Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937154





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken/Riemst: Weer container zonder signalering langs de Kiezelweg in Kesselt_Update3
09 juli 2012
Veiligheid daar -s-preken ze veel over.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.756.500
Lanaken 9 juli 2012

Update 3 23:01 11/07/2012
Burgemeester Vos gaat "zijn" politie sturen.
De Kiezelweg is een gevaarlijke baan, het is dan ook niet goed te keuren dat er uitgerekend op die plaats een container wordt neergezet en dat zonder énige signalisatie. Vandaag zien we ook puin op het fietspad liggen, die mensen letten letterlijk op niets en niemand blijkt daar aanstoot aan te nemen. Om zicht te hebben op de Kiezelweg staat het voorste deel van de auto al op het fietspad. Burgemeester Vos stuurde ons een e-mail dat hij de politie zal langs sturen.


Puin op het fietspad en om zicht te hebben op de Kiezelweg -foto- staat de auto al een deel op het fietspad, het is allemaal op zijn Limbugs ...

--- einde update 3

--- Update 2 22:49 10/07/2012  
Containerbedrijf Beckers.
Als wij van onze klant geen vraag krijgen om borden te plaatsen doen we dat ook niet klinkt het bij het containerbedrijf. Wanneer we melden dat de container met één van de hoeken zowat op de openbare weg staat en tevens ook het zicht op de Kiezelweg belemmert, zal men dat met de "chauffeur" opnemen, we worden bedankt hun dat te melden! Hier nog eens een voorbeeld hoe men in Limburg tewerk gaat.
Riemst.
We hadden ook de burgemeester Mar Vos -CD&V- van Riemst gewaarschuwd, maar uiteraard daarvan helemaal geen reactie, nogal wiedes CD&V daar kan je helemaal niets mee aanvangen, die moeten op 14 oktober zéker een lesje krijgen.
--- einde update 2

--- Update 1 23:18 9/07/2012
Reactie van burgemeester Marino Keulen:
E-mail van 9 juli 12 om 23u : " Beste, ik denk, ben vrij zeker, dat deze container zich bevindt op grondgebied riemst.Gr. Marino keulen " einde citaat.
NVDR.
Morsum Magnificat heeft AWV Limburg al op de hoogte gebracht, maar zal indien de bewering van Marino Keulen klopt, de burgemeester van Riemst Mark Vos ook op de hoogte brengen. Als wij het niet doen, doet niemand het, -s-preken over veiligheid dat wel.
--- einde update 1

Wanneer containers of een voertuig -dus ook een vrachtwagen- langs de openbare weg -of binnen de rooilijn- of op plaatsen staan waar andere weggebruikers, dus ook fietsers, in gevaar worden gebracht, is daarvoor wel degelijk een regelgeving voorzien, ondermeer het KB van 1 december 1975, artikel 24. Als een vrachtwagen of een niet voldoende gesignaleerde container vlak naast het fietspad staat, is dat wel degelijk een gevaar voor de fietsers.
 
Vorig online artikel :
http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=4822&Itemid=2

Dat zegt de politie PZ MIRA :
http://www.pzmira.be/index.php?id=136

Dat zegt de lokale politie van Dilbeek :
http://www.lokalepolitie.be/sites/5406/images/stories/container.pdf

Weer een container langs de N78,het
fietspad en op de hoek van de Helleweg.
Op onderstaande foto ziet u opnieuw een container zonder enige signalisatie, langs de drukke en gevaarlijke Kiezelweg te Kesselt, deze keer zelfs vlak op de hoek van een straat zodat het zicht bij het oprijden van de
N78 op de koop toe wordt beperkt. Het moet blijken dat dit in Lanaken allemaal kan en mag, toch is artikel 24.7° "7° in de nabijheid van de kruispunten, op minder dan 5 meter van de verlenging van de naastbijgelegen rand van de dwarsrijbaan, behoudens plaatselijke reglementering .." duidelijk. Waarom ziet de politie dat niet? Mag ze soms niet van de burgemeester? Vriendjespolitiek?


Vlak op de hoek van de straat ...

Hoe onpartijdig is de politie?
http://www.lokalepolitie.be/5853/home.html :
"Dieven stelen auto voor ramkraak"
Wie de website van de politie Lanaken-Maasmechelen bezoekt kan op het gedeelte RSS Lanaken berichten consulteren, wie denkt berichten te kunnen lezen die van de hand van de politie komen, vergist zich
schromelijk, de politie legt gewoonweg een link naar een gazet van de groep Corelio. Van partijdigheid gesproken. Wie linkt naar het artikel over de ramkraak in Lanaken, komt op een pagina met ondermeer een fotospecial over de 16 jarige dochter Stephen Baldwin ... Wanneer je de andere link neemt "Dieven stelen auto om ramkraak te plegen", kom je wel op de juiste pagina van die gazet. Zo zie je maar waarvoor de politie allemaal goed is, om teksten van gazetten te gebruiken om hun website wat activiteit te geven.

Artikel n° : 07/12/4823
Geplaatst op 22:16 9/07/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 12 juli 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.