Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926398





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Zet politie aan tot klachten tegen Morsum Magnificat?-Update1
24 augustus 2012
Klacht van Shana D. is laster, eerroof, intimidatie en poging beknotten persvrijheid.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.801.300
Genk / Lanaken 23 augustus 2012.

--- Update 1 14:24 26/08/2012
Lees hier meer.
--- einde update 1

Het is niet de eerste keer dat wij aanwijzingen hebben dat de politie van Genk burgers aanspoort om tegen bepaalde, vooral assertieve personen, klachten in te dienen, nu is dat het geval met deze redactie. Van de door Morsum Magnificat op 1 juli 2012 om 17:42u. geïnterviewde personen Shana D. en haar zoon, die op dat ogenblik beiden -staande aan de voordeur- gewillig hun medewerking verleenden, pittige details vertelden waarbij het duidelijk is dat ze de Genkse politie verdedigen, de vrienden van het slachtoffer blameerden, diende Shana D. achteraf een klacht in.

Spreekverbod en zwijgplicht.
Na het interview van 17:42u., waarbij Shana D. zelf haar GSM nummer gaf, volgde om 18:53u nog een telefoontje om een bijkomende inlichting te vragen, maar toen had de dame al contact gehad met de Genkse politie en had spreekverbod en zwijgplicht opgelegd gekregen.

Intimidatie.
Diezelfde dag om 20:48u worden wij opgebeld door Rita Ubach van de Genkse politie -persdienst- met het verzoek om de familie van het slachtoffer met rust te laten, niettegenstaande wij van de Genkse politie geen instructies te ontvangen hebben, is er geen enkel contact geweest met die familie waarvan sommigen in het Spaans café aan de Hoevenzavel tijdens de voetbalmatch Spanje / Italië luidruchtig aan het feesten waren, dermate dat de muziek aan de overkant van de Hoevenzavellaan nog storend te horen was, een vreemd rouwproces.

Klacht.
Op 21 augustus 2012 vernemen wij van de wijkagent te Lanaken, dat Shana D. een klacht heeft ingediend tegen de hoofdredacteur van Morsum Magnificat. In MM_205_06 brengen wij de volledige inhoud van het zes minuten durend interview en het korte nadien gevoerde telefoongesprek. Het eerste interview was een normaal gemoedelijk gesprek waar de dame en haar zoon spontaan reageren op de vragen. Waarom ze amper een uur na het eerste interview, na ruggespraak met de Genkse politie, hun roer 180° gekeerd hebben, is duidelijk.

Gepast reageren.
Morsum Magnificat zal, zoals aan Rita Ubach gemeld, gepast reageren en de gedragingen van sommige Genkse politieambtenaren op de aangewezen diensten met bewijsmateriaal melden. Morsum Magnificat heeft niet de gewoonte om écht klachten in te dienen, maar in casu zal Shana D. toch e.e.a. mogen uitleggen. De bewijzen dat het hier niet gaat om stalking zijn ondertussen wel afgeleverd. De aanklacht is  niet alleen pure leugens maar bevat ook laster en eerroof. Het is ook niet de taak van de de persdienst van de Genkse politie om aan journalisten bevelen te geven, wij behoren niet tot de gatlikpers die grotendeels door de broodheren van de politie -stad Genk- worden betaald. 

Artikel n° : 08/12/4888
Geplaatst : 22:44 23/08/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 26 augustus 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.