Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926396





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanakense maandelijkse kleuterklas was weer even bijeen.
31 augustus 2012
Voorlaatste gemeenteraad vóór verkiezingen in een half uur afgehaspeld.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.806.900
Lanaken 30 augustus 2012

Doorgaans wordt de agenda van de maandelijkse Lanakense schijnvertoning die ze de gemeenteraad noemen, in een drafje afgewerkt, maar gisteren werden de negentien agendapunten in een sneltreinvaart  afgehaspeld, het was een haastklus en niet de moeite om er veel tijd aan te spenderen.

Onafhankelijke.
Zoals reeds eerder aangekondigd was het water binnen het ondemocratische Vlaams Belang van Leo Joosten en Raadslid Nico Houben het laatste jaar erg diep, in de aanloop van verkiezingen en de lijstvorming stijgt  in elke partij de spanning, maar binnen het Vlaams Belang in Lanaken bijzonder. Leo Joosten speelt in Lanaken voor "Cavalier seul" en tooit zich blijkbaar met de veren van Nico Houben die niet zou gewaardeerd  worden voor het vele werk, een breuk was dan ook onvermijdelijk en Nico Houben gaat voor deze korte periode vóór de de verkiezingen nog zetelen als onafhankelijke in de gemeenteraad. 

Vlaams Belang intelligentie.
Hoe deskundig Leo Joosten als gewezen adjudant / commandant van de Rijkswacht wel is, getuigt nogmaals de waarde van de vraag die Joosten stelde in verband met het maaien van de grasbermen. Schepen Tollenaere kon dan ook in zijn vuistje lachen toen deze reageerde, dat de gemeentelijke bermen reeds één keer door een privéfirma werden gemaaid en de tweede beurt vanaf juni werd aangevat en ondertussen ook  al grotendeel is uitgevoerd. Echter de bermen van de Rijkswegen waar Leo Joosten naar verwijst, vallen onder verantwoordelijkheid van het Agentschap Wegen en Verkeer ... en toen werd het even stil in de zaal, Joosten schaakmat een verweer of weerwoord kon Joosten niet geven. Men moet zich niet afvragen hoe intelligent de vraagsteller als gewezen commandant van de Rijkswacht is, Joosten kan blijkbaar het onderscheid tussen gemeentelijke en gewestwegen niet maken, dat is typisch voor het  Vlaams Belang, ook in Begijnendijk en Rotselaar kennen we Vlaams Belang elementen van dat niveau.

                 " ... het publiek werd geacht om de zaal binnen de
                   dertig seconden te verlaten maar Lanaken is zelf niet
                   in staat om een brief na vier maanden te beantwoorden ... " 

Plotseling snel.
Voorzitter Guido Willen gaf vóór het behandelen van één item in geheime zitting het publiek onvoldoende tijd om de zaal te verlaten, de buit -centen- kunnen blijkbaar niet snel genoeg binnen zijn. Binnen een tijdspannen van dertig seconden, herhaalde Willen al voor de 2e keer het verzoek aan het publiek om de zaal te verlaten, wij hadden niet eens de tijd om na de open zitting, onze pc af te sluiten. Het publiek dat aanwezig was in de  gemeenteraad krijgt niet eens één minuut de tijd om de zaal te verlaten, anderzijds is de gemeentesecretaris van Lanaken niet in staat om na vier maanden voldoende te antwoorden op vragen van bewoners, meer  bepaald een kopie van het schietboekje van de brug van Briegden voor te leggen zodat de Kanselarij niet moet worden aangeschreven.

Veel beloven ...
Van de groepsfoto die Piet Van Berkel van de lijstvorming en nadien de BBQ tot twee keer toe had beloofd, is er totnogtoe niets in huis gekomen, we willen daarmee aantonen hoeveel men van een politicus mag geloven, wij zeggen dan steeds "Parler et Mentir", dat is de betekenis van Parlement. Vera Jans en haar schaduw Freddy Stouten -CD&V- hebben zoals gewoonlijk hun mond tegen Morsum Magnificat niet open gedaan, pfff. Wij adviseren het publiek om als protest blanco of ongeldig te stemmen, maar het volk verkiest de leiders die ze verdient.

Artikel n° : 08/12/4899
Geplaatst : 7:54 31/08/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 01 september 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.