Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927261





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk Anders : De crisis is pas begonnen !
10 november 2012
Oorzaak en oplossing door de ogen van Jimmy Wenmeekers.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.883.700
Lanaken 10 november 2012

Op donderdag 25 oktober 2012, een dag na de aangekondigde sluiting van Ford Genk, vond in Genk een gemeenteraadszitting plaats waar, vooraleer gestart werd met de agenda, eerst gesproken werd over de toestand van en bij Ford en door ieder gemeenteraadslid een motie werd ondertekend. Behalve dat Genk Anders, met name partijvoorzitter Jimmy Wenmeekers, deze motie uiteraard ondertekende, vroeg hij uitdrukkelijk het woord en hij voerde dat uitvoerig.

Een te vermijden drama.
Voor Genk anders is de nakende sluiting van Ford Genk een drama dat te vermijden was geweest. Het is de Belgische Staat die niet alleen de bedrijven en ondernemingen als een citroen uitperst maar ook de werknemers waardoor de loonlasten veel te zwaar zijn. Op wereldvlak zijn de belastingen en bijkomende lasten in België immers één van de hoogste. Deze torenhoge belastingen zijn enerzijds te wijten aan te veel personeel bij de diverse overheden die uiteraard allemaal moeten betaald worden en anderzijds aan de financiële last die wij dragen door België in stand te houden. Reden te meer om de uitgestoken hand van Bart De Wever aan te nemen om een confederaal België voor te bereiden als tussenstap naar een onafhankelijk Vlaanderen.

Vlaanderen, Limburg en Genk rouwen.
Voor Genk Anders moet in de gemeenteraadszittingen van de komende jaren werk een prioriteit worden. Het gaat hier immers niet om 10.300 jobs maar om veel meer want, indien er geen hervormingen komen qua belastingdruk, zal Ford waarschijnlijk nog maar het begin zijn en zal een domino-effect veroorzaken. De koopkracht zal in Genk en omliggende gemeenten drastisch zakken en op dat vlak moeten levensnoodzakelijke producten als stookolie, water, voeding, kleding enz. onmiddellijk naar een 6% BTW-heffing gebracht worden. Onze leiders in de diverse parlementen durven dit alleen aanhalen, maar er daadwerkelijk werk van maken.....is iets heel anders.

Overeenkomst niet nageleefd.
Om hun bedrijf te redden werd door de Ford arbeiders destijds 12% van hun loon afgestaan en de Vlaamse regering ondersteunde Ford met financiële middelen. Deze moeten zowel door de arbeiders als door de gewestregering gerecupereerd worden omdat de overeenkomst niet werd nageleefd door de -internationale- Ford-directie, de vraag is echter of deze overeenkomst destijds daadwerkelijk werd opgesteld....

Van 12 naar bijna 20 procent.
Door dit debacle zal de werkeloosheid in Genk stijgen van 12 naar bijna 20%. en was Genk op dat vlak met 12% al numero uno in het klassement van hoogste werkeloosheidscijfers dan zal dit nu niet verbeteren. Het betekent ook dat de stad minimum 10 procent van zijn jaarlijks stadsinkomen zal moeten inleveren. Wenmeekers herinnert de luisteraars eraan dat hij destijds ook herhaaldelijk geïnterpelleerd heeft over de situatie rond het Dexia verhaal... Ook dit zorgde al voor een drastisch verlies voor de gemeentes.

Hervormingen.
Het politieke landschap moet dringend hervormd worden. Dit kan door de onmiddellijke afschaffing van de provinciebesturen én de ontbinding van de senaat, de praatbarak van sommige individuen. Op gemeentelijk vlak moet Genk het de komende legislatuur doen met twee schepenen minder. Tevens moeten de gemeenten worden hervormd. De kantons moeten de gemeenten vervangen. Met andere woorden; een fusie van kanton Genk en dat is Genk, As, Opglabbeek en Zutendaal. Deze gemeenten worden één met één burgemeester aan het hoofd!! Tot op heden heeft geen enkele partij dit in zijn programma staan, Genk Anders is blijkbaar de énige die dit durft aanhalen.
Jimmy Wenmeekers is benieuwd of ze -de regeringen, de meerderheid, maar ook de oppositie- écht iets willen doen met dit scenario!

Bron : Genk Anders - Jimmy Wenmeekers, voorzitter en gemeenteraadslid.
Bewerking : jvds

NVDR.
Wie Morsum Magnificat leest, zal dan ook gelezen hebben, dat wij na de verkiezingen van 14 oktober 2012 pas zullen merken wat ons nog allemaal te wachten staat, Jimmy Wenmeekers heeft gelijk, de crisis is nog maar pas begonnen. Erger is, dat het voor de rijken steeds beter gaat en voor de armen steeds slechter, óók dat is het gevolg van de crisis, de kleinen betalen het gelag.

Artikel n° : 12/11/4685
Geplaatst : 20:14 10/11/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.