Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937154





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Infrabel : Weer kabeldiefstal-Update1
10 juli 2012
Signalisatiekabel tussen Hoeselt en Bilzen gestolen.

Bezoekers website Morsum Magnificat  : 1.755.700
Bilzen / Lanaken 10 juli 2012.

--- Update 1 16:32 10/07/2012
Afgeschaft.
Wie regelmatig gebruik maakt van de NMBS en 's morgens thuis weg gaat, moet zich telkens weer afvragen "wat gaat er vandaag weer mis lopen", wijzelf stellen ons namelijk, telkens wanneer we weer de trein nemen, steeds die vraag. Het stelen van kabels is voor iedereen overmacht, maar is het niet hoogtijd dat de NMBS, de Holding of Infrabel hun infrastructuur wat beter verzorgen. Wie met een beetje technisch inzicht bekijkt hoe de bekabeling soms verloopt, zal zich de vraag moeten stellen of leerlingen in de technische scholen het niet veel beter zouden doen, de infrastructuur is doodeenvoudig een zootje en dat weten dieven uiteraard ook.  Heden morgen moesten reizigers die in Bilzen opstapten en in Leuven dienden uit te stappen, in extremis vernemen dat hun trein was afgeschaft, dus trek uw plan.
Bescherming.
Om belangrijke kabels wat beter te beschermen tegen eenvoudige diefstal zijn er geen miljarden investeringen nodig, alleen moeten de methodes door mensen met een beetje verstand van zaken worden herzien, het is overduidelijk dat bij het bepalen van de aanleg van de infrastructuur competentie ontbreekt, incompetentie is naast corruptie en machtsmisbruik, één van de drie Belgische besmettelijke ziekten.
--- einde update 1

Vanmorgen om 05:40u is er op de lijn Tongeren / Hasselt een diefstal geweest van signalisatiekabels, waardoor de stroomspoorkring -SK- is gestoord en vier spoorwegovergangen gesloten blijven. Als gevolg daarvan moeten de treinen stapvoets voorbij deze overgangen rijden wat op de lijn Tongeren / Hasselt een vertraging van twintig minuten veroorzaakt. De IC trein 1530 naar Knokke en Blankenberge werd daardoor afgeschaft. Koperdiefstallen zijn tegenwoordig dagelijkse kost.

Het gaat goed.
Hiermede is nog eens aangetoond hoe slecht het gaat, men probeert op allerlei manieren geld te bemachtigen, geld dat de staat via disproportionele belastingen inpikt, maar
daarover berichten mag niet, alleen goednieuwsshows slaan bij het publiek aan, de waarheid willen ze niet weten.

Vergissing.
De dieven hadden de bedoeling om koperkabel te stelen, maar hebben zich blijkbaar vergist.

Artikel n° : 07/12/4824
Geplaatst : 8:16 10/07/2012

Redactie Morsum Magnificat ®  Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 10 juli 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.