Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926392





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
HaZoDi : Hilde Claes had samen met de korpschef moeten opstappen-Update1
12 oktober 2012
OCMW Raadslid en politiek actieve Inne Driesen, aangeworven bij juridische dienst HaZoDi.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.854.700
Hasselt / Lanaken 12 oktober 2012

--- Update 1 20:40 12/10/2012
Reactie van Vera Vracken:
Passage op de geïntegreerde politie van 7 december 1998.
   Art. 136. § 1. De personeelsleden van het administratief en logistiek kader mogen, noch rechtstreeks, noch via een tussenpersoon, enige bezigheid verrichten die kan schaden aan het vervullen van hun ambtsplichten of die aan de waardigheid van het ambt afbreuk doet.
  Het personeelslid van het administratief en logistiek kader meldt voorafgaandelijk en schriftelijk elke bezigheid die het beoogt uit te oefenen aan, naar gelang het geval, de commissaris-generaal, de burgemeester of het politiecollege.
  § 2. De personeelsleden van het administratief en logistiek kader die personeelslid zijn van of een toelage of wedde ontvangen van de meergemeentezones, kunnen geen deel uitmaken van de politieraad of het politiecollege, noch van de gemeenteraad van één van de gemeenten van de meergemeentezone.
--- Einde reactie Vera Vrancken

NVDR :
Socialisten zijn als radijzen, rood met een wit buikje.


Deel van een folder betreffende een politieke activiteit dd 3 oktober 2012 in Hasselt, dergelijke poltieke activiteiten zijn wettelijk gezien niet te verenigen met een job als juriste bij de PZ HaZoDi.
--- einde update 1

Het komt ons over dat dit bijzonder stinkend dossier ofwel, nooit juridisch wordt uitgeklaard of anders nog minstens tien jaar de kassa van advocaten zal doen rinkelen. Of de vermeende klokkenluiders de moed en de financiële middelen zullen kunnen blijven leveren is zeer de vraag.

Cru.
In onze korte zoektocht hebben we slechts op één plaats spontaan informatie kunnen bekomen en dat is bij de klokkenluiders, elders overal de deurtjes, de facto de potten, "dicht", een commissaris vertelde dat de tijd toen Beckers van de Provincie naar HaZoDi terugkeerde, geen sinecure was! Die commissaris waarschuwde ons dat, wanneer wij met deze zaak zouden doorgaan, het er wel eens "cru" zou kunnen aan toe gaan, we zijn dus gewaarschuwd, nog wel door een gewezen korpschef. Toch hebben wij ons nog nooit laten intimideren, integendeel en dat zal nu niet anders zijn, we gaan nog wat brengen dat tot op heden het daglicht niet mocht zien.

Hilde Claes moet haar
verantwoordelijkheid nemen.
Uit deze vuile zaak, kunnen wij vele conclusies trekken maar één met honderd procent zekerheid : burgemeester Hilde Claes had samen met korpschef Beckers -en nog enkele anderen zoals Rohnny Biets- moeten opstappen.

Korpschef in de bres
voor Inne Driesen?
Waarom de korpschef diende te lobbyen om voor het OCMW Raadslid en verkiezingskandidaat Inne Driesen een hogere loonschaal te versieren, is onduidelijk, volgens de wettelijke bepalingen kan die dame daar in feite niet bij HaZoDi tewerk worden gesteld, de wet laat dat niet toe en dat zou de juriste beter moeten weten.

MM_207_04_Hilde_Claes_HaZoDi

Artikel n° : 10/12/4663
Geplaatst : 18:39 12/10/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 14 oktober 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.