Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928446





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
VLD wil wel praktijktest onder voorwaarden
15 januari 2007

VLD wil praktijktest, maar wel door be?digde ambtenaren.


Bezoekers website Morsum Magnificat : 188.700
Betekom / Brussel 15 janbauri 2007.

De VLD stuurt in de zaak van de praktijktest waarbij een alochtoon de Minister voor de Rechter sleurt volgend persbericht :

VLD-voorzitter Bart Somers ontkent dat de VLD zich zou verzetten tegen de invoering van praktijktests. ?Racisme en discriminatie zijn onaanvaardbaar en moeten actief bestreden worden. Daarom ook heeft de VLD de anti-discriminatiewet, inclusief het principe van de praktijktest, mee goedgekeurd in het parlement. Maar dat betekent niet dat de VLD een vrijbrief wil geven om de eerste, beste burger het recht te geven andere burgers in de val te lokken en misdrijven officieel vast te stellen. Voor de VLD moeten er voldoende garanties zijn dat de praktijktest wordt uitgevoerd door be?digde ambtenaren en onder toezicht van een rechter.? 

De VLD-voorzitter wijst elke vorm van racisme en discriminatie af. ?Het is dus geen kwestie van niet willen. Integendeel. Ook de VLD meent dat racisme aan bijvoorbeeld de ingang van een dancing, ontoelaatbaar en verwerpelijk is. Mensen herleiden tot hun afkomst en hun kleur om ze te discrimineren is gewoon anti-liberaal. Wij hoeven daarover van niemand lessen te ontvangen.?

De VLD heeft daarom de anti-dicriminatiewet mee goedgekeurd, inclusief het instrument van de praktijktest. Somers: ?Het is juist dat vele discriminaties pas goed aangetoond zullen kunnen worden via de praktijktest. Die moet er dus zeker komen. Maar dat betekent niet dat we lichtzinnig mogen zijn en zomaar burgers de straat mogen opsturen om strafbare feiten uit te lokken en officieel vast te stellen. Dat is een brug te ver. De VLD vraagt daarom dat de praktijktest enkel mogelijk zou zijn via be?digde ambtenaren, onder toezicht van een rechter?

De VLD-voorzitter wijst er trouwens op dat de VLD met deze vraag niet alleen staat.

Quote van Morsum Magnificat.
Hier staan uiteraard weer de alochtonen centraal, maar er bestaan  hier nog andere vormen van discriminatie die niks met afkomst of huidskleur van doen hebben, ondermeer degenen die vrije meningsuiting willen gerespecteerd zien, om nog niet te spreken over politieke overtuiging,  wanneer gaat de VLD ook daar eens aandacht aan schenken ?

Laatste update ( 16 januari 2007 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.