Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936877





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Banaal meningsverschil eindigt met de dood van 20-jarige op Antwerps Eilandje.
02 oktober 2012
Vlott vraagt ontslag Antwerps burgemeester Janssens en Korpschef Muyters. 

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.844.300
Antwerpen / Lanaken 02 oktober 2012

Naar aanleiding van de dood van Xinglin Wu afgelopen weekend, vraagt de partij Vlott het ontslag van burgemeester Patrick Janssens en korpschef Serge Muyters. Vlott is van mening dat zowel de burgemeester als de korpschef een verpletterende verantwoordelijkheid dragen voor de feiten.

Verjaardagsfeestje.
Xinglin Wu en enkele vrienden vierden afgelopen zaterdag een verjaardagsfeestje in discotheek Mansion in de Indiėstraat op het Antwerpse eilandje. Er ontstond blijkbaar een meningsverschil met andere in de discotheek aanwezige klanten en na een korte woordenwisseling werden de aanstokers -zes allochtone jongeren van Marokkaanse afkomst- buitengesmeten. Deze groep, ondertussen aangegroeid tot 15 allochtone jongeren, hebben de feestvierende vrienden opgewacht.

Smeekbedes.
Over hetgeen daarna gebeurt is, loopt een onderzoek maar zeker is wel dat twee jongeren zwaar gemolesteerd werden en een derde -Xinglin Wu- in het Kempisch Dok terecht kwam. Zijn levenloze lichaam werd daar zondagavond dan ook bovengehaald.  Een voorbijrijdende patrouille heeft, ondanks de smeekbedes om hen te helpen, niet ingegrepen. Ook bleek de politie telefonisch niet bereikbaar en heeft men de jongeren aan hun lot overgelaten. Pas tegen de morgen werd de oproep serieus genomen.

Aftreden.
Het is het zoveelste bewijs dat Antwerpen door allochtone Marokkaanse jongeren wordt gegijzeld, zo zegt Vlott. Deze keer keer geen Sharia for Belgium, maar koele moordenaars. De feiten zijn voldoende zwaar om Janssens en Muyters te doen beslissen om af te treden.  Hendrik Boonen, algemeen voorzitter Vlott: "Er zijn destijds ministers afgetreden na een ontsnapping omdat zij zich persoonlijk verantwoordelijk voelden. Daarom is het niet meer dan normaal dat Janssens en Muyters de eer aan zichzelf houden en ontslag nemen omdat  hun beleid gefaald heeft".

Zwarte mars.
Vlott roept op tot een zwarte mars tegen het geweld van allochtone jongeren in de stad Antwerpen. Voorlopig wordt zaterdag 13 oktober als manifestatiedag aangehouden. Alle informatie over de mars kunt u opvragen bij Vlott voorzitter Hendrik Boonen op het nummer 0475 62 69 61. U kan ook een petitiemail sturen naar
met de melding "stop allochtoon geweld".

Bron : Vlott.
Bewerking : jvds.

Artikel n° : 10/12/4951
Geplaatst : 22:01 2/10/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.