Op 10 oktober 2008 legde Hendrik Boonen als woordvoerder en in naam van negen leden een klacht met burgerlijke partijstelling neer bij het Brusselse parket. Gedurende vier jaar heeft onderzoeksrechter Burm dit onderzoek grondig en volledig gedaan. De eerste resultaten zijn nu duidelijk. Gisteren raakte bekend dat de gewezen topman Jean-Paul Votron in verdenking is gesteld en de verdenkingen zijn niet min: marktmanipulatie, koppeling van lening aan effecten, valsheid in geschriften en gebruik van valse stukken, valsheid in de jaarrekeningen en oplichting.
Boter op het hoofd. Het geheim van het onderzoek verplicht Boonen om niet meer te zeggen dan wat er uitgelekt is, maar, zo zegt hij, het zal niemand verbazen wanneer er uiteindelijk veel meer verantwoordelijken van het Fortis debacle in verdenking zullen worden gesteld. Dat is alvast zijn hoop. Dolor kan nu aan de slag om de aandeelhouders uitzicht te geven op schadevergoeding. Maar ook de Belgische Staat heeft boter op het hoofd en ook daar hoopt Dolor dat er verantwoordelijken met naam en toenaam zullen genoemd worden.
Meewarig. Belangenvereniging Dolor groepeert enkele duizenden aandeelhouders die zich destijds hebben aangemeld. Ten tijde van het indienen van de klacht hebben de media een beetje meewarig gedaan over de demarches van Dolor en Hendrik Boonen. Het is tijd voor eerherstel. Aandeelhouders die in aanmerking willen komen voor recuperatie dienen zich dan ook snel te melden bij Dolor. Zij zullen gratis en vrijblijvend ingelicht worden over de door hen te nemen stappen. Aanmelden kan nog steeds via of door te bellen naar 0475/ 62 69 61
Dierckx. Dat de door Dolor in 2008 ingediende strafklacht voor een waterval aan in verdenkingstellingen zou leiden, stond in de sterren geschreven. Na Jean-Paul Votron is het de beurt aan Filip Dierckx. Het is nu wachten op de mogelijke in verdenkingstellingen van kopstukken als Lippens, Verwilst , Mittler en allicht nog anderen. Zonder het initiatief van Hendrik Boonen, daarbij juridsch bijgestaan door de meesters Lenssens en Coveliers, zouden er geen in verdenkingstellingen zijn en allicht ook geen uitzicht op schadevergoeding voor de slachtoffers en zelf geen strafdossier.
Voorzitter Bankenfederatie. Nu bekend is geraakt dat Filip Dierckx ook in verdenking is gesteld stelt er zich een probleem als voorzitter van de bankenfederatie. Hendrik Boonen : "De voorzitter van een zo grote belangrijke instelling die in moeilijke omstandigheden de banksector moet mee saneren kan niet iemand zijn die in opspraak komt omwille van o.a. misleiding van klanten. Het laatste greintje vertrouwen van de consument gaat verloren indien Febelfin niets onderneemt."
Febelfin. Het zou, volgens Hendrik Boonen, Filip Dierckx sieren om zelf een stap opzij te zetten. Hij gaat alvast vandaag een brief sturen naar Febelfin waarbij hij hen zal vragen om de heer Dierckx te vervangen en hem op non-actief te zetten tot de afloop van het correctioneel proces dat er allicht aankomt einde 2013, begin 2014, en indien mogelijk hem zelfs te ontslaan.