Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936381





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
HaZoDi : Laat Arbeidsauditeur L'Homme het WASO rapport ook ongemoeid?
11 januari 2013
Politiegebouw Hasselt onderwerp van reeks opmerkingen inzake arbeidsveiligheid.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.937.800
Hasselt / Lanaken 11 januari 2013.

In augustus 2011 brachten een aantal inspecteurs van de FOD W.A.S.O. -Werkgelegenheid Arbeid en Sociaal Overleg-, zeg maar de Arbeidsinspectie, een bezoek aan het HaZoDi politiegebouw aan de Thonissenlaan, 15 te Hasselt. De inspecteurs Pascale S. en Libert P. zijn op 2 augustus 2011 niet voor de koffieklets gekomen, maar hebben een heuse inspectie uitgevoerd.


Inbreuken en tekortkomingen.
In het verslag van de inspecteurs vinden we maar liefst tien opmerkingen en overtredingen op het sociaal strafwetboek van 6 juni 2010 en het KB van 10 maart 1981 -AREI- , zoals roken in de meldkamer, nooduitgangen die uitmonden op het privéterras van derden of niet geopend kunnen worden of zelfs afgesloten zijn. Er is waterinsijpeling en er zijn schimmels. Er zijn, wegens het oneigenlijk gebruik van meervoudige stopcontacten, overtredingen op het AREI, ook zijn er oneffenheden in de vloer van de parking wat struikelgevaar veroorzaakt en de refter is te klein. 

Munitie.
De inrichting en de infrastructuur falen ook op het vlak van het opslaan van wapens en munitie omdat de munitiekamer veel te klein is, zegt het rapport. De inspecteurs hebben dan nog gezwegen over het KB van 28 september 1958, dat KB bevat het reglement betreffende het opslaan van springstoffen en munitie. In de garage is er betonrot, de keldermuren brokkelen af, de rokers moeten een afdak krijgen, er moet nog een asbestinventaris komen en er moet voldaan aan de opmerkingen in het verslag van de brandweer. Wie dit allemaal leest vraagt zich af of de werkgever -stad Hasselt- zich met alle gemak boven alle wetgevingen mag en kan plaatsen!?  

Psychosociale problemen.
De inspecteurs stellen ook vast dat er, overeenkomstig het KB van 17 mei 2007 en de Codex Titel I, Hoofdstuk V geen maatregelen worden genomen om de psychosociale problemen, waaronder pesterijen, ernstig te nemen. Tijdens de inspectie van het gebouw werden aan de inspecteurs eveneens pesterijen gemeld.

Elektrische installatie.
Niettegenstaande de inspecteurs er melding van maken dat de periodieke keuring van de laagspanninginstallatie tijdens de 2e helft van augustus 2011 zou plaatsvinden, wordt geen gewag gemaakt of de installatie voldoet aan artikel 271 van het AREI dat bij dergelijke installaties een vijfjaarlijkse keuring oplegt.

Sjoemelen met aanbesteding.
In 2004 heeft Hasselt een aanbesteding uitgeschreven voor de aanleg van bliksembeveiliging voor zeven gebouwen, ook met dié aanbesteding werd er geknoeid. Ook toen werd in het offertestadium vastgesteld dat de elektrische installatie van die zeven gebouwen niet in orde was en dat de veiligheid bij het betreden van de installaties met de voeten werd getreden, WASO en de FOD Economie werden daarvan met documenten 04062797 en 04062853 op de hoogte gesteld, ook de burgemeester werd op 13 juni 2004 via een aangetekend schrijven geïnformeerd maar, super arrogant als de socialisten zijn, heeft deze niet gereageerd. In de zaak Ivar Hermans komen we nog terug op die zaak. 

W.A.S.O.
Vandaag hebben wij vruchteloos getracht om de Arbeidsauditeur te Hasselt te bereiken, ook Hilde Claes liet weer haar antwoordapparaat rammelen, haar kabinetchef Robby Scout idem dito. Bij W.A.S.O. Vlaams Brabant  / Limburg zegt men dat deze zaak bij Arbeidsauditeur L'Homme ligt, maar ook daar kregen we vandaag geen gehoor.

Wordt vervolgd in MM_210

Niemand te bereiken.
Alle pogingen om de burgemeester, haar kabinetchef of andere verantwoordelijken te bereiken, falen. Is Hasselt een nieuwe thuisbasis van de Belgische OMERTA?

Artikel n° : 01/13/4780
Geplaatst :20:54 11/01/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 11 januari 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.