Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936621





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Ivo Vandekerckhove als hoofdredacteur van Het Belang van Limburg veroordeeld-Update3
07 december 2012
Klokkenluiders van HaZoDi affaire krijgen nu toch hun recht van antwoord.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.916.400
Hasselt / Lanaken 7 december 2012.

--- Update 3 14:38 14/12/2012
Straf is met opschorting van 3 jaar.
De klokkenluiders Vera, Mary-Ann en Anita krijgen dan toch geen schadevergoeding van elk 2.500 euro, de hoofdredacteur van Het Belang van Limburg kijgt opschorting en dit voor een periode van drie jaar. De dagvaardingkosten en de rechtsplegingsvergoeding à rato van 165 euro per persoon moet wel betaald worden, plus nog wat interest, alles samen zo'n duizendvijfhonderd euro, een peulschil voor Concentra.
--- einde update 3

--- Update 2 20:37 13/12/2012
Ontvangen Vera, Mary-Ann en Anita elk toch 2500 €?
Uit het vonnis blijkt -behoudens opschorting -, dat Concentra -Het Belang van Limburg- diep in de geldbeugel zal mogen tasten, de drie klagers, Vera, Mary- Ann en Anita krijgen elk 2.500 € toegewezen, plus 960 € kosten en 165 € rechtsplegingvergoeding per partij, er worden ook nog wat interesten vanaf 7 december toegekend. Globaal zou de weigering om een Recht van antwoord te publiceren Het Belang van Limburg zo'n tienduizend euro kunnen kosten.
Niet in beroep.
Hoofdredacteur Ivo Vandekerckhove zei dat de uitspraak van de rechter zal gerespecteerd worden en zij niet in beroep gaan. De hoofdredacteur wacht wel op de betekening van het vonnis, maar volgens de advocaat van de drie klagers -Sven De Baere van het kantoor Sven Mary- gaat er geen betekening komen omdat dit niet moet. Als de Procureur niet in beroep gaat, is het vonnis vijftien dagen na de uitspraak definitief.
Geen uitleg.
Wanneer we de misvatting van Ivo Vandekerckhove over de betekening van het vonnis aan diens advocaat Mr Dirk Van Empten willen voorleggen volgt al snel "ik ga u daar niets over uitleggen dat moet u aan Ivo Vandekerckhove vragen" en oeps de telefoon erop, mooie advocaten zijn dat.
Onevenredig.
In het vonnis lezen we volgende reden van de rechter om opschorting toe te kennen, primo; de houding van de beklaagde en het gunstig strafrechtelijk verleden, secundo ; omdat een veroordeling voor de beklaagde een onevenredige sociaal- economische declassering zou kunnen meebrengen, dat toch wel vreemd voor een kanjer als Ivo Vandekerckhove de auteur van De miljarden van de KS" die iedereen zou moeten gelezen hebben.
Hoe groot is de politieke invloed bij Het belang van Limburg?
Op de website Achter het Nieuws vinden we Ivo Vandekerckhove samen met de Genkse burgemeester Wim Dries -CD&V- samen met een bordje "Het Belang van Genk", wat daar niet bij is vermeld, is het feit, dat Het Belang van Limburg in 2011 maar eventjes 278.194 € -hand en span?-diensten aan stad Genk mocht leveren, op dat bordje -foto- had dus moeten staan "Het Belang van Genk en Concentra", maar dan vooral het commercieel belang van Concentra die uitgever is van Het Belang van Limburg, dat geeft meteen ook aan hoe onafhankelijk die gazet van de politiek ook is en hoe afhankelijk hun kontlikjournalisten wel zijn, vooral dan in Genk.
--- einde update 2 

--- Wijziging 19:20 13/12/12

--- Update 1 11:10 8/12/2012.
Opschorting.
Volgens een bericht vandaag in De Standaard krijgt Ivo Vandekerckhove opschorting van straf, maar zou volgens DS wel geen 2.500 euro schadevergoeding dienen te betalen. Aangezien wij twee minuten na vier uur bij de griffie geen inzage meer kregen in de uitspraak, hebben wij die details niet kunnen inkijken.
--- einde update 1

Nadat de zaak rond de weigering van het "recht van antwoord", dat de klokkenluiders tegen Concentra en de hoofdredacteur van Het Belang van Limburg hadden ingespannen, al eerder twee keer werd uitgesteld -de
laatste keer op 19 oktober-, werd de zaak vandaag voor de rechtbank te Hasselt toch behandeld.

Veroordeeld.
Het geding draait om de weigering van Het Belang van Limburg om een recht van antwoord van de klokkenluiders te publiceren. Zelfs toen de advocaten van de klokkenluiders Het Belang van Limburg via briefwisseling
contacteerden deed de gazet zelfs niet de moeite om te antwoorden. Vandaag werd de hoofdredacteur van Het Belang van Limburg veroordeeld tot 1 € provisionele schadevergoeding en het alsnog publiceren van het recht van antwoord.

Twee minuten.
Door de verkeersdrukte arriveerden we vandaag om 16:02 bij de griffie van de Hasseltse Rechtbank om het vonnis door te nemen, maar niets aan te doen, om vier uur sluit de griffie en van inkijken van de uitspraken
was er dan ook geen sprake meer, in casu is Hasselt wel stipt. We hoorden wel van een betrouwbare bron dat de uitspraak in die zin zoals we dat hier hebben gemeld, er is geweest, maar verder geen details. Bij Het Belang van Limburg kregen we Ivo Vandekerkckhove uiteraard ook niet aan de lijn. In het kamp van de klokkenluiders is er tevredenheid dat ze nu hun recht van antwoord toch krijgen en Het Belang van Limburg deels lik op stuk krijgt.

Wordt vervolgd.

Artikel n° : 12/12/4730
Geplaatst : 22:35 7/12/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 14 december 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.