Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928446





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bart Somers stoer op VLD Nieuwjaarsreceptie te Brussel Haven
16 januari 2007

VLD Blijft kiezen voor hervormingen


Bezoekers website Morsum Magnificat : 189.400
Betekom / Brussel (Haven) 16 januari 2007

Vanavond om17.00u start de VLD haar nieuwjaarsreceptie in de Oceandiva aan de Vilvoordesteenweg,1 te Brussel, de boot loop stilaan maar zeker vol.

De Oceandiva in de haven van Brussel, voor ??n avond 
onder de blauwe vlag van de VLD. Het schip is niet gezonken, het bleef
rustig aan de kade gemeerd. 
Volgens Morsum Magnificat (waarvan de hoofdredacteur een ex marconist is)
is dit schip vast en zeker niet zeewaardig .....  zodat de VLD als ze
de komende electorale storm wil doorstaan een
ander schip zal moeten kiezen.

Hervormingen.
Sterktste Ministers, VLD Kiest voor inhoud, blijven hervormen waren ondermeer de punten in de toespraak van Bart Somers, de Staatshervorming komt ook aan bod.
Volgens Bart Somers heeft de VLD in het verleden belangrijke hervormingen doorgevoerd,  zoals het Generatiepact en de Etische (is dat soms niet etnische ? nvdr) dossiers, maar ons werk is nog niet af, we moeten de moed hebben om nog verder te gaan, daarvoor verwijst de VLD  naar de nieuwe verkiezingen.
MM :
Het zijn straffe uitspraken waarover we maar niet al te veel moeten nadenken, het ligt allemaal ver weg van de realiteit, hoe ging het v??r de paarse coalitie en hoe gaat het vandaag, vergelijk dat maar eens, niet op zijn minst hoeveel we missen in onze knip ....




Verhofstadt ruim te laat maar met de "smile", net als journalist
Brinkman (De Standaard) die  hier duidelijk in zijn nopjes is,
dat kan je niet altijd van hem zeggen.

De inhoud.
Het zal het inhoudelijke van het debat zijn waar de VLD voor gaat, ze denken daarmee  op het goede spoor te zitten. De andere partijen hebben een tekort aan idee?n en ze menen z?ver te moeten gaan door te stellen dat verkiezingen niet meer over idee?n moeten gaan zegt de VLD.

Sterkste Ministers.
E?n van de twee troeven van de VLD, is het feit dat we de sterkste Ministers hebben, maar de tweede en grootste troef is Gu
y Verhofstadt omdat hij bewezen heeft, een moeilijk land te kunnen besturen en door zijn vierde Burgermanifest niet minder dan 40 concrete voorstellen doet om van onze samenleving een open samenleving te maken.

Morsum Magnificat :
Sterke Ministers met zwakke Administraties.

Het is allemaal goed en wel dat de VLD naar eigen zeggen over sterke Ministers beschikt, maar dat komt ons toch allemaal wat vreemd over als we vaststellen, dat hun Administraties niet goed werken, voorbeelden daarvan zijn het F.A.N.C. (Onder Dewael) en de Algemene Directie Energie (onder Verwilghen)  !
We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om Minister Dewael over het F.A.N.C. aan te spreken,  de Minister vindt dat wij maar foto's moeten nemen en geen vragen stellen, maar we hebben het Minister DEWAEL in bijzijn van collega's duidelijk gemaakt dat hij zich toch eens zal moeten neerleggen bij het feit, dat hij de redacteur van Morsum Magnificat als pers zal dienen te accepteren.
Op onze vraag of de Minister er nu ?cht werk gaat van maken om het F.A.N.C. ook ?cht te hervormen was zijn reactie : ?Ja we gaan dat doen?.



vlnr - Van Mechelen - Daems - Verwilghen-Verhofstadt- Dewael- Decroo


Morsum Magnificat : Het rapport van de Commissie Nucleaire Veiligheid is er nog niet ?
Dewael : maar zodra dat ter beschikking is, gaan we aan het werk verzekerde Dewael.

Algemene Directie Energie in de kijker.
Ook MARC VERWILGHEN is zich terdege bewust van het feit, dat er met de Algemene Directie Energie  wat fout loopt en Marie-Pierre Fauconnier een "speciaal geval" is, de Minister zei ons, dat hij hoopt, dat het daar niet uit de hand gaat lopen,  welke maatregelen de Minister in petto heeft, mocht het verder gaan,  wilde hij niet kwijt.
Omtrent de aanpak van artikel 276 van het A.R.E.I. (controle elektrische installaties bij verkoop en verhuur van gebouwen) zei de Minister dat men dat artikel goed gaat aanpakken, daar heeft de Algemene Directie Energie haar werk niet goed gedaan moet Verwilghen toegeven.
We hebben de Minister ook gemeld, dat het verzet tegen de wijze van werken van Marie- Pierre Fauconnier binnen de Algemene Directie Energie stijgt en dat heeft Marc Verwilghen ??k goed gehoord.

Wordt dus vervolgd.

 

Laatste update ( 17 januari 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.