Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937146





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang Genk : Jimmy Wenmeekers meteen in de aanval_Update3
09 augustus 2012
Chris Janssens had volgens de partij de zaak eerder moeten ontmijnen.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.785.900
Genk / Lanaken 9 augustus 2012

--- Update 3 22:42 10/08/2012
Indianenverhalen.
We ontvangen van Guy D'Haeseleer een SMS dat we hem met indianenverhalen niet moeten lastig vallen, primo; we hebben de man helemaal niet lastig gevallen, secudo; het is inside informatie uit een betrouwbare bron en tertio; D'Haeseleer is de secreataris binnen het Vlaams Belang die over de afdelingen moet waken. Of D"Haeseleer contact heeft met één of andere indianenstam uit de Amazone is ons niet bekend. Misschien gaat het Vlaams Belang daar na de verkiezingen van oktober een zeldzame stam oprichten.
--- einde update 3

--- Update 2 21:10 10/08/2012
Potjes afdekken.
Insiders hebben ons verteld, dat Guy D'Haeseleer overal de -stinkende- potjes gaat afdekken, nogal wiedes dat hij over genk ook niets weet, hij wil het gewoonweg niet weten. Op 14 oktober worden de prijzen aan de meet uitgedeeld, dus afwachten.
--- einde update 2

--- Update 2 14:00 10/08/2012
D'Haeseleer : Zijn naam is haas.
Een man zoals Guy D'Haeseleer is verondersteld van het reilen en zeilen binnen de afdelingen op de hoogte te zijn, maar wat Genk betreft weet D'Haeseleer van niets "Chris Janssens heeft mij nooit van énig probleem
op de hoogte gebracht " zegt Guy D'Haeseleer, ook dat Janssens dat wellicht zelf heeft willen oplossen. Dat D'Haeseleer geen weet heeft van de problemen in Genk is al een gat in zijn cultuur en dat hij Morsum Magnificat niet kent, een nog groter.


Guy D'Haeseleer laat zich laatdunkend uit over mensen waarvan hij denkt dat ze een inkomen verwerven via het ziekenfonds. Zo weten we nu ook dat het Vlaams Belang niet alleen de allochtonen viseert maar ook andere weerloze groepen. 

Koen Wijnen.
Dat Genks Vlaams Belang raadslid Koen Wijnen al een hele poos zijn mandaat niet meer opneemt, ook niet in de gemeenteraad verschijnt, weet Guy D'Haeseleer ook niet, het komt er op neer dat D'Haeseleer op geen
enkele vraag kan antwoorden en het is nogal wiedes dat het hek dan nogal snel van de dam is, als je op geen enkele vraag kan antwoorden heeft een verder gesprek dan ook geen enkele zin. De Vlaams Belangers in de streek van Aalst hebben óók al veel van hun pluimen verloren, één van hen -Karim Van Overmeire-, óók geen groot licht, is al naar het kamp van de N-VA gevlucht.
Jimmy Wenmeekers.
De énige naam die D'Haeseleer wel bekend in de oren klinkt is Jimmy Wenmeekers, maar daarover geeft D'Haeseleer dan ook geen commentaar.
Duizend handtekeningen.
Ondertussen laat Jimmy Wenmeekers in een persbericht weten al duizend handtekeningen die zijn kandidatuur steunen, verzameld te hebben. Of dat voor stad Genk -en de kieswet- voldoende zal zijn is nog af te
wachten, ook op de officiële voorstelling van zijn "Genk Anders" en het logo ervan is het nog wachten.
---einde update 1 

Jimmy Wenmeekers die zichzelf "een feniks die uit zijn as zal verrijzen" noemt, gaat er met volle gas tegenaan, Stijn Vangeneugden heeft het blijkbaar verkorven en is kop van jut. Wenmeekers gaat na hoeveel Vangeneugden uit zijn politieke cumuls maandelijks binnenrijft, we vernemen daar eerstdaags meer over. Stijn Vangeneugden pakte onlangs uit met een lijst waarop de cumuls van enkele Genkse politici gerecapituleerd worden, burgemeester Wim Dries -CD&V- kost  aan de Genkse gemeentekas jaarlijks 128.000 € euro. Dullers, Swartenbroeckx, D'Hoore, Nagels, Caglar, Laporte, Gerits en Parthoens zijn elk goed voor 81.000 € wat het totaal brengt op 673.000 € per jaar, op te hoesten door de Genkse belastingbetaler. Als Vangeneugden uitpakt met een dergelijke lijst, kan hij verwachten dat ook zijn cumuls nu door de nieuwe Genkse partij "Genk Anders" die hem bestempeld als "Poenpakker", onder het vergrootglas zullen gehouden worden.

Wenmeekers stuurde vandaag al zijn eerste
persbericht dat we hier deels, aangepast, recapituleren :


Jimmy Wenmeekers kleinzoon van René Wenmeekers  

Een gemeenteraadszetel van Vlaams Belang Genk staat al 2 jaar leeg!
Jimmy Wenmeekers :
  " Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 behaalde Vlaams Belang Genk nog 6 zetels. Nu heeft Wenmeekers, naar aanleiding van de machtsgreep van Vangeneugden, ontslag genomen als Vlaams Belanger en is vanaf 1 augustus 2012 als onafhankelijke gaan zetelen. Hij heeft ondertussen beslist om met een nieuwe partij "Genk Anders" bij de verkiezingen van 14 oktober 2012 op te komen, zijn lijst zou in deze korte tijdspanne al voor de helft gevuld zijn ".

Gemeenteraadszetel twee jaar onbezet.
Jimmy Wenmeekers :
" Uit de gemeenteverslagen blijkt dat in de gemeenteraad van Genk al twee jaar een gemeenteraadszetel van Vlaams Belang onbemand is gebleven ".
Wim Dries : " Het klopt inderdaad dat raadslid Koen Wijnen, nog steeds in Genk wonende, een lange periode niet op de gemeenteraad is komen opdagen, we hebben daarover ook al vragen gesteld maar zolang het raadslid geen ontslag heeft genomen en andere maatregelen zich niet opdringen blijft die plaats open, er is geen ontslag, er is voor vervanging geen juridische grond en de persoon woont nog in Genk ".

Jimmy Wenmeekers vervolgt : " Of het te maken heeft met de strubbelingen of dat het om een andere reden gaat is nu nog onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat die zetel al meer dan 2 jaar leeg staat, als dat geen teken is. Het Vlaams Belang heeft echter -volgens de lijst van 2006- nog opvolgers genoeg. Of die ondertussen nog lid zijn van de partij, is maar zeer de vraag, de kans is klein want van de 286 leden blijven er nog maar 51 over. Volgens het onafhankelijk persbureau Morsum Magnificat zouden er volgens Yves Coninx nog maar 37 leden over zijn. Volgens Chris Janssens zouden degenen die opstapten ook terug zijn gekomen, maar de achterban volgde mij ", zegt Jimmy Wenmeekers.

Buitengegooid?
Jimmy Wenmeekers : "
Om af te sluiten lachte ik mij krom toen ik gisteren de commentaren van Chris Janssens in Het Belang van Limburg las en daar bekend maakte dat Jimmy Wenmeekers uit het Vlaams Belang is gegooid, Wenmeekers is al vanaf 1 augustus als onafhankelijke gaan zetelen en had daarom zijn lidkaart al retour naar Brussel gestuurd. Om dan op 8 augustus Wenmeekers buiten te gooien is inderdaad lachwekkend, dat Dhr. Janssens maar goed oppast of ze gooien hem, samen met Vangeneugden, nog buiten "
Einde persbericht.
 
Nieuwe voorstellen?
Volgens Jimmy Wenmeekers zou het Vlaams Belang, om zijn moddergooien naar de partij te doen stoppen, voorstellen hebben gedaan, maar we hebben bij het Vlaams Belang niemand kunnen bereiken om daarover uitsluitsel te bekomen.

Koen Wijnen.
Ook het Raadslid Koen Wijnen, die al twee jaar niet meer zou zetelen en waarvan Stijn Vangeneugden zegt dat Koen uit Genk is verhuisd, kunnen we momenteel niet bereiken. Feit is wel dat Stijn Vangeneugden daarover de waarheid niet sprak. Burgemeester Dries bevestigde dat Koen Wijnen nog wel in Genk woont en er dus een andere reden is waarom dit Vlaams Belang Raadslid zijn mandaat niet opneemt.

Bert Schoofs.
Proberen uitsluitsel te krijgen bij Bert Schoofs, "grote jongen" binnen het Vlaams Belang, mislukte, het is niet meneer Schoofs die bepaalt met wie deze redactie telefoneert. Bertje is, behalve politicus -die bekend staan wegens hun lange tenen- ook advocaat en heeft dus extra, extra lange teentjes, maar zoals gewoonlijk waren we niet onder de indruk. Wij kennen "Bruin Bertje" nog van de dossiers radioactiviteit en het radioactief kompas in Beringen. Ook in Lanaken is Nico Houben niet te spreken over Bert Schoofs.

Artikel n° : 08/12/4866
Geplaatst : 20:58 9/08/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 10 augustus 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.