Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936882





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Grote Prijs F1 Francorchamps zet dure politiemacht op de been.
01 september 2012
Praktische details en internationale samenwerking.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.807.800
Brussel / Lanaken 31 augustus 2012

Vandaag 1 september en morgen 2 september 2012 is er weer de Grote Prijs Formule 1 van Spa-Francorchamps, het wordt blijkbaar door de federale politie als een grootschalig evenement aanzien dat  veel toeschouwers naar de streek lokt, de coördinatie en steunactie van Verviers gebeurt in nauwe samenwerking met de politiezone Stavelot - Malmedy die geholpen wordt door verschillende federale politiediensten zoals de Wegpolitie -WPR- Luik, de Federale gerechtelijke politie van Verviers, de Dienst luchtsteun, de Dienst radiocommunicatie, de politieschool van de provincie Luik. Niet alleen de Belgische, maar ook een dertigtal Luxemburgse, Franse, Duitse en Nederlandse politieambtenaren worden om een meerwaarde te bieden aan de bezoekers uit onze buurlanden, ingezet.

Dure operatie.
De politiezone Stavelot - Malmedy krijgt in totaal versterking van meer dan 950 politieambtenaren uit Wallonië -arrondissementen Verviers, Luik, Aarlen, Neufchâteau, Namen, Huy, Marche, Dinant, Nijvel, Eupen, Charleroi en Bergen- en Brussel. Zij wisselen af om dag en nacht de veiligheid en de mobiliteit op en rond het circuit te verzekeren. De politie wordt hier voor een veel te duur sportgebeuren massaal, op kosten van de burger, ingezet.

Praktische informatie.
Er werd in samenwerking met verschillende diensten een verkeersplan uitgewerkt, van de toeschouwers wordt verwacht de bevelen en tips van stewards en politie te respecteren, wie de uitgestippelde wegen volgt komt uit op parkings vlak bij het circuit, aangeraden wordt om de GPS uit te schakelen.

Zones.
Wie een toegangsticket in voorverkoop kocht, volgt de wegwijzers die overeenkomen met de kleur van het toegangsticket, er zijn drie zones ;
- LA SOURCE toegankelijk met een ticket Gold of Silver 1 en 2
- LES COMBES toegankelijk met een ticket Silver 3 of Brons
- BLANCHIMONT toegankelijk met een ticket Brons

Autosnelwegen.
Via de E42-A27:
- Afrit 10 - Francorchamps Nord  -Village de Francorchamps- geeft toegang tot de gele zone
- Afrit 10 Bis -Francorchamps -Officials- is voorzien voor mensen die in het bezit zijn van de gele parkeerkaarten (P1, P2, P3, P4, P5, P6, P7, P14 en P15).
- Afrit 11 - Francorchamps Sud –Malmedy- verschaft toegang tot de rode en groene zones.
Via de E25-A26:
- Afrit 47 - Harzé geeft toegang tot de gele zone.
- Afrit 48 - Werbemont geeft toegang tot de groene en rode zones.

Parkings.
Er worden in alle zones parkings voorzien en op Zondag 2 september is er een parking dichtbij het circuit voorzien in Neuville, deze parking ligt in de gele zone. Die parking is bereikbaar via de afrit 47 van de E25. De toeschouwers die naar de Grote Prijs willen gaan kunnen daar parkeren en van daaruit met een pendelbus tot de zone ‘LA SOURCE’ (gele zone) laten voeren. De toeschouwers die een ticket Brons hebben, kunnen ook gebruik maken van deze pendeldienst.

Autocars
Er zijn verschillende parkings voorzien voor autocars die beschikken over een parkingticket dat via voorverkoop gekocht werd. Zij krijgen een vooraf bepaalde routebeschrijving. De andere autocars mogen naar parking P1 rijden, deze ligt dicht bij de ingang van het circuit. Deze bussen worden verzocht de snelweg E42-A27 te verlaten aan afrit 9 in de richting van Verviers – St Vith; en afrit 10 in de richting van St Vith - Verviers. Er is ook parking voor autocars voorzien in de groene en rode zones.

Vertrekken met de taxi
Met het oog op de uittocht vanuit Francorchamps na afloop van de Grand Prix zijn er veel taxi’s in het dorp. Deze taxi’s, ter beschikking van iedereen, staan op parking 24 dichtbij het Racing Hotel
Francorchamps. Deze parking is ook makkelijk te bereiken via de uitgang van het circuit ter hoogte van zone ‘la Source’.

Waarschuwing.
Laat geen waardevolle voorwerpen achter in de auto. Ook wordt er gewaarschuwd voor de ‘bonneteau’-spelers waar een bal onder drie bekers  moet worden gezocht. Meet het gaat altijd om een situatie waarbij de toeschouwer geen schijn van kans maakt om te winnen. Let op en laat u niet verleiden om te gokken met dat spel!

Bron : Federale politie www.federalepolitie.be

Artikel n° 09/12/4904 
Geplaatst op 6:56 1/09/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 01 september 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.