Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926398





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Illegale criminelen krijgen weer papieren.
23 augustus 2012
Dit jaar al minstens acht illegale delinquenten beloond met papieren.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.798.800
Brussel / Lanaken 23 augustus 2012.

Gisteren, 22 augustus 2012, bracht La Dernière Heure het nieuws dat Maggie De Block -Open VLD- nog maar eens, papieren gaf aan een criminele illegaal. Dat brengt het totaal op minstens 8 criminelen die dit jaar werden geregulariseerd, en dit ondanks dat eerder beloofde “strenger te zullen optreden”…

Veroordeeld.
Ditmaal betrof het de regularisatie van de 36-jarige Nas Eddine Hoddou een in 2009 tot een jaar gevangenisstraf veroordeelde crimineel. Hij zou door de politie ook gezocht worden voor 7 recente feiten. Intussen zou hij dinsdag onder arrestmandaat zijn geplaatst door de onderzoeksrechter en zijn overgebracht naar de gevangenis.

Laks regularisatiebeleid.
Sarah Smeyers, Kamerlid voor N-VA roept staatsecretaris De Block al maanden op om haar lakse regularisatiebeleid te stoppen. De N-VA eis is vanzelfsprekend: illegale delinquenten en criminelen mogen nooit beloond worden met papieren. De Block blijft dit uitgangspunt echter weigeren, zij belooft strenger op te treden maar het blijft bij zwakke beloftes.  Nu blijkt dat dit ook nog eens valse beloftes zijn : Op 11 juni heeft De Block opnieuw een crimineel beloond met papieren ook al blijkt hij in 2009 veroordeeld te zijn tot een jaar cel. Daarmee respecteert De Block zelfs haar eigen, zwakke instructie niet… Volgens haar nieuwe instructies kunnen delinquenten met een celstraf van minder dan 6 maanden nog steeds papieren krijgen, wie een zwaardere straf kreeg niet. N-Va eist dat De Block stopt met de leugens en valse beloftes.
 
Honderden ?
Al maanden verschuilt staatssecretaris De Block zich achter hetzelfde antwoord: zij erfde het lakse migratiebeleid van haar voorganger Wathelet -cdH-, maar zou in maart een verstrenging hebben doorgevoerd. Op 19 juni interpelleerde Smeyers staatssecretaris De Block in het parlement nogmaals over de regularisatie van criminelen. Haar antwoord? Ze beloofde kordaat op te treden… En nu blijkt dat ze een week daarvoor nog een criminele illegaal met papieren beloonde en ze daarmee haar eigen “strengere” instructies negeerde. Waar zit die verstrenging dan, vraagt Smeyers zich terecht af. Dit jaar beloonde De Block al minstens 8 illegale delinquenten met papieren. In totaal zijn er zo al meer dan 80 -ex-gevangenen geregulariseerd, bovenop de 70 vreemdelingen die na hun regularisatie veroordeeld werden tot een celstraf.  Het échte aantal ligt zeker nog hoger, maar de staatssecretaris weigert om volledige transparantie te verschaffen. In juli weigerde ze nog te antwoorden op een parlementaire vraag van N-VA om de gedetailleerde gevangenislijsten van Justitie te vergelijken met de lijst van geregulariseerden. Smeyers vraagt zich af waarom zij deze nieuwe regularisatie vandaag moeten vernemen via de pers en waarom de burger geen recht heeft op volledige openheid?

Niet belonen, maar verwijderen.
Kamerlid Theo Francken stelt dat voor N-VA de maat vol is. Criminelen mogen nooit worden beloond met papieren maar moeten worden verwijderd. Op de website van La Dernière Heure is te lezen dat betrokkene zou kunnen worden verwijderd om “redenen van openbare orde”, iets wat de wet toelaat, alleen maakt staatssecretaris De Block amper of geen gebruik van deze wettelijke mogelijkheid. Tientallen, wellicht zelfs honderden criminelen werden de laatste jaren geregulariseerd. En wat blijkt? Van slechts 2 van hen werd het verblijf intussen door De Block terug ingetrokken. En dan komt Di Rupo stoer verklaren in het parlement “dat er voor illegale criminelen geen plaats is in België”. Mooie woorden, zegt Francken, alleen jammer dat de daden uitblijven.

Bron : N-VA
Bewerking : jvds

nvdr :
Zowel Smeyers al Francken hebben overschot van gelijk. Wat deze redactie betreft gaan hun eisen niet eens ver genoeg, wanneer een asielzoeker, illegaal of niet, veroordeeld wordt tot een effectieve gevangenisstraf dient hij of zij, vanuit de rechtszaal, rechtstreeks op het eerste beste vliegtuig naar het land van herkomst te worden gezet, desnoods onder dwang. Gaat het om iemand die een gezin heeft dat hij niet achter kan laten, kan die familie kiezen hier te blijven of mee te gaan. Er moét een einde komen aan de niet langer te tolereren misdaden gepleegd door illegalen en/of asielzoekers. De staat moet echter wél zorgen voor menswaardige opvang zodat asielzoekers niet genoodzaakt worden misdaden te plegen om zich te voorzien van de meest elementaire levensbehoeften en onder menswaardige opvang verstaan wij iets héél anders dan een asielcentrum of instellingen à la Fedasiel. Zolang de politiek nog geld heeft om groots opgezette recepties e.d. te organiseren, moeten ook de middelen kunnen worden vrijgemaakt om mensen, ook die van vreemde origine, een menswaardig bestaan te kunnen geven zolang die geen uitsluitsel hebben omtrent hun asielaanvraag.
jvds

Artikel n° : 08/12/4887
Geplaatst : 18:20 23/08/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.