Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936621





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk maakt zich op voor 'sportieve' voetbalwedstrijd.
06 december 2012
Hooligans al vanaf 09.00 uur present in de Genkse binnenstad.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.910.200
Genk / Lanaken 06 december 2012.

Vanavond "speelt" KRC Genk zijn zesde wedstrijd uit de poules van de Europa League tegen FC Bazel wat vanmiddag in het Genkse stadscentrum duidelijk te merken was, niet alleen hun aanwezigheid viel op, maar ook deze van de politie die massaal manschappen aanvoerde.

Hooligans.
Deze wedstrijd is blijkbaar belangrijk genoeg om supporters van FC Bazel in grote getale naar Genk te doen afzakken. Onder hen ook hooligans die zich in café Reyski's aan de Stationsstraat al vanaf vanmorgen
09.00u. aan het "opwarmen" waren voor het "sportieve" treffen van vanavond. De Genkse politie was vanmiddag om 16.00u. gesteund door het interventiekorps, al beduidend aanwezig op de Europalaan, er werd al een versperring aangebracht in de Stationsstraat en diverse manschappen in burger hielden de Bazelse supporters nauwlettend in de gaten. Voorlopig bleef het nog bij het kapot gooien van glazen en flessen maar erger kan verwacht worden.

Bedreigingen.
Toen we met fototoestel onder de arm aan de vermeende hooligans wat vragen stelden over hun bedoelingen, werden we aangeraden om dat fototoestel maar op te bergen, toen wij hun duidelijk maakten dat wij en zij
op de openbare weg stonden, maakten ze ons duidelijk dat het gevaarlijk was om te fotograferen. Een ietwat ouder persoon die Engels sprak, zei dat het hooligans waren en dat foto's van hen maken ernstige gevolgen zou kunnen hebben. We zijn ook nu niet gezwicht voor bedreigingen en hebben, weliswaar op een veilige afstand, toch enkele foto's genomen. Veel zin om, gezien de temperatuur, op verdere acties te wachten hadden we niet.

Fotograferen werd ten steligste ontraden.  


In en rond dit cafe op de hoek van de Europalaan en de Stationsstraat waren er een honderdtal supporters overwegend uit Bazel -maar ook uit Braunschweig- al van 's morgens negen uur aan het opwarmen. Een bekende van het groepje - ook afkomstig uit Bazel- bestempelde ze als gevaarlijke hooligans, geen foto's klonk het waarschuwend. Ook wat verder in een pub waren anderen samen gekomen. 

Beteugeling dronkenschap.
We stelden wel vast dat verschillende van de supporters om 16.00u al behoorlijk boven hun tweewater waren, niettegenstaande flesjes en glazen op straat stuk waren gegooid, ondernam de Genkse politie niets. Wij
vragen ons af hoeveel toezicht er in Genk is op de beteugeling van dronkenschap, de zoveelste "papieren" wet die niet wordt toegepast.

Onveilig op straat.
Op een bepaald moment waarschuwde een politieman in burger ons dat wij maar beter elders konden gaan staan "want er ligt hier glas en er kan nog komen" klonk het waarschuwend! Niet vergeten dat dit het centrum
van Genk betreft midden tussen winkels, horeca en kantoren waar mensen zich uit de voeten zouden moeten maken omdat een honderdtal Zwitserse supporters uit Bazel zeer waarschijnlijk amok willen maken. Hier nogmaals het bewijs dat het in Genk niet veilig is op de straat.

Artikel n° : 12/12/4726
Geplaatst : 20:07 6/12/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
evds

Laatste update ( 06 december 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.