Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926395





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Milieuvergunning voor Torr coal Rotem.
18 september 2012
Stadsbestuur Dilsen-Stokkem wil nu brand blussen die ze zelf aanstak.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.826.600
Dilsen-Stokkem / Lanaken 18 september 2012.

Tegen alle adviezen in verleende Vlaams minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege, onlangs een milieuvergunning aan het bedrijf Torr Coal in Rotem. Torr coal is een bedrijf dat biomassastromen geschikt maakt voor energie-opwekking en/of voor toepassing in de industrie, een proces dat uiteraard gepaard gaat met overlast en mogelijke uitstoot van schadelijke stoffen.

Bezorgdheid volksgezondheid.
Al op 8 oktober 2009 waarschuwde de oppositie, Leefbaar Dilsen-Stokkem/Vlaams Belang, tijdens de gemeenteraad voor het in productie nemen van een afvaloven met een 25 mrt. hoge schouw die mogelijk
schadelijke stoffen zou uitstoten welke, vooral bij zuidwestenwind, voor grote overlast konden zorgen in de Pannenhuisstraat, maar vooral uitten ze hun bezorgdheid over de volksgezondheid. De povere tewerkstelling van 3,6 werknemers per ha., wat duidelijk onder het streefdoel lag, was ook een knelpunt en een grondige controle van de aangevoerde biomassa, voorverwerkt houtafval waarin absoluut geen geïmpregneerd hout mag zitten, was eveneens een aanbeveling van de oppositie. De opposanten werden toen door het stadsbestuur -Open-VLD en SP.a- en de uitgenodigde directie van Torr coal, weggehoond en vergunning werd verleend.

Brand blussen.
Nu Schauvliege een milieuvergunning toekent aan Torr Coal wil het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem een beroepsprocedure opstarten voor de Raad van State, daarmee trachtend de brand te blussen die het zelf heeft
aangestoken. Het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem treft hierin echter een heel grote schuld. Nooit hadden zij zo’n bedrijf een vergunning mogen toekennen, aldus Leefbaar Dilsen-Stokkem! 

Bron : Leefbaar Dilsen-Stokkem - Wim De Meester
Bewerking : jvds

Artikel n° : 09/12/4933
Geplaatst : 15:12 18/09/2012
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel

Laatste update ( 19 september 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.