Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937148





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Groene mol binnen het FANC?-Update1
08 augustus 2012
Hebben AVN en het FANC al die jaren geslapen, of is het Groene onzin?

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.783.600
Brussel / Lanaken 8 augustus 2012.

--- Update 1 21:19 8/08/2012
Wie is de "Groene Mol"?
Morsum Magnificat stuurde een e-mail met daarin de naam van de "mogelijke Groene Mol" binnen het FANC, meer bepaald een gewezen adviseur van de aan de dijk gezette Directie. Een betrouwbare bron binnen het FANC reageerde als volgt " ... In een groep als het FANC, zijn meerdere "interessies/gedachtegoeden" steeds aanwezig. mogelijk was het deze die je vernoemd, maar er zijn er nog andere. Wie zal het zeggen... Anderzijds ben ik niet "rouwig" omtrent het brengen van deze verduidelijking aangaande de mogelijke toestand van Doel 3 ...".
--- einde update 1

In het verleden was het Federaal Agentschap Nucleaire Controle volledig afhankelijk van controleorganismen zoals AVN die als door het FANC vergunde instelling van Klasse I, de kerncentrales controleerde. Maar op een bepaald moment ontstond er wrevel tussen de Directeur van AVN -Dr. Ir. Jean-Jacques Van Binnebeek- en Jean-Paul Samain die bij de DBIS en het FANC zijn broek is komen verslijten. AVN verweet het FANC maar al te gemakkelijk de ogen te sluiten voor problemen die zich in de kerncentrales manifesteerden.

FANC Doorgelicht.
De klachten over de werking van het FANC stapelden zich op, er volgde een audit en er werd een parlementaire onderzoekscommissie in het zadel gezet. Het publiek gemaakte resultaat van dat onderzoek was onthutsend en maatregelen drongen zich op, die inderdaad werden genomen, maar of die voldoende zijn werd nooit meer aan een ernstig onderzoek onderworpen, bijgevolg blijft de kwaliteit van het FANC twijfelachtig. Ondertussen werd AVN opgedoekt en enkele elementen werden overgeheveld naar BelV, een zwarte doos binnen het FANC waarover zelfs het Parlement geen zicht heeft.

Groene mol.
Het is duidelijk dat "De Groenen" binnen het FANC een "Mol" hebben die e-mail van Willy Deroovere moet gelekt hebben, dat is geen toeval, de Groenen willen de kerncentrales dicht -de facto het licht uit- en de geitenwollen sokkendragers willen terug naar de kaars. We moeten er ook rekening mee houden dat de verkiezingen voor de deur staan en de Groenen met dergelijke stunts hun kop boven water proberen te houden. Anderzijds moeten we ons afvragen of de huidige Directeur van het FANC, die in een vorig leven voor Electrabel werkte als Directeur te Doel, over de problemen niet meer weet. Er dient ook in ogenschouw genomen te worden dat de kerncentrales de reden van bestaan zijn van het FANC dat daaruit de grootste inkomsten put. Als het FANC de kerncentrales in de grond boort, sleuren ze zichzelf mee in de broodroof.

FANC moet opnieuw doorgelicht.
Na het vernietigend rapport van 17 april 2007 is er nooit een nieuw onderzoek geweest en dat moet er duidelijk opnieuw komen. Recent is ook gebleken dat bij de kernramp van Fukushima, het FANC zondermeer op foute informatie van de Japanners is verder gegaan en de foute informatie de facto heeft verspreid, het FANC kijkt duidelijk niet verder dan haar neus lang is. Ook in Tihange werd kledij van onderhoudstechnici besmet, maar het incident werd in de doofpot gestopt, iets wat in België schering en inslag is, maar nogmaals "Het volk kiest de leiders die ze verdient".

Afsluitvat.
Uiteraard is zo'n deksel van het reactovat niet onbelangrijk, het staat immers onder een druk van 150 bar en dus niet ongevaarlijk, hoe klein de scheurtjes ook mogen zijn kan niet getolereerd worden.

Artikel n° : 08/12/4862
Geplaatst : 13:40 8/08/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 08 augustus 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.