Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936620





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Politie Genk : Verdacht PV lastens de hoofdredacteur van Morsum Magnificat.
09 december 2012
Voor een milieumisdrijf en kwaadwillige belemmering sloten de inspecteurs de ogen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.912.400
Genk / Lanaken 9 december 2012.

Wij zijn niet de énigen die door sommige inspecteurs van de politie van Genk onterecht op de bon gaan, gepest, of belaagd worden, zelfs een advocaat uit Genk werd geruime tijd belaagd met herhaalde controles, te pas en vooral te onpas. Totnogtoe werd Morsum Magnificat daarmee niet geconfronteerd, maar op 26 november 2012 hadden we prijs.

Geen gordel?
Tijdens de wegblokkade van de wilde stakers aan Ford Genk, wilden wij enkele foto's nemen, maar de heren van de wet hadden post gevat aan het begin van de straat en we mochten niet doorrijden, toch stonden er achter het C3 bord al tientallen auto's van stakers die in overtreding waren. Wat verder werd de weg volledig geblokkeerd en tientallen autobanden werden in brand gestoken en verpestten het milieu, maar dat mag blijkbaar van de twee inspecteurs S en D.P. Wij werden gesommeerd om ons voertuig, dat hoegenaamd niemand hinderde, "onder" te parkeren. Om die reden stapten we opnieuw in en reden verder. We zijn de inspecteurs tien en twintig minuten later nog voorbij gelopen, maar ze hebben niets gezegd, ook niet over het zogezegd niet dragen van een gordel. Wellicht hebben ze gewacht om een PV op te maken nadat ze het online artikel gelezen hadden ....

Klacht bij de AIG.
Uit de dossiers van HaZoDi hebben we kunnen afleiden dat de AIG beter werk levert dan het Comité P. waarvan wij ons afvragen voor wat die "P" staat, voor "Politiek" of "Politie", uit de diverse dossiers waarin wij inzage hadden of hebben, hebben wij ernstige twijfels over de correcte werking van dat Comité, maar we zijn er in dit land ondertussen al aan gewend dat onze instellingen niet werken en erger. Uiteraard hebben wij onze gordel gedragen, wij gaan de politie van Genk toch niet de kans geven om ons te verbaliseren, maar niettegenstaande krijgen wij toch een PV. De bestuurder heeft dan ook een geïllustreerde klacht bij de AIG geformuleerd en de overtreding via aangetekend schrijven bij de PZ GAOZ geprotesteerd. In tegenstelling tot het Comité P. heeft de AIG al na enkele dagen gereageerd en hun onderzoek al in een PV gegoten. De AIG gaat de vermeende inbreuk op het niet dragen van de gordel niet onderzoeken, maar wel de andere zaken waarvan Morsum Magnificat het formeel bewijs leverde.

Willekeur.
Het is overduidelijk dat de politie in Genk er niet voor terugdeinst om verdachte / onterechte PV's op te stellen. In casu stellen de inspecteurs om 13:30u vast, de overtreder is aanwezig maar ze zeggen niets, ook niet dat er een overtreding is begaan, later passeert de overtreder tot twee keer toe en nog zeggen de twee inspecteurs niets. Het is pas later -na het publiceren van het artikel?- dat een PV voor het niet dragen van de gordel werd opgesteld. De bestuurder wil zich tegen deze willekeur voor de Rechter verdedigen. Hopelijk doet de AIG haar werk en onderzoekt grondig waarom de inspecteurs andere inbreuken ongemoeid lieten. De AIG mag nog andere klachten verwachten.

Vijftig jaar.
De zogezegde "overtreder" is al 50 jaar een bestuurder die veel kilometers aflegde, in sommige jaren méér dan 50.000 km en kreeg quasi nooit een bekeuring voor welke verkeersinbreuk dan ook en zou nu zo stom zijn een overtreding te begaan voor de ogen van inspecteurs van GAOZ waarvan hij weet dat ze hem maar al te graag zouden betrappen. Er is toch niemand met een normaal functionerend verstand, die dat gelooft.

Artikel n° : 12/12/4732
Geplaatst : 11:43 9/12/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 12 december 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.