Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926393





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Beloftecultuur Annemie Turtelboom terug uit vakantie.
06 oktober 2012
N-VA heeft genoeg van de beloften en engagementen die ze niet kan nakomen.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.847.800
Brussel / Lanaken 05 oktober 2012.

Gisteren werd België door het Europees Hof van de Rechten van de Mens veroordeeld wegens de behandeling van geïnterneerden. Prompt beloofde minister van Justitie Turtelboom vanaf 2014 extra plaatsen. Vandaag blijkt dan weer dat de ongeveer 300 artsen die in de gevangenissen in ons land werken, al sinds juni niet meer betaald worden. Het is duidelijk voor de N-VA dat de beloftecultuur van minister Turtelboom helemaal terug is uit vakantie, en dit terwijl duidelijk is dat ze zelfs de huidige lopende engagementen niet kan nakomen.

Turtelboom schiet tekort.
Louis Ide, N-VA-senator, zegt volgende :
"In Gent is men inderdaad gestart met de bouw van een forensisch psychiatrisch centrum voor geïnterneerden. De overheid heeft echter nog steeds geen uitbater aangesteld waardoor het onmogelijk zal zijn om in april 2014 open te gaan, zoals minister Turtelboom heeft beloofd. Uiteraard heeft ze dit dossier van haar voorgangers geërfd maar nu ze zelf de kans heeft om het aan te pakken, schiet ze te kort. Zo weet de minister al een jaar van deze problematiek en toch zal de aanbesteding voor een uitbater pas in januari uitgeschreven worden."

8 maanden tijd.
De woordvoerder van minister Turtelboom liet eerder al verstaan dat na de selectieprocedure de gekozen uitbater nog 8 maanden de tijd zou hebben. Ide's reactie daarop : "In die tijd moet de uitbater in Gent dus wel een volledig psychiatrisch centrum ‘up and running’ krijgen met voldoende geschoolde personeelsleden, doelstellingen, plan van aanpak, ... Totaal onmogelijk."

Statuut deskundigen.
Vandaag blijkt bovendien ook dat ongeveer 300 artsen die in de gevangenissen in ons land werken, al sinds juni niet meer betaald worden. Gevangenisartsen en gerechtspsychiaters worden al lang niet naar waarde geschat zegt Ide en begin dit jaar stelde hij nog een parlementaire vraag aan minister Turtelboom omdat een Waalse gerechtspsychiater in staking ging en heel wat moegetergde deskundigen hebben intussen afgehaakt omdat ze het beu zijn. N-VA-senator Inge Faes heeft ondertussen binnen de commissie Justitie van de Senaat een werkgroep ‘Deskundigen in strafzaken’ gestart, die zich over de problematiek rond deskundigen zal buigen. Een van de doelstellingen is te komen tot een duidelijk statuut.

Bron : N-VA
Bewerking : jvds

Artikel n° : 10/12/4955
Geplaatst : 23:09 5/10/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.