Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927106





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk en elders : Drugstoename een gevolg van een falend lokaal pamperbeleid.
18 december 2012
Intriest voorbeeld uit de Genkse gettowijk Kolderbos.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.919.600
Genk / Lanaken 18 december 2012.

Dat er als gevolg van meer druggebruik meer criminaliteit is, moeten we zondermeer aan het pamperbeleid van de lokale politiek wijten. De politiek heeft tientallen jaren om electoraal beter te scoren, een hoogstaand pamperbeleid gevoerd, de éne politicus al wat erger dan de andere.

Schrijnend voorbeeld uit Genk.
Het geval dat we op één pagina in Morsum Magnificat brengen, had evengoed tien pagina's kunnen bevatten, maar we beperken ons mede het formeel bewijsmateriaal dat we er bijvoegen, tot één pagina. In de Genkse wijken Kolderbos en Sledderlo kennen de bewoners de plaatsen waar er 's avonds drugs worden verhandeld. Waarom de politie dat niet weet? Ze willen het niet weten omdat ze niet mogen optreden van hun broodheer de burgemeester want dat is niet goed voor de gerapporteerde criminaliteitcijfers, het criminele karakter van Genk zou daardoor wel eens te veel in de aandacht kunnen komen en dat mag niet. Het pamperbeleid zal zich nog wreken en wat er vandaag allemaal in Amerika gebeurt zal binnen tien, vijftien jaar ook hier gebeuren, als het in Amerika regent dan druppelt het hier.

Ogen en oren toe.
De feiten die in het artikel voorkomen waren bij alle diensten die het moeten weten, bekend, ook de sociaal -??- werkster van het Genkse OCMW, de straathoekwerkster van het CAW, de politie, de justitie, het beleid, Nieuw Dak, maar niemand heeft iets ondernomen. Gelukkig gebeurde er niets ernstig, maar het had gekund, de betrokken persoon zou dan niet aan zijn proefstuk zijn geweest. Zó slecht worden wij als inwoners van dit land door het falend beleid beschermd. Je zou voor minder, minder aanzien voor de politie hebben, trouwens in Genk zijn er agenten die zelf ook drugs -en te veel drank- gebruiken. Twee cafébazen bevestigden ons recent nog dat er overal in de Genkse cafés drugs omgaan en beide zeggen in koor dat dit de schuld is van de politie omdat ze niet of onvoldoende optreden. Het is dus niet verwonderlijk dat de Genkse politiek deze redactie uit Genk weg wilde, wij zagen immers veel te veel en publiceerden daar regelmatig over.

MM_209_08_Drugs_Genk

NVDR.
Onze informant overhandigde de foto's ook aan de Genkse politie -namen gekend-.

Artikel n° : 12/12/4744
Geplaatst : 21:22 18/12/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © 

Laatste update ( 18 december 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.