inbinden, nooit de moed laten zakken" zegt Dewinter. De lijfspreuk moet zijn " Nec spe, nec metu” wat wil zeggen : “Zonder hoop, zonder vrees”. Het Vlaams Belang is ervan overtuigd vroeg of laat zijn slag thuis te halen.
NVDR.
Filip Dewinter zou moeten beseffen dat hij zelf een groot aandeel heeft in die, overigens onzinnige, maatregel van het cordon sanitaire die zijn oorsprong vindt bij de Turnhoutse groene boer Jos Geysels.

Artikel n° : 01/13/4781
Geplaatst : 12:21 12/01/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 12 januari 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.