Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927154





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
AGS : Provincie Antwerpen razend op Morsum Magnificat
15 januari 2007
Luc Maes de arrondissementscommisaris vindt onze berichtging niet correct.

Bezoekers website Morsum Magnificat :
Betekom / Antwerpen 15 januari 2007.

Tijdens het telefoongesprek van 8 januari 2007 om 16:20u was LUC MAES normaal spraakzaam zodat een beetje meer en bijkomende detailinformatie verstrekken geen probleem zou zijn.
Vandaag (nadat Luc MM online al gelezen had) klinkt het al helemaal anders, de feiten zouden in ons artikel "verdaaid" en taalkundig onjuist zijn, Luc zegt alleen met ernstige mensen te praten en legt de telefoon in  !


We zijn niet geïmponeerd.

Even geduld, we publiceren later het volledige telefoongesprek met Luc Maes van 8.1.2007 om 16:20u. en we gaan in Morsum Magnificat 135 verder met deze materie, ?n de pittige details van wat er te Grobbendonk juist gebeurde in het bijzijn van twee AGS'ers ....
We geven sportief toe, dat deze redactie niet over een batterij tekstverbeteraars beschikt ?n er daardoor wel ??n of zelfs meerdere schrijffoutjes in onze teksten zullen voorkomen, maar dat staat in schril contrast met het mogelijk ondeskundig aanwenden van gelden uit rampenfondsen, ?n zeker het ondeskundig optreden van AGS'ers op het terrein waarvoor de Provincie Antwerpen vele miljoenen investeerde.
Laat LUC MAES maar eens grondig onderzoeken wat er te Grobbendonk allemaal fout liep, hier was er geen risico voor de volksgezondheid of de werknemers, maar het had ook anders kunnen zijn zoals te Kortesssem !


Het telefoongesprek met
LUC MAES van 8 januari 2007 om 16:20u

(Dat betrekking heeft op de 30 miljoen Bef). 

Voor zover ons bekend is het LUC MAES die de centen voor het AGS project regelde.
In Morsum Magnificat 134 hebben we gesteld, dat de fondsen voor het AGS project aanvankelijk uit de kassa's komen van de rampenfondsen van weleer te Ruisbroek en te Oostmalle, tot die conclusie zijn wij gekomen na onderstaand telefoongesprek, maar het was geen sinecure om zo'n wartaal aan mekaar te knopen, we brengen de tekst letterlijk  (let even op het taalgebruik van de heer MAES) ;

8jan07 16:20u
Morsum Magnificat (MM) :
Ik houd mij op het journalistieke vlak bezig met radioactiviteit, elektriciteit veiligheid en dat soort zaken, de laatste maanden ben ik al een aantal keren met de naam AGS geconfronteerd geweest en ik ben geen journalist die tussen de ?soep? en de ?aardappelen? een artikel in mekaar steekt omdat de redactie hier of daar nog een gaatje heeft dat dringend moet opgevuld met een grote foto en wat tekst.
Ik ben aldus begonnen met het zoeken in Nederland want vandaar komt AGS eigenlijk ?
Luc Maes (LM) :
Ja klopt.
MM :
Toen ik via Nederland naar beneden ben gekomen via een hele ladder, via de Provincie, via Mr Van Cauwen,berghe en via meneer De Loose, ik citeer u daarbij namen die ik eigenlijk niet zou moeten zeggen, dus nu kom ik bij u terecht, wat mij concreet interesseert is nu te weten hoe AGS de laatste maanden een paar keer betrokken is geweest, denk ik, tenzij ik totaal verkeerd ben bij het detecteren van radioactief materiaal of eigenlijk wat ze verwachten van het karakteriseren van een bepaalde radioactieve bron.
En wat mij specifiek interesseert dat is dat ergens twee meetwagens worden in mekaar gestoken waar er ook materiaal voor het meten van radioactief zou inzitten, ik bedoel apparatuur om radioactiviteit te meten.
LM.:
Ja, ja,
Wel ik ga U toch even het ganse verhaal moeten doen, en zoals u weet komt er inderdaad is onze inspiratie uit Nederland met het systeem van Officier Gevaarlijke Stoffen ?
MM:
Dus dat was al correct ?
LM :
Da?s al correct, we hebben dus euh op basis van een subsidie die wij kregen vanuit de
Ptovincie ?
MM :
Seveso ?
LM :
Pardon ?
MM :
Seveso ?
LM:
Nee, nee, eigenlijk is het technisch gezien zo :
De Provincie heeft sinds 1976 een vzw Rampenfonds Provincie Antwerpen dat is tot stand gekomen naar aanleiding van een tornado in Oostmalle in 1967 ..
MM :
Dat is al heel lang geleden ?
LM :
Dat is al heel lang, nu euh ? daar werd bij de grote overstroming van 1976 heeft de Federale regering zo dat overgenomen met de "Rampenschadewet" en de voorschotten voor de geteisterde die werden op de rekening daarvan gestort, alleen, euh omdat dat was in de tijd van de hoge interesten en er was altijd een decalage van tijd tegen wanneer wij het geld kregen, en wanneer de betrokkenen werden uitbetaald, om een lang verhaal kort te maken, daar stonden nog X aantal miljoenen op die rekening.
En wij konden dat niet geven aan de geteisterde van rampen nu, waarom, als we dat zouden doen, dan komt dat in mindering van wat ze van Brussel kregen ? dus wij konden met dat geld eigenlijk bijna gene kant op.
Wat hebben we toen gedaan, we hebben gezegd, kijk wij dat rampenfonds puratief om de schade te vergoeden die mensen hadden, daarom gaan we daarvoor een nu stuk gebruiken voor een prioritief rampenfonds en wij hebben daartoe in oude Belgische franken 30 miljoen uitgehaald en die hebben we gebruikt voor een risicoanalyse voor de hulpvoorziening op grondgebied van de Provincie Antwerpen te voorzien, maar ook voor 20 mensen uit te brandweer maar ook CLW en ook iemand van het SCK ?
MM :
CLW wat is dat ?
LM :
Centrum voor Lucht en Waterverontreiniging van de Stad Antwerpen
MM:
SCK ken ik ?.
LM :
Wablieft ?
MM:

SCK ken ik
LM :
SCK kent u h? ja ?
Die hebben we naar Nederland gestuurd om daar een opleiding te volgen ?.
MM:
Wathery soms ?
LM :
Nee, nee, nee, nog iemand anders, ik ben zijn naam nu kwijt zenne, eeeuh, Knaepkes kan dat ? Ik ben de naam nu kwijt, maar die kan ik u wel bezorgen, mocht ge dat vragen.

MM :
Ik dacht aan Walthery omdat dat ook een brandweerman is en verbonden aan Belgoproces / SCK en vrijwillige brandweerman is te Leopoldsburg, dus die naam
LM :
eeuh wie u dat ook kan zeggen is Eddy Goosens van Geel die kan dat misschien.
MM:
Die naam heb ik hier, maar die is er vandaag niet .
LM :
Nu, eeuh een groep van mensen die opleiding zijn gaan volgen en ondertussen draaide die nu toch al bijna twee jaar in een soort continue systeem waarbij dat er telkens voor de ganse Provincie twee van diens zijn die komen dan tussen, euh als er ongevallen zijn met gevaarlijke stoffen, maar ook met radioactiviteit en dergelijke dus, ze hadden een redelijk brede specialisatie gekregen.
Uiteraard is dat ook op basis van netwerking, als zij het zelf niet goed weten, kunnen zij bij hun collega?s te rade gaan.
+++

Tot zover het gesprek waarbij Morsum Magnificat oordeelde dat het startkapitaal van 30 mio Bef voor de AGS'ers uit de oude rampenkassen werd gehaald.
Wanneer men de bewoordingen van de heer MAES leest, moet men zich afvragen of het mogelijk is daarvan een samenvatting te maken, wat en op welke manier die man hier ??n en ander uitlegt roept toch vragen op .......

Redactie Morsum Magnificat
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur


Laatste update ( 21 maart 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.