Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926392





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Ford Genk:Morsum Magnificat heeft tijdig gewaarschuwd voor de sluiting_Update3
24 oktober 2012
Burgemeester Wim Dries moet nu met zijn twee voeten op de grond komen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.868.400
Genk / Lanaken 24 oktober 2012.

--- Update 3 22:22 25/10/2012
Veel bla, bla in de Genkse gemeenteraad.
Vanavond werd er vóór de aanvang van de echte gemeenteraad door de burgemeester en ieder van de partijvoorzitters afzonderlijk -behalve Genk Anders die werd uitgesloten- in de gemeenteraad, vaak op een kleinburgerlijke manier over het Ford debacle gesproken.

Peeters op de hoogte?
Volgens Harrie Dewitte -PVDA+- moet minister-president Peeters al eerder geweten hebben wat er in Genk zou gebeuren, "maar ik kan dat niet bewijzen" voegde Harrie er aan toe, op het einde van het Ford onderwerp vertelde Harrie Dewitte dat hij net een SMS had ontvangen waarin werd aangekondigd dat de Ford Directie de staking wil breken, deze informatie zou volgens Dewitte uit Duitsland zijn gekomen. Iedereen, inclusief de burgemeester, keek verbaasd op. Het is dus afwachten op de verdere afwikkeling van het Ford debacle waardoor Genk 10% van haar inkomsten verliest.
--- einde update 3

--- Update 2 10:52 25/10/2012
De zienswijze van Leuvense studenten meer
dan een schot voor de boeg van de politiek.
De LVSV uit Leuven begint haar reactie op de sluiting van Ford als volgt : "  Er waart een zoveelste storm door België: de orkaan Ford Genk. De verontwaardiging is groot en terecht, maar tussen alle kreten is er dringend nood aan nuance. Want als men zoekt naar schuldigen, gooit men vaak alles op een hoop en richt de pijlen niet altijd op het juiste doelwit. Dit voorval zou moeten kaderen in een bredere discussie over ondernemen en hoe om te gaan met economische schokken ...".
Lees hier de volledige tekst.
NVDR:
Ook stad Genk heeft rechtstreeks of onrechtstreeks miljoenen belastinggeld in Ford Genk gestopt ondermeer door de afschaffing van de motorentaks, we blijeven herhalen dat Wim Dries -CD&V- uit politiek gewin op een decadente manier belastinggeld weggooit. Maar "Het corrupte volk" kiest zelf haar leiders"  
--- einde update 2

--- Update 1 7:59 25/10/2012  
Job al minstens twee keer afgenomen.
Niettegenstaande wij altijd professioneel werk afleverden maar ons nooit hebben laten verleiden tot corruptie en de veiligheid zeer hoog in het vaandel stond, werd onze job, ergo hebben en houwen tot twee keer toe afgenomen, de laatste keer door toedoen van de Rotselaarse kroegbaas, burgemeester en CD&V Senator Dirk Claes die ons met deze brief van 25 maart 2003 bij alle 309 burgemeesters in Vlaanderen belasterde. De Leuvense Justitie, waarvan de Procureur des Konings Ivo Carmen klant was / is in de kroeg van Claes, speelde voor struisvogel.


Mijn job, ergo, al mijn bezittingen hebben ze al minstens twee keer afgenomen, "Het volk" en de corrupte maatschppaij is bang voor kennis en integerheid. 

Zelfs OCMW's niet.
Na de faling van VEBO Electroadvies bvba heeft niemand ons geholpen, zelfs het OCMW niet, integendeel, men heeft getracht ons nóg meer in de put te duwen, vooral het OCMW van Begijnendijk heeft haar wettelijke verplichtingen miskend dixit Auditeur-generaal van de Arbeidsrechtbank te Brussel. We werden aan ons lot overgelaten. Dankzij ons sterk karakter en persoonlijkheid hebben wij tot vandaag stand kunnen houden. Als iemand ons financieel steunde, dan was dat omdat ze er zelf beter van werden. Behalve enkelingen en uitzonderingen die men overal vindt, is de ervaring in Limburg de slechtste van wat wij ooit -met al onze, zelfs internationale, ervaring- hebben meegemaakt. Limburg puilt uit van onprofessionelen, corruptie, sjoemelen, kunst en vliegwerk en de klein burgerlijkheid viert hoogtij. In handelszaken is het personeel veelal onvriendelijk en ongeïnteresseerd. Genk, waar we meer dan een jaar gevestigd waren, is een voor zij die de CD&V niet openlijk steunen of niet kapitaalkrachtig zijn, een onleefbare stad waar veel aan zwartwerk wordt gedaan en veel criminaliteit heerst.

Mijnscenario herhaalt zich.
De Limburgse steenkoolmijnen hebben jarenlang hold-ups gepleegd op de belastingbetaler, het is allemaal goed weergegeven in het boek "De miljarden van de KS" geschreven door de huidige hoofdredacteur van Het Belang van Limburg, overigens een boek dat Ivo geen windeieren legde. Sindsdien werd Ivo gepromoveerd en leverde meteen zijn scherpe pen in, want ook bij journalisten van de klassieke pers geldt "eigen belang eerst". Nu gaan we met Ford Genk wellicht dezelfde toer op, het belastinggeld dat in Ford Genk is gestopt heeft de Ford Directie met een knipoog aangenomen, de Vlaamse politici hebben zich alweer in de luren laten leggen.

Huichelaars.
Welke naïeveling gelooft dat de politici vóór de verkiezingen van 14 oktober niet op de hoogte waren van de sluiting van Ford Genk? Het bericht was volgens De Standaard van 24 oktober zelfs te lezen in een Spaanse gazet! De politiek, gesteund door de gatlikpers, belazert de goegemeente permanent maar "het volk" dat eveneens lijdt aan persgeilheid verdient niet beter. Deze morgen mocht de Limburgse Gouverneur Reynders het komen uitleggen bij zijn rode vriendjes van radio 2, hij mocht minutenlang leuteren, een nietszeggend betoog, zielig vinden wij dat.

Klare kijk.
Deze redactie had op het Ford dossier -zoals altijd- een nuchtere en klare kijk, dat het Spanje wordt in plaats van Roemenië doet niet ter zake, Morsum Magnificat bracht drie jaar geleden dat Ford Amerika met Ford Genk iets van plan was en dat is nu een feit. De kortzichtigheid van burgemeester Wim Dries -CD&V- toont nogmaals aan hoe deze geslepen politicus, speechbeest en lulleman van formaat, de zakken van zijn kiezerspubliek letterlijk en figuurlijk vult. Genk zal uit de sluiting van Ford Genk conclusies moeten trekken en de stadsfinanciën grondig moeten herbekijken.
--- einde update. 

Met wat vandaag bekend wordt gemaakt wordt het duidelijk dat Morsum Magnificat met haar berichtgeving correct was, Ford Genk gaat dicht. De Genkse burgemeester moet zich nu dringend herbronnen en afstappen van zijn decadente escapades en het met belastinggeld iedereen -om-kopen voor zijn partij.

Op deze link kan u de zienswijze van Morsum Magnificat nog eens lezen.
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=4930&Itemid=2

Vakbonden.
Of er geen nieuwe modellen in Roemenië zullen worden gebouwd, zal de toekomst uitwijzen, het staat hier wel als een paal boven water dat de vakbonden het voor de werknemer zó goed hebben gemaakt, dat de werknemers zich uit de markt werken, de welvaart is blijkbaar hun ondergang. De -p-Overheid heeft in het kader van de politieke spelletjes, zoals destijds met de Limburgse steenkoolmijnen, weer miljarden belastinggeld over de balk gegooid, de gevolgen daarvan weerspiegelen zich in de uitbetaling van de pensioenen, buitenlandse arbeiders die acht jaar in de mijnen hebben gewerkt krijgen een zeer hoge pensioenen uitbetaald, de sluiting van de mijnen was voor velen een zeer interessante financiële deal.

Artikel n° : 10/12/4675
Geplaatst : 9:38 24/10/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 26 oktober 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.