Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928444





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
TV Vlaanderen licht dealers telefonisch in over komende wijzigingen.
25 januari 2007

Of een Duo LNC voor het TV Vlaanderen pakket werkt is twijfelachtig.


Bezoekers Morsum Magnificat : 193.100

Betekom / Brussel 25 januari 2007

Betekom / Brussel 25 januari 2007
Toeval of niet, maar we vernemen dat TV VLAANDEREN gisteren dealers ?koudweg? telefonisch op de hoogte bracht van het feit dat er binnenkort een Duo-LNC voor de ASTRA 1 (19? Oost) en de ASTRA 3a (24,5? Oost) op de markt komt.

Schotel van 60 cm.
We hadden het zelf al bekeken dat het zeer twijfelachtig is of men met een schotel van 60 cm die in het standaard pakket van TV Vlaanderen zit, met een dual LNC nog voldoende beeldkwaliteit zal behouden.
Omdat Morsum Magnificat geen ?Cavalier seul? wil spelen, noch de wijsheid in pacht heeft, hebben we andere ?Technische? spelers op de markt geconfronteerd met onze zienswijze.  Iedereen is het roerend eens : Twijfelachtig !

Jong bedrijf.
Men stelt ook dat TV Vlaanderen nog een jong bedrijf is dat nog krediet moet krijgen, men kan van een startend bedrijf nog niet alles verwachten zegt een dealer die het overigens voor het overige eens is met het artikel van Morsum Magnificat.
Volgens een andere dealer heeft TV Vlaanderen zich lichtjes in de nesten gewerkt met hun kitjes waarbij een schotel van 60cm is geleverd, dat gaat problemen geven voor de Dual LNC, dus weer een bevestiging van wat Morsum Magnificat schreef.



De kijkers naar TV Vlaanderen met een schotel van 60cm
komen wellicht binnenkort in de problemen, de duo LNC
zal onvoldoende signaal krijgen om de Astra 1 en 3a fatsoenlijk
op de de buis te brengen.

Telenet slechter.
Anderen verwijzen naar Telenet, dat het daar (doelend op het signaal) nog slechter gaat, we zijn akkoord met die zienswijze omtrent de kwaliteit van het ganse net, laat het BIPT de signaal / ruisverhouding van de Telenet aansluitingen maar eens meten, maar de struisvogels van het BIPT zullen dat uiteraard niet doen. Hoever staat het trouwens met hun Express net waarvoor Telenet 50 mio ? opstreek ?  We  hebben Duco Sickinghe daarom een politiek zakkenroller genoemd.
Wij stellen aangaande Telenet nog altijd volgende : Telenet = Telenat en vroeg of laat wordt ge het zat, ADSL is misschien niet zo snel, maar het klinkt als een bel.
Voor telecommunicatie via kabel is geen toekomst weggelegd, tenzij glasvezel tot aan elke abonnee, maar dat is financieel niet haalbaar, tenzij de KBC <zoals bij Telenet & Lernhaut & Hauspie> zich ook in zo?n projecten als gulle bankier opstelt.



Toen kon men de beelresolutie zowel horizontaal als verticaal
aflezen, dat is niet wijselijk niet meer mogelijk ....


Het grasveld.
Een specialist ter zake stuurde ons volgende e-mail :  ?Ik hoor ze graag spreken over de ?Digitale kwaliteit?, zie jij het grasveld ? Kijk dan maar Analoog (maar ja, wie kijkt er nog naar het grasveld) ??
In de e-mail wordt de vergelijking gemaakt tussen de +/- 2MBps (Megabit per seconde) signal rate van TV Vlaanderen en +/- 10 MBps van Telenet, kijk maar op een groot scherm en merk het verschil besluit de e-mail.

Resolutie.
Laten we maar terug gaan naar de tijd van de testbeelden waarbij de resolutie zowel horizontaal als verticaal direct van het scherm kon afgelezen worden, pas dan kun je zien hoe onscherp de huidige beelden door de vele technische manipulaties zoals transcodering, etc. zijn geworden. We hebben onze twijfels of iemand uit  het jonge team van TV VLAANDEREN het verschil wel kent ?

? erik verbeeck




Laatste update ( 25 januari 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.