Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926389





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken Boomterreur IV: Beklaagden voor de Rechtbank van Eerste Aanleg-Update1
21 november 2012
Zwakke besluitvorming verlicht het werk van de Voorzitter van de Rechtbank.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.895.900
Tongeren / Lanaken 21 november 2012

--- Update 1 23:07 2/12/2012
Reclameborden ook niet vergund.
Het moet blijken dat de handhaving van de gemeente Lanaken op 28 november 2012 vaststellingen heeft gedaan van de KBC reclameborden dat Cretskens - Hermans daar hebben geplaatst en niet vergund zijn. Agentschap Wegen en Verkeer heeft voor drie van de vier borden een gunstig advies afgeleverd, maar het vierde bord moet verwijderd. Hoe dan ook, moet er aan Lanaken een nieuwe aanvraag worden ingediend en ondertussen blijven de borden illegaal, het is dat wat de handhavingambtenaar op 28 november omstreeks 11u is gaan vaststellen.

Intimidatie en fnuiken persvrijheid.
Op 30 november 2012 zou er in brievenbus van Yvonne S. een brief van Cretskens gedeponeerd zijn, de journalist en vriend van S. zou de advocaat van Cretskens gebeld hebben en hun "zwart" zou hebben gemaakt, wat uiteraard weer een grove leugen is die kan aangetoond worden. De advocaat werd inderdaad opgebeld om een reactie over de niet vergunde reclameborden en eventueel de rechtszaak te vragen, maar meester Koen Brul was niet van plan om een gesprek aan te gaan, stel de vragen maar schriftelijk klonk het. We weten dat de kantoorhouders van het KBC Verzekeringkantoor nogal vlug intimideren, maar daartoe hebben ze geen enkele reden. Afwachten wat de Rechter op 19 december zal vonnissen.
--- einde update 1 

De beklaagden Ann H. en Peter C. van het KBC Verzekeringskantoor aan de 2e Carabinierslaan te Lanaken waren vandaag tijdens de zitting bij de Rechtbank van Eerste Aanleg niet te zien maar lieten zich vertegenwoordigen door hun advocaat Koen Bruls uit Zonhoven, dat hadden we van de anders toch mondige Ann niet verwacht. Aanlegster Yvonne S., was er wel, samen met haar advocaat Marie-Josée Deuss. Op 19 december 2012 uitspraak, zei Voorzitter Robijns.

De waarheid geweld aandoen.
In hun besluiten beweren de beklaagden dat zij op het ogenblik dat de politie ter plaatse kwam om vragen te stellen over de boorgaten in de boom, daarvan niet op de hoogte waren, toch heeft deze redactie op 16
april 2012 al met Ann H. daarover getelefoneerd dat was vijf maanden vóór het bezoek van de politie. Tijdens dat telefoongesprek bevestigde Ann H. eveneens dat zij vragende partij waren om de boom te verwijderen, maar van de geboorde gaten weten ze niets, "iedereen kan hier op den hof, dat weet gij ook" zei mevrouw Hermans. Dat zij tot wanneer de politie vragen is komen stellen niet op de hoogte waren van de gaten, is dus niets minder dan de waarheid geweld aan doen.

Ze doen maar.
Behalve de perikelen met de 30 jaar oude boom die ze, nadat ze daar bouwden al snel weg wilden, hebben de KBC verzekering kantoorhouders ook enkele reclamepanelen geplaatst waarvoor ook geen vergunning is,
deze werd wel aangevraagd maar in augustus 2010 weigerde de gemeente Lanaken, desondanks staan de borden er, maar liefst vier borden en de buren hebben zo te zien -nog- niet geklaagd. Het Agentschap Wegen en Verkeer -AWV- Limburg wilde wel drie van de vier borden toelaten maar het bord van 0,9 bij 1,9 meter kan niet vergund worden en toch staat ook dat bord er wel degelijk. De bal ligt nu opnieuw in het kamp van de gemeente Lanaken, maar daar hebben ze blijkbaar heel veel tijd nodig. Volgens Ann Hermans heeft Lanaken met die borden niets te maken, ook daar doet de dame de waarheid geweld aan, wij hebben in ieder geval andere en betrouwbare informatie.

MM_208_03_Boomterreur_Lanaken

NVDR.
Wie gaat er op iemands anders bewoond terrein met een verhuurd apprtement -bovenverdieping- gaten met een diameter van 20mm in een boom boren? Dat kan immers niet zonder nogal wat geluid te produceren, ook de naaste en overburen hebben zicht op de oprit en de boom ...  

Artikel n° : 11/12/4704
Geplaatst : 21:18 21/11/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 03 december 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.