Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926386





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang reageert op toespraak Koning Albert.
26 december 2012
Uithaal naar Vlaams Nationalisme is een minimalisering van de gruwelen uit de jaren '30

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.925.700
Brussel / Lanaken 26 december 2012
 
Het Vlaams Belang verspreidde onderstaand
persbericht over de kerstboodschap van Koning Albert :
 
"Andermaal valt te betreuren dat de kerstboodschap van het Belgische staatshoofd uithaalt naar de nationalistische strekking in Vlaanderen.  Dit gebeurde door op een dubbelzinnige manier de Vlaamse kritiek op de wijze waarop de regering de economische crisis aanpakt te reduceren tot het “zoeken van zondebokken”.  Hetzij de vreemdelingen hetzij de landgenoten van het andere landsdeel zouden volgens het staatshoofd de hele schuld van de economische crisis krijgen vanwege “de populistische betoogtrant”.  

Wat met “populistische betoogtrant” bedoeld wordt is niet erg duidelijk, wellicht gaat het om een vertaling uit het Frans, maar wel duidelijk is dat het Vlaams-nationalisme wordt geviseerd, ook al zijn er geen nationalistische partijen, ook het Vlaams Belang niet, die de hele crisis wijten aan hetzij de vreemdelingen hetzij de Walen.  

Bovendien wordt de uithaal deze keer ondoordacht ontsierd met een verwijzing naar  de jaren 30, een platitude die zelfs door extreem links de laatste jaren achterwege wordt gelaten en die trouwens een minimalisering van de gruwelen uit die tijd impliceert.

Deze kerstboodschap illustreert andermaal de ivoren toren waarin de gehele Lakense familie is opgesloten, die met onaanvaardbaar hoge sommen belastinggeld begiftigd, wel bijzonder slecht geplaatst is om lessen te geven over de oorzaken van en de oplossingen voor de economische crisis. Het Vlaams Belang herhaalt dat het voorstander is van een verkozen staatshoofd om beter het hoofd te kunnen bieden aan de wereldvreemde toestanden die we vandaag weer hebben moeten ondergaan".
 
Gerolf Annemans
Voorzitter Vlaams Belang

NVDR.
Voormalig Vlaams Belang Professor Luc Lamine, wilde destijds een "Mars op Laken" organiseren, een initiatief door deze redactie toen verschillende keren in de aandacht werd gebracht -zie links-. In feite zouden de Vlamingen dat wel eens mogen doen, de Koning drijft door zijn inmenging in de politiek, zelf een wig tussen de Walen en de Vlamingen. Bij herhaling heeft de Koning, onder bedekte termen, de Vlamingen de levieten gelezen, past het Cordon rond het Vlaams Belang strak toe maar anderzijds accepteert het koningshuis wél de miljoenen die ze uit de Staatskas ontvangt, óók van de Vlamingen, óók van het Vlaams Belang. Koning Albert moet consequent zijn en een deel van de dotaties a rato van de Vlaams Belang kiezers weigeren. Misschien moet de Voerense burgemeester daar maar eens werk van maken.

Links naar vorige berichten daarover.
http://www.morsum-magnificat.be/images/stories/Persbericht_Luc_Lamine_20dec07_Mars_op_Laken_I.pdf
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=1069&Itemid=0
http://www.morsum-magnificat.be/images/stories/13jun07_Dotatie_Koningshuis.pdf

Artikel n° : 12/12/4755
Geplaatst : 12:34 26/12/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.