Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926388





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Ihsan K. Genk: Correctionele Rechtbank Tongeren spreekt strenge straf uit-Update1
24 november 2012
Heibel met Genkse politie en bezit alarmpistool wordt dure grap met gevangenisstraf.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.902.200
Genk / Lanaken 23 november 2012.

--- Update 1 18:22 27/11/2012
Geen mededeling.
Advocaat Geert Paque kon vandaag over het al dan niet beroep aantekenen niets zeggen "beroepsgeheim" klinkt het en " cliënt moet dat komen bespreken ". Of dat zal gebeuren is zeer de vraag. Ihsan K. heeft
nog wel enkele andere katten te geselen, ondermeer een onderdak zoeken voor hemzelf en zijn kinderen die al maanden te pas en vooral te onpas, heen en weer worden gesleurd. Het is onbegrijpelijk dat kinderwelzijn in Hasselt geen maatregelen neemt. Ihsan Karasu geraakt ook maar niet aan de slag, die man en zijn gezin heeft aan de Belgische Staat al een fortuin gekost, werken doet hij niet graag, interessant doen wél. Bij deze redactie is de man in ieder geval niet meer welkom, het is genoeg geweest. Er zijn punten waar hij wel gelijk heeft, maar zijn verzinsels, informatie en beschuldigingen zijn vaak hoogst onbetrouwbaar, dat is ook uit zijn getuigenis over de moord op Wilfried Houben voldoende bekend geworden.
Drugs.
Het is een feit, dat in Genk veel drugs verhandeld worden, maar volgens Ihsan wordt in elk café -waar hij komt- gedeald en in de toiletten gesnoven, nogal wiedes dat kroegbazen liever zijn hielen zien dan zijn tenen. Iemand die zoveel tijd heeft om tot in de kleine uurtjes in de kroegen te zitten en rond te lopen, kan ook werken maar dat is niet zijn sterkste kant. 
--- einde update 1

Stad Genk maakte vandaag bij de Correctionele Rechtbank van Tongeren alweer geen goede indruk, er werd een oplichtingszaak behandeld van een 24 jarige Turk die zich voor maar liefst drie dossiers mocht komen verantwoorden, veel weerwoord had de man niet en ook zijn advocaat Coemans kon alleen maar trachten de brokken te lijmen, Rechter Croonenberghs doet op 21 december 2012 de uitspraak.

Ihsan K. streng gestraft.
Met ons artikel van 17 november 2012 brachten wij de behandeling van de klachten die tegen Ihsan Karasu werden ingediend, het vonnis werd pas vandaag uitgesproken en dat is voor Ihsan niet erg gunstig.

Vonnis van 23 november 2012 uitgesproken
door de Correctionele Rechtbank te Tongeren

Werd niet bewezen geacht :
De bedreigingen aan G.Z., het vertoon van een vuurwapen -alarmpistool- en de bedreiging G. dood te schieten.

Betreft Bras Geraldes
inspecteur van politie bij politiezone GAOZ:
Voor smaad door woorden, daden, gebaren of bedreigingen. Hetzij mondeling, hetzij bij een naamloos of ondertekend geschrift bedreigd met een aanslag op personen of eigendommen, bedreigend met de woorden, wordt Ihsan veroordeeld tot :
- Een hoofdgevangenisstraf van twee maanden
- Een geldboete van 50,00 euro, te verhogen met 45 opdeciemen en aldus gebracht op 275,00 euro of een vervangende gevangenisstraf van één maand.

Het alarmpistool:
Voor het dragen zonder wettige reden en zonder in het bezit te zijn van een vergunning van een niet gehomologeerd semi-automatisch alarmpistool Blow Magnum mod. 2000 - 9mm.
- Een gevangenisstraf van twee maanden
- Een geldboete van 50,00 euro, te verhogen met 45 opdeciemen en aldus gebracht op 275,00 euro of een vervangende gevangenisstraf van één maand.

Fonds hulp aan slachtoffers:
- Betaling van tweemaal een bedrag van 25,- euro vermeerderd met 50 opdeciemen alzo gebracht op 150,- euro bij wijze van bijdrage tot financiering van het bijzonder fonds tot hulp aan de slachtoffers van opzettelijke gewelddaden.

Gerechtskosten in strafzaken:
- Een vergoeding van 32,27 euro volgens het reglement op de gerechtskosten in strafzaken
- Strafkosten begroot op 46,28

Aan de burgerlijke partij Bras Geraldes :
- Een som van 50,00 euro meer de vergoedende intresten sedert 20.05.11
- De gerechtelijke intresten en de kosten door de rechtbank begroot op 82,50 euro als rechtsplegingsvergoeding.

Grosso modo gerekend kost deze affaire aan Ihsan Karasu maar eventjes 911,05 euro.

In beroep.
Toen wij Ihsan over deze uitspraak contacteerden, was deze nog niet op de hoogte, was ook niet naar de zitting gekomen. Het is inderdaad een strenge straf en hij gaat met zijn advocaat Geert Paque uit Borgloon overleggen om in beroep te gaan.

Artikel n° : 11/12/4708
Geplaatst : 23:24 23/11/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 29 november 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.