Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936621





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
HaZoDi klokkenluiders overwegen naar het Europees Hof te stappen.
07 december 2012
Advocaten blijven opvallend stil, klokkenluiders lezen het nieuws over hun zaak in de gazet.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.910.200
Hasselt / Lanaken 06 december 2012

Alweer hommeles bij het kamp van de klokkenluiders, alweer een artikel in de gazetten met nieuws waarvan de klokkenluiders niet op de hoogte waren, alweer alom teleurstelling. Dat vangen we in het kamp van de klokkenluiders op, ook telkens weer de opmerking "maar dan kan toch niet". Toch blijven wij het herhalen : de -klassieke- pers, de politiek en de justitie zijn in grote lijnen één pot nat, wie niet in hun gareeltje loopt, zoals Morsum Magnificat, wordt uitgesloten en krijgt geen informatie.

Niet te bereiken.
Diverse pogingen om de advocaten Sven en Sven te bereiken, zowel via het vaste nummer als via de GSM, draaien op een sisser uit, precies dát is ook de klacht van de klokkenluiders zelf. Via een betrouwbare bron vernemen wij dat Sven Mary zich zou hebben laten ontvallen dat het HaZoDi dossier diens kantoor fel zou belasten en dat er permanent drie advocaten met dat dossier doende zijn. Aangezien wij noch Sven Mary, noch Sven Debaere, noch die derde partij kunnen bereiken, blijft dit onbevestigde informatie.

Wel degelijke strafbare feiten.
Aan de hand van de stukken die wij hebben kunnen inkijken, kunnen we niets anders dan de conclusie trekken dat er wel degelijk strafbare feiten werden gepleegd bij HaZoDi maar dat deze nooit degelijk werden onderzocht en als er al onderzoek was, dan werd het dossier afgesplitst in een "Pestdossier" en een "Strafdossier". Dat laatste dossier werd aan de Onderzoeksrechter onttrokken en Procureur Rubens kwam tussen door het "voorrecht van rechtsmacht" in te roepen. Waarom diende Procureur Rubens dat voorrecht in te roepen? Wat is er allemaal te verbergen? Er zitten in dat dossier zóveel strafbare feiten die nooit werden onderzocht, ondermeer het niet aangeven van voordelen in natura bij het gebruik van dienstvoertuigen, zonder nog te spreken over de vergoedingen die Korpschef Michel Beckers rechtstreeks van de stadskas kreeg uitbetaald zonder afhouding van sociale lasten, bedrijfsvoorheffing, belastingen, etc. Ook de examenfraude werd niet onderzocht. In de klacht met Burgerlijke Partijstelling werden door advocaat Exelmans een resem feiten aangehaald. 

Naar het Europees Hof.
Wij begrijpen niet dat de klokkenluiders nog niet naar het Europees Hof stapten, volgens een advocaat die de zaak kent, zou dat al eerder aangeraden zijn, deze vreest dat het nu voor dossiers die daarvoor in aanmerking komen, te laat zal zijn. We vermoeden dat het over het dossier met de klacht tegen Procureur Rubens gaat. Maar volgens deze redactie kan dat alsnog, zeker in de zaak van de Arbeidsauditeur L'Homme die genoemd is in de naar Hongarije geplande reis met Eric Geladé, de Arbeidauditeur heeft die reis in extremis afgeblazen. Is ooit onderzocht waarom? Is er ooit onderzocht met welk doel Eric Geladé bij korpschef Beckers op bezoek kwam en diens gehandicapt kind voor de tijd van het bezoek aan de goede zorgen van Calog personeel overliet? Op deze wijze kunnen wij nog een lange lijst citeren van handelingen die wel degelijk strafbaar zijn. Tijdens een onderhoud met Vera Vrancken werd de mogelijkheid geopperd om toch naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te stappen, maar hun tegenwoordige advocaten moeten dat blijkbaar nog slikken, wat niet zeker is.

Reactie van minister Turtelboom.
In welke politiek vaarwater  minister Turtelboom als minister van Binnenlandse Zaken zich in haar vorige legislatuur wentelde weten we ondermeer uit het dossier van de Antwerpse Korpschef Baelemans die zijn job bij de politie ruilde om bij de Open Vld aan de zijde van Turtelboom in Antwerpen voor de Open Vld te strijden. Hiermee tonen aan hoe de politiek en de politie verweven zijn. Een korpschef is een politicus in uniform. De klokkenluiders hebben op 21 december 2009 een uitgebreid relaas van wat er zich bij de PZ HaZoDi afspeelde overgemaakt aan minister Turtelboom, de brief werd voor ontvangst ondertekend door Miguel B. van haar kabinet, maar Turtelboom heeft met die documenten niets aangevangen. De antwoorden die minister Turtelboom aan Koenraad Degroote gaf, raken kant noch wal, ook Turtelboom wil het zoveelste stinkende potje dicht houden.  U leest op deze link de vragen en antwoorden over het HaZoDi onderwerp :
http://www.lachambre.be/doc/CCRI/html/53/ic607x.html en ook deze link : http://www.lachambre.be/doc/CCRI/html/53/ic607x.html 

Bezinnen.
Na dit zeer omvangrijk en super stinkend dossier gedurende enkele weken deels te hebben doorgenomen, vragen wij ons af, of ons systeem niet gelijk moet gesteld worden met Russische en Chinese toestanden en dictatoriale regimes, met dat verschil dat men hier de assertieveling langzaam om de hoek helpt, in plaats van deze meteen van de wereld te helpen. Deze redactie kijkt, voor de tijd die ons nog rest, met grote bezorgdheid uit naar wat in dit land nog allemaal gaat gebeuren. Het nog resterende integere volk moet samenwerken tegen de incompetentie, de corruptie en het machtsmisbruik want die drie pijlers van onze maatschappij zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Wij trachten de HaZoDi Tragedie nog steeds in één van de volgende uitgaven van Morsum Magnificat te recapituleren, we geven toe dat het aartsmoeilijk is, maar moeilijk gaat ook en goed werk kost tijd.

Artikel n° : 12/12/4727
Geplaatst : 21:55 6/12/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © 

Laatste update ( 07 december 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.