Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936626





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Wegpolitie controleerde deze nacht meer dan drieduizend personen op rijden onder invloed.
02 december 2012
Minder dan tachtig positieve ademtesten en honderdvijftien automobilisten onder invloed.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.906.700
Brussel / Lanaken 2 december 2012.

In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 december 2012, tussen 20u en 6u, hield de federale Wegpolitie -WPR-  NAWAY-controles op autosnelwegen en enkele secundaire wegen waarvoor ze bevoegd is. Deze controleacties hebben als doel verschillende inbreuken van automobilisten vast te stellen, zoals overdreven snelheid, het niet dragen van de veiligheidsgordel en het gebruik van een GSM achter het stuur. De "auto" is de gouden melkkoe van de Staatskas. Morsum Magnificat heeft de grootste twijfels of al die doorgedreven controles wel zijn ingegeven om de veiligheid te verbeteren, dan wel de Staatskas te vullen.

Inzet.
Voor deze actie werden in totaal 166 politieambtenaren ingezet, in verhouding tot de resultaten, kunnen we dat niet erg renderend noemen, sommige politiemensen hebben daar al meermaals op gewezen. De praktijk
en de vele ongevallen die nog steeds plaats vinden, bewijzen dat steeds hetzelfde percentage wordt gepakt, het probleem moet dus elders worden aangepakt, bijvoorbeeld wat dichter bij de uitgang van dancings en uitgangsbuurten, maar als de politie te dicht bij dancings opereert dan gaat de politiek weer op de rem staan wegens klachten uit de Horeca wegens minder klanten. 

Resultaten.
Aantal personen gecontroleerd op rijden onder invloed: 3006
Aantal tests ‘alert’ -tussen 0.5 en 0.8 promille -: 43
Aantal positieve tests -meer dan 0.8 promille- : 72
Aantal afgenomen speekseltesten: 2
Aantal rijverboden 3u : 43
Aantal rijverboden 6u : 59
Aantal ingetrokken rijbewijzen -15 dagen-: 13

Michaël Jonniaux ˛: “Alcohol achter het stuur is de oorzaak van ongeveer 200 doden per jaar op onze autosnelwegen. We zijn ons meer dan bewust van het gevaar van sturen onder invloed. Daarom controleren onze medewerkers de automobilisten op het terrein, ondanks de soms moeilijke weersomstandigheden, en proberen ze een gedragsverandering bij de bestuurders teweeg te brengen”.
˛ De directeur van de federale Wegpolitie, hoofdcommissaris

NVDR.
Deze redactie is niet overtuigd van wat Jonniaux zegt, het is de arrogantie en mentaliteit van de autobestuurders die voor ongevallen zorgt, er moet veel meer met anonieme wagens gecontroleerd worden. Steeds meer jongere en
onervaren bestuurders rijden agressiever, te snel, bumperkleven, geen voorrang geven, egoďsme en arrogantie. Dan hebben we het nog niet over het gebruik van drugs in combinatie met alcohol, etc. De egoďstische
maatschappij is totaal ontspoord, een verdienste van de politiek waarmee de politie, zowel lokaal als federaal, verstrengeld is.
Op 24 november 2012 omstreeks 19:30u werd de autobaan E313 te Zonhoven voor een SLIM controle afgesloten, deze redactie mocht óók aanschuiven, blazen en doorrijden, er werden geen boord- of andere
documenten opgevraagd, het moest duidelijk allemaal snel gaan, als je de autobaan afsluit doe dan een grondige controle, niet alleen op alcohol.
Gatlikpers.
Bij enkele van de controles mocht ook weer de deels door de politiek -en geheel door alle Vlamingen- betaalde gatlikpers aanwezig zijn. Wanneer gaat "Het Volk" nu eens begrijpen dat zij permanent in samenspraak met de politiek zand in de ogen wordt gestrooid en de waarheid nooit aan het licht mag komen.

Artikel n° : 12/12/4720
Geplaatst : 9:29 2/12/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 02 december 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.