Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926389





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Werk bij de politie en zie je loon teruggevorderd-Update1
21 november 2012
Merkwaardige carrière van inspecteur Stefan D. in de PZ Voeren.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.899.800
Voeren / Diest / Lanaken 21 november 2012

Artikel van 11 december 2012
Ander artikel van 2 december 2012

--- Update 1 13:44 25/11/2012  
Wat scheelt daar?
Morsum Magnificat had op uitnodiging van Stefan D. bij hem thuis een gesprek met hem waaruit blijkt dat de politie-inspecteur, behalve een gunstig evaluatierapport in het jaar 2000, later over de periode 2008 / 2009 diverse referenties en bewijzen van goede staat van dienst kan voorleggen, we hebben ze allemaal gezien. Wat we niet hebben kunnen vernemen, of tot op heden achterhalen, is waarom men de man in de PZ Voeren, waar hij door het gemeentebestuur benoemd werd, niet wil opnemen, ergo, het loon van de laatste zes maanden zou moeten terug betalen.

NSPV versus advocaat.
In de zaak van het factuur van de SSGPI, die een fiks bedrag terugvordert, wil Stefan de NSPV inschakelen, volgens een zekere Annelies zou een dagvaarding in kort geding al bij de deurwaarder zijn, maar op "hold" zijn gezet. Frappant is wel dat zijn advocaat, Carine F. uit Meise, ontkent dat er een dagvaarding is en zelfs twijfelt of die er wel komt! Wij dachten dat één van de deontologische plichten van een advocaat hem oplegt dat de cliënt nauwgezet wordt geïnformeerd, maar de meeste advocaten vergeten dat wijselijk, provisies vragen en het verloop van de rekening achter de hand te houden tot de klant opstapt en dan gepeperde afrekeningen maken, dat zijn vaststaande kwaliteiten van advocaten.

Vragen.
Deze redactie zit, net zoals de betrokkene zelf, met enkele vragen. Dat wij de antwoorden daarop kunnen vinden, daar twijfelen we niet aan maar hoe lang het gaat duren en of de partijen daar blij mee zullen zijn, is een andere vraag. Dat het beleid in Voeren "stinkt" is nu al duidelijk geworden en Huub Broers heeft er alle belang bij om aan journalisten te zeggen dat hij er omwille van de "privacy", niets wil over zeggen, uiteraard, wij hebben het al zo vaak gezegd "als het stinkt en ze de facto veel te verbergen hebben, schermen ze meteen met de privacy".

Pesten en sjoemelen in Voeren.
We hebben al eerder gezegd dat er in het Voeren van Huub Broers gepest en gesjoemeld wordt, eerstdaags brengen we daarvan de bewijzen, spijtig dat zij die het allemaal weten al die tijd hun mond hebben dichtgehouden, inclusief de kontlikpers. Huub Broers is burgemeester van Voeren en volgens Morsum Magnificat  zijn burgemeesters witteboordcriminelen, inclusief Huub Broers die op een compromitterende passage uit een brief die hij zelf schreef, wijselijk nog niet reageerde.
-- einde update 1

De vreemde zaak rond inspecteur -INP- Stefan D. begint met een dito evaluatiefiche van de selectiecommissie van 19 maart 2003, waarop staat "Betrokken wordt niet verder weerhouden omdat slechts de vier best geklasseerden aan het taalexamen Frans mochten deelnemen, ook zijn attitude past niet binnen de zone Voeren". De INP zou dus niet geschikt zijn voor de PZ Voeren. Op 20 maart 2003 blijkt uit een andere selectieproef dat INP Stijn V., zoon van de Korpschef, als  een van de vier beste uit de selectieproef wordt weerhouden en als geschikt wordt geacht voor de zone.

Nietig verklaard.
De Algemene Inspectie van de lokale politie vernietigt deze selectie echter en acht het met een schrijven op 03 december 2003 raadzaam een nieuwe selectiecommissie samen te stellen en nieuwe interviews te
organiseren. Ook het Voerens politiecollege werd van dit besluit op de hoogte gesteld.   

Toch aangesteld.
Betrokkene wordt, na een neiuwe selectieprocedure, uiteindelijk op 16 juni 2005 dan tóch aangesteld door de gemeente Voeren maar de minister van binnenlandse zaken vernietigde deze aanstelling en nadat de Raad
van State op 11 juli 2006 de vernietigingsbeslissing van de minister van binnenlandse zaken teniet deed, kon Stefan D. dan toch zijn taak als INP in de PZ Voeren aanvatten.

Nog enkele detacheringen.
Stefan D. kiest er echter voor, met goedkeuring van zijn oversten, eerst het Joint Hit Team in Maastricht te vervoegen en vervolgens de afdeling drugs van de Federale Politie te Brussel. Aan de laatste detachering
komt een eind op 30 december 2008 en dan beginnen de problemen die uiteindelijk aan de rechter worden voorgelegd. Op die problemen komen we later, na bestudering van het omvangrijke dossier, nog uitgebreid terug maar wat recent gebeurde slaat alles.

Factuur.
Ondertussen werd Stefan D. betaald door de geïntegreerde politie -SSGPI- en deze dienst stelt nu dat zij gedurende de periode van 1 april tot en met 30 september 2012 onrechtmatig bedragen berekende en betaalde
en vordert dat bedrag nu volledig terug. Het gaat om een flink bedrag en men doet dat af met een simpele factuur zonder al te veel uitleg. Concreet komt het erop neer dat Stefan D. die jarenlang tot algehele voldoening taken uitvoerde voor zowel de federale politie als het Joint Hit Team in Maastricht, een fors bedrag mag ophoesten omdat de SSGPI blijkbaar fouten maakte en verkeerde berekeningen maakte en die ook uitbetaalde. Waar betrokkene dat bedrag vandaan moet halen -hij heeft tenslotte van dat geld geleefd- is voor hen blijkbaar van ondergeschikt belang.

Weinig zekerheid.
Bovenstaande is opnieuw een bewijs dat een job bij de politie niet de zekerheid biedt die men ervan zou mogen verwachten, ze kunnen uitbetaalde bedragen immers ten alle tijde terugvorderen, ook al maakten zij zélf
de fouten. Ook van de z.g. Hasseltse "klokkenluiders" eist men grote bedragen terug.

Burgemeester Huub Broers.
We hebben de burgemeester van Voeren diverse keren proberen te bereiken, echter tevergeefs, we hebben een bericht ingesproken, wordt dus nog vervolgd. Volgens een journalist van een "grote gazet" wil de burgemeester van Voeren de inspecteur niet in zijn Korps, maar wil er om privacyreden niet meer over kwijt. Klassiek, wanneer men iets te verbergen heeft, dan schermt men met het geheim van het onderzoek of met de wet op de privacy. Vanavond hebben we Huub Broers toch aan de telefoon "ik heb de uitspraak van de Rechter gevolgd ", voor zover mij bekend is er geen beroep aangetekend legt Broers uit, inderdaad meer wil de Voerense burgemeester er niet over kwijt. Morsum Magnificfat trekt nog verder op onderzoek en komen er nog op terug.

Artikel n° : 11/12/4703
Geplaatst : 18:22 21/11/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds
             

Laatste update ( 12 december 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.