Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928446





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Rudi Vranckcx, Jassim en Ibrahim uit Irak
18 januari 2007
Irakezen hopen weg te kunnen en op steunfonds te mogen rekenen

Bezoekers Morsum Magnificat : 190.200
Brussel / Betekom 8 jan 07.

het
het artikel  in MM 135

Op 23 december 2006, dus in het zicht van Kerstmis (maar dat heeft er niets mee te maken zegt Rudi), lanceert Rudi Vranckx een oproep tot financi?le steun om de twee Irakezen van voldoende fondsen te kunnen voorzien om primo, een vliegtuigticket  en secundo studies in Belgi? te kunnen betalen, we plaatsten de oproep meteen op onze website (23.12.2006) maar ondertussen bleef het stil rond de oproep. Omdat Morsum Magnificat deze zaak die voor Rudi buiten de VRT valt, opvolgt, nemen we contact met Rudi omtrent de voortgang van de financi?le actie voor Jassim en Ibrahim.

Te vroeg.
De bedoeling ligt erin om, wanneer het zover is en die mensen daar weg kunnen,  ervoor te zorgen dat ze een ticket hebben en /of de familie hen kan helpen het land te verlaten. Als ze niet weg kunnen, dus daar moeten blijven, dan krijgen zij het geld zo om hun studies daar verder te kunnen betalen.

Western Union.
De transacties zullen via Western Union verlopen, dat is het enige middel.  Western Union is een organisatie die het mogelijk maakt om geld, waar ook ter wereld, op een veilige manier over te maken, ondermeer via de Belgische Post. Meer informatie daarover kan men vinden op   www.westernunion.com.

Op weg naar Jordanië.
Rudi vertelt verder nog; Alles kan nog een tijdje duren.  Het laatste bericht van Ibrahim zegt mij dat hij op oudejaarsavond aan de grens met Jordanië stond en op weg was naar de Ambassade omdat hij ervan overtuigd was daar een Visum te kunnen aanvragen, maar hij mocht van de Jordaniërs niet door. Plots werden alle Irakezen teruggestuurd, op die manier zit ge in uw eigen land gevangen.

Waarom niet vroeger weggegaan ?
Sommigen reageerden via Morsum Magnificat, waarom de vrienden van Rudi niet vroeger vertrokken zijn toen buitenlandse hulp dat nog mogelijk maakte. Maar die kritiek wuift Rudi resoluut van de hand, dat het allemaal niet zo eenvoudig is, men moet al weg kunnen en weg mogen, trouwens die mensen wonen daar.  We moeten nu afwachten tot er praktische mogelijkheden zijn, maar dat kan gerust nog een maand duren.  We herhalen hier nog eens het speciale rekeningnummer van RUDI VRANCKX waarop men kan storten opdat Jassim en Ibrahim de kosten zouden kunnen betalen om uit Irak weg te geraken.

744-0184865-73
van Rudy Vranckx
met vermelding : Irak.
 


Laatste update ( 06 september 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.