Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926388





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
HaZoDi Tragedie : De Panorama uitzending krijgt forum bij Knack-Update1
27 november 2012
Wim Van Den Eynde wint de Vlaams-Nederlandse prijs voor uitzending over HaZoDi

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.902.100
Hasselt / Brussel / Lanaken 26 november 2012.

--- Update 1 17:27 27/11/2012
Niets achter zoeken.
Wij hebben vandaag aan Deredactie de vraag gesteld hoe het komt, dat het Vrt nieuws over die vermelding niets heeft gebracht, na enkele minuten te wachten, kregen we de boodschap dat er op 16 november wel iets online werd geplaatst, echter wij hebben het niet zo meteen gevonden. De persoon aan de telefoon zei spontaan " we hebben niets op het nieuws gebracht, maar daar moet men niets achter zoeken ", klinkt het. Als we dat niet geloven, maken ze ons wellicht wel iets anders wijs. Wim Wim Willems of Luc Rademakers waren niet bereikbaar "in vergadering klonk het". Zoals gezegd zijn wij benieuws hoe lang Wim Van Den Eynde nog bij de Vrt zal mogen blijven, het feit dat Knack bereid was om het artikel te plaatsen is misschien een teken aan de wand.
--- einde update 1

Alhoewel Morsum Magnificat de Nederlandse vereniging van onderzoeksjournalisten -VVOJ- niet al te hoog in het vaandel heeft staan, wil dat niet zeggen dat wij de prestaties van Vrt journalist Wim Van Den Eynde niet kunnen appreciëren, integendeel. De VVOJ had, toen Morsum Magnificat in 2008 lid was, in België amper vijftig leden en in Nederland amper vierhonderd. Morsum Magnificat bracht over de VVOJ enkele artikels waarvan hierna de linken :
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=1835&Itemid=0
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=1839&Itemid=0

Panorama uitzending bekroond, maar de Vrt zwijgt er over.
In de KNACK van deze week krijgt journalist Wim Van Den Eynde een forum wegens het binnenhalen van de jaarlijkse Vlaams-Nederlandse prijs, "De Loep", voor onderzoeksjournalistiek en dat voor zijn reportage
over de graaicultuur in de politiezone HaZoDi. U leest hier het artikel gepubliceerd op pagina 16 van Knack van 21 november 2012. Dat Knack hierover bericht en de Vrt niet, is minstens vreemd maar bewijst ook dat de VVOJ bij de Vrt ook van weinig betekenis is. Eén van de bezielers van de VVOJ in België was Piet Depuydt -vroeger Trends-, die naar een Nederlandse gazet trok, de VVOJ is in België nooit echt van de grond gekomen.

Meer over "De Loep" vindt u op de site van de VVOJ op deze link http://www.vvoj.nl/cms/

NVDR.
We vinden het spijtig van Knack dat zij het over de Belgische onderzoeksjournalistiek -VVOJ- hebben, in de praktijk stelt het niets voor en is het weer in handen van een handvol personen die óók weer op financiële steun van de politiek kunnen rekenen. We bedoelen hiermee het Fonds Pascal Decroos -zie ook de site van het decadente Mediakritiek-.
Studiebeurzen worden niet op een niet onafhankelijke basis toegekend, het is weer vriendjespolitiek rond Ides Debruyne. Dossiers worden / werden ondermeer door een professor Dirk V. van de Gentse Universiteit de -peetvader van de RvdJ- beoordeeld. Niets wat met de pers in dit land te maken heeft -uitgezonderd Morsum Magnificat- is vrij van politiek.

Artikel n° : 11/12/4712
Geplaatst : 23:30 26/11/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 27 november 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.