Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926388





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Voeren : Werkmaatschappij ORES bevestigt gebreken aan openbaar elektrisch net.
19 december 2012
Burgemeester Huub Broers gaat af als een gieter.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.920.300
Voeren / Lanaken 19 december 2012

Toen Morsum Magnificat op 9 december 2012, in het kader van het algemeen belang, enkele gevaarlijke situaties die zich in het recent herstelde luchtnet in Voeren voordoen, in de publiciteit bracht klom Huub Broers  meteen in de gordijnen. Broers beweerde dat er klachten waren binnengekomen van inwoners en toeristen dat er in Voeren een voyeur op stap was die foto's nam van slaapkamers ! Wellicht is meneer Broers niet goed  in "zijn" bovenkamer?

ORES Bevestigt.
Omdat wij, in tegenstelling tot een politieke sjarel als Huub Broers, in het algemeen belang -dus geen eigen belang- de gevaarlijke staat van de openbare netten aankaarten, werd ook Eandis op de hoogte  gebracht. Directeur-generaal Luc De Bruycker kent ons zeer goed van de in het verleden gevoerde acties en de expertiseverslagen die wij naar aanleiding van twee elektrocuties -Wittevrongel en Roland- opstelden. De Bruycker verwees naar de werkmaatschappij van Intermosane, ORES, die -moeten we toegeven- in tegenstelling tot Huub Broers, wél onmiddellijk het nodige deed. Met een e-mail van 19 december laat ORES weten dat alvast enkele tekortkomen die wij hebben aangekaart, werden verholpen.

Gebreken aan nieuw net.
Frappant is toch wel dat ORES toegeeft dat het nieuw aangelegde net in Voeren niet in orde is en letterlijk zegt :  "Wij hebben moeten constateren dat het nieuwe net op de Moelingerweg gebreken vertoont ", dat is wat Morsum Magnificat nu juist met haar meldingen heeft aangekaart, maar dit is nog maar een begin.

Nieuwe inspecties.
De openbare elektrische netten waren in 2000-2003 onderwerp van een groot onderzoek van Morsum Magnificat waardoor het KB van 24 maart 2003 -art. 271 AREI- werd ingevoerd, maar de DNB en  Werkmaatschappijen blijven, zoals hier in Voeren wordt aangetoond, in hun boosheid volharden. Daarom zal Morsum Magnificat binnenkort opnieuw een onderzoek voeren naar de staat van de netten, twee politici hebben reeds toegezegd om de verantwoordelijke Staatssecretaris voor Energie om controles door erkende organismen te vragen zoals dat voorzien is in het KB van 24 maart 2003.

Wordt vervolgd.

Artikel n° : 12/12/4746
Geplaatst : 7:59 19/12/2012

Redactie Morsum Magnificat ®Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 19 december 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.