Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926386





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Aarschot : LDD wil snelle en grondige wijzigingen in mobiliteitsafwikkeling centrum.
25 december 2012
Gwendolyn mag als nieuwe schepen Mobiliteit de handen uit de mouwen te steken.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.925.000
Aarschot / Lanaken 25 december 2012 

Volgens Fred De Keyser wordt Mobiliteit het thema dat de komende legislatuur in onze stad prioriteit nr. 1 moet zijn, zo begint de LDD voorzitter in Aarschot een persbericht.

Fred De Keyser :
"
Het uittredende schepencollege nam de afgelopen jaren meermaals fundamenteel foute beslissingen m.b.t. mobiliteit. Vooral de invoering van het verkeerscirculatieplan in het centrum was noodlottig voor ons stadshart. Winkels zien zwarte sneeuw, horeca kreeg klappen, de straten zijn vaak echt té leeg… LDD hoopt dat Rutten de ernst van de situatie inziet, en op korte termijn de moed toont er iets aan te doen. LDD geeft Rutten het voordeel van de twijfel. Ze moet nog voor de zomer een krachtdadige hernieuwing van het huidige verkeersplan doorvoeren! Ons centrum heeft zuurstof nodig, de middenstand moet opnieuw perspectief krijgen en de ruime regio moet het signaal opvangen dat het Aarschotse centrum terug bereikbaar is.

Open Vld en SP.a
Fred De Keyser :
" LDD kijkt niet enkel richting OpenVld’ster Rutten. Ook sp.a moet nu maar eens bewijzen dat de beloften waargemaakt worden. Voor de verkiezingen namen de socialisten het opvallend op pro handelaars, sp.a pleitte samen met ons voor een grondige hertekening van het verkeerscirculatieplan in het centrum. Nu de partij de zetelende coalitie versterkt, moet ze op tafel slaan en er een breekpunt van maken. Het Aarschotse stadscentrum kan geen jaren meer wachten, dan is het kalf helemaal verdronken. LDD zal zowel Rutten als sp.a met argusogen opvolgen, we hopen op beterschap. ”

NVDR.
Sociale bouwmaatschappij.
Gwendolyn Rutten zetelde in de Raad van bestuur, ergo was even Voorzitter van de Samenwerkende Bouwmaatschappij voor Goedkope Woningen te Aarschot waar directeur Louis Janssens met ijzeren hand bestuurde en de sociale huurders als voetveeg gebruikte, bovendien geen oog had voor de conformiteit van de panden waar grove tekortkomingen, ondermeer elektrocutiegevaar, werden vastgesteld. We voelden Gwendolyn daarover op 9 april 2009 aan de tand. Zoals men van politici gewend is, trok Gwendolyn zich uit de slag door meteen te stellen "ik ben geen lid meer van de Raad van Bestuur en ook geen Voorzitter meer". Gwendolyn was toen medewerkster bij het kabinet van Dirk Van Mechelen en dacht bij de SBGW nuttig werk te kunnen doen. Rutten stelde zich vragen over de werking van de SBGW en stelde ook vast dat Louis Janssens alles ontzettend strak in de hand hield, vergaderingen waren onnuttig in die zin dat er eindeloze teksten werden voorgelezen in plaats van to the point te komen. Boekhoudkundig zou het wel in orde zijn, maar het waren agrarische toestanden, handgeschreven teksten, geen computer, geen e-mail, etc. Gwendolyn Rutten kende niettemin alle spelers, maar wanneer we in detail gingen, man en paard noemden, werd Gwendolyn vaag, kortom Rutten is niet de persoon om wat krom is recht te maken, wel om met het foute systeem mee te spelen maar dat zijn we van de Open Vld gewend, voorbeelden genoeg. De zaak SBGW is grandioos fout gelopen, Louis Janssens werd uiteindelijk opzij gezet en zelfs voor de rechter gedaagd, waarom heeft Gwendolyn Rutten toen zij in de RvB zetelde, Voorzitter was, niet ingegrepen?
LDD Aarschot toen.
Het hele verhaal heeft toen wel veel wind gemaakt, sommigen hebben Morsum Magnificat via lezersbrieven in Het Nieuwsblad onterecht aangevallen, Morsum Magnificat heeft diverse rapporten gemaakt en aan de bevoegde diensten overgemaakt, maar dat heeft LDD nooit geweten maar het heeft wel effect gehad, ook bij burgemeester Peeters.

Artikel n° : 12/12/4753
Geplaatst op 9:20 25/12/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.